|

Kratvast: hulpje om dingen achterop je fiets te vervoeren

kratvast

Ik was bij de Blokker toen ik ineens zo'n product zag, dat heel handig lijkt. Het was een zogenaamde Kratvast.

Kratvast: hulpje om dingen achterop de fiets te vervoeren

Kratvast is een hulpje om een bierkrat achterop je fiets te vervoeren. In onderstaand filmpje zie je hoe het werkt, en hoe superhandig het is:

Nou drink ik echt nooit bier, en zal ik dus ook nooit een krat met bier kopen, maar het idee om een krat te kunnen vervoeren sprak me wel erg aan. Want ik kom regelmatig opbergruimte tekort als ik boodschappen doe met de fiets. Ik heb twee fietstassen en een fietsmandje. Maar op mijn bagagedrager is nog best plek! Na enig aarzelen besloot ik de gok te wagen en kocht er eentje. Hij was afgeprijsd van 7,99 naar 3,99.

kratvast

Kratvast op de fiets bevestigen

Het kostte wel een beetje moeite, maar toch had ik hem binnen 3 minuten op mijn bagagedrager bevestigd. Hij werkt als een soort klem.

kratvast

Hieronder heb ik de kratvast op mijn bagagedrager weten te krijgen:

kratvast op de bagagedrager

Mandje op de Kratvast maken

In de kelder had ik een mandje liggen dat eigenlijk geen functie meer had. Maar ik vond het zo'n leuk mandje dat ik het niet wilde weg doen. Ik besloot dat dit mandje mooi op mijn bagagedrager kon, m.b.v. de Kratdrager. Zelfs als het zou mislukken gaf het niet. Ik knipte voorzichtig een paar van de stroken vlechtwerk door. Tot er genoeg ruimte was voor het handvat. Voor 3,99 heb ik nu extra bergruimte op mijn fiets. En ik hoefde er niet eens zo'n lelijke bierkrat voor te kopen.

kratvast

Conclusie over de Kratvast: bierkrathouder fiets

Ook als je geen bierkratten hoeft te vervoeren kun je deze bierkrathouder gebruiken. Hij zit heel stevig op je bagagedrager vast, en het is een kwestie van een mandje/krat passend maken over de Kratvast.

Maar ik merkte wel dat ik met mijn rug tegen het mandje duwde! Er is dus weinig plek. Bovendien is het mandje maar gedeeltelijk gebruiken omdat in het midden die handle van de bierkrathouder zit. Je kunt dus alleen maar kleine dingen vervoeren.

Kratvast waar te koop?

Toen ik deze post schreef in 2014 kocht ik mijn versie bij de Blokker, maar hij was ook te koop bij Halfords en bol.com en op de website kratvast.com. Ik vermoed dat het toch niet zo'n succes is geworden, want hij is nergens meer te koop. Maar gelukkig is er wel een alternatief, namelijk de krathaak!
krathaak

De krathaak heeft zelfs als voordeel dat je hem ook aan de voorkant van je fietst kunt gebruiken, aan het stuur:

krathaak
krathaak
krathaak
Naast bol.com vind je op de site fancyfiets.nl een kratvast versie van het merk Steco.

Leestips


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Eerlijk gezegd vind ik het weggegooid geld. Ik zorg dat ik 1 gedeelte van een spin in mijn fietstas heb en een grote plastic tas. Als ik nu ruimte tekort kom ik mijn fietstassen dan kan ik nog altijd een heleboel boodschappen kwijt in de plastic tas achter op mijn bagagedrager.
    Groet Thea

  2. Hmm ik heb dus echt enorme fietstassen? Ik gooi er moeiteloos boodschappen in voor twee personen voor een hele week. Ondermeer 4 broden. En op mijn bagagedrager zet ik een doos melk, vla, yoghurt, sap, met als ik het koop het wc papier erop...

  3. Lijkt me zeer on praktisch. Ik heb 2 fietstassen en als die goed gevuld zijn is mijn fiets al topzwaar. Als ik meer heb doe ik het in een plastic tas en hang het aan mijn fietsbel zodat ik mijn handen vrij heb. En op die manier kan het nooit in de spaken komen.

  4. Als je de mand, krat of doos wat verder naar achter op je bagagedrager plaatst, de kratbeugel niet middenin, geeft dat meer ruimte voor billen en grotere artikelen.
    Sis

  5. Ik heb een hondenreismand achter op mijn fiets (over de fietstassen heen want de bevestiging zit onder het zadel). Kan echt superveel in. Wel een duurdere oplossing, want zo'n mand kost geloof ik rond de 50 euro nieuw. Ik vond 'm bij de kringloop voor 5. Gebruik 'm alleen als ik weet dat ik veel mee moet nemen.

  6. je had het kratje waarschijnlijk niet eens stuk hoeven maken als je het kratje nou klemt tussen je zadel en die beugel er achter zet... misschien heb je dan wel een wat kleiner kratje nodig en als je je zadel wat hoger zet heb je waarschijnlijk ook geen last meer van de billen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *