Kruidvat dubbele fietstassen van 5,99

kruidvat fietstassen
Hieronder mijn review van de Kruidvat fietstassen die ik kocht in mei 2022.

In de periode dat ik mijn elektrische fiets nog had, maar wel steeds vaker mijn 'gewone' fiets gebruikte, liep ik er tegenaan dat mijn gewoon fiets geen fietstassen meer had.

Die zaten namelijk op mijn elektrische fiets!

Daarom vond ik het een goed plan om voor mijn gewone fiets andere fietstassen te kopen. Maar ik wilde er niet teveel geld aan uitgeven, omdat ik toen nog dacht dat ik mijn gewone fiets amper zou gebruiken.

Zo kwam het dat ik een paar Kruidvat fietstassen kocht.

Kruidvat fietstassen

De Kruidvat fietstassen lagen in één van die typische stellingen van Kruidvat! Gevuld met allerlei handige dingetjes en aanbiedingen. Het waren hele simpele fietstassen: gewoon zwart, met een simpele bruine gesp.

Maar het waren zogenoemde 'dubbele fietstassen,' voorzien van klittenband sluiting en reflecterende strip aan de zijkant. Hoewel ze kleiner waren dan de Basil fietstassen op mijn elektrische fiets, leken ze me groot genoeg voor 'zo nu en dan'.

En ze waren goedkoop.

Kruidvat dubbele fietstassen in de praktijk

Maar eenmaal thuis viel het al snel erg tegen. In de eerste plaats omdat er maar 3 gespen aan de fietstassen zaten om ze mee aan de bagagedrager te bevestigen. Onder mijn Basil fietstassen zitten 4 gespen.

Slechts 3 gespen voor bevestiging aan bagagedrager

Maar goed, ik ging dapper aan de slag om de dubbele fietstassen van de Kruidvat vast te maken, toen één gesp spontaan afscheurde van de fietstas!

kruidvat fietstassen

Aargh!

Zo goed en zo kwaad als het ging maakte ik hem dan maar vast met 2 gespen.

'Als ik aan beide kanten van de fietstassen evenveel spullen doe, dan houden ze elkaar in evenwicht, en gaat het best!' hield ik mezelf voor.'

De sluiting blijft niet zitten

De volgende teleurstelling kwam helaas al snel nadat ik boodschappen had gedaan. Ik had ze zorgvuldig over beide fietstassen verdeeld, zodat ze niet van mijn fiets zouden vallen.

Maar omdat de fietstassen goed gevuld waren met boodschappen stonden ze een beetje bol. Toen bleek de simpele bruine gesp totaal ineffectief.

Het is  namelijk een sluiting die je onder een lus doorhaalt om de fietstas dicht te doen. Maar als daar druk op staat, dan schiet hij er gewoon zo weer uit.

kruidvat fietstassen
kruidvat fietstassen
kruidvat fietstassen

Een gesp zoals bij een riem, of klittenband was beter geweest.

Eenmaal thuis heb ik de fietstassen weer van mijn fiets gehaald, en geconcludeerd: 'Deze Kruidvat fietstassen zijn een enorme miskoop.'

Kruidvat fietstassen conclusie

De Kruidvat fietstassen die ik voor 5,99 zijn een grote miskoop. Op basis van mijn ervaring raad ik ze beslist niet aan. Ze doen namelijk niet waar fietstassen voor bedoeld zijn: je helpen om spullen te vervoeren op de fiets.

De kwaliteit is slecht en de fietstassen kunnen niet goed dicht.

Ze krijgen van mij een 1 op een schaal van 10.

Wil dit zeggen dat je nooit fietstassen moet kopen bij Kruidvat?

Nee, zeker niet! Het assortiment van Kruidvat wisselt vaak, en in het verleden hebben ze ook goede kwaliteit fietstassen gehad. Als je een fietstas wilt kopen bij Kruidvat let dan hierop:

  • Hoeveel punten zitten er aan de fietstas om hem op je bagagedrager te bevestigen? Het handigste is 4!
  • Controleer hoe stevig het bevestigingsmateriaal onder de fietstassen zit.
  • Hoe sluit de gesp van de fietstassen? Een gesp die je alleen maar onder een lusje doorhaalt is onvoldoende! Kies een gesp zoals bij een broekriem.

In dit geval wilde ik misschien iets teveel voor een dubbeltje op de eerste rang zitten...

Dat zal mij leren....

Goedkope fietstassen

Terwijl ik zocht naar goedkope fietstassen kwam ik onder andere terecht op pimpjefiets.nl. en bikebudget.nl. Daar verkopen ze ook Basil fietstassen met zo'n 15 euro korting.  Zoals deze Basil fietstassen van 37,99 aar 23,94.

Tot slot

Overigens heb ik inmiddels mijn elektrische fiets verkocht, en heeft het probleem van de fietstassen zich vanzelf opgelost: ik gebruik nu gewoon weer mijn Basil fietstassen op mijn gewone fiets : )

Lees ook mijn review van Hema fietstassen.

Wat heb jij op jouw fiets zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *