Review Afslank Receptenbijbel

afslank receptenbijbel

Vandaag een review van een boek, namelijk de Afslank Receptenbijbel. Robin was zo vriendelijk om dit boek te lezen én de recepten uit te proberen, en er een uitgebreide review van te schrijven.

Ik heb er zelf afbeeldingen van een aantal van de gerechten uit de Afslank Receptenbijbel bij gezet : )

Review Afslank Receptenbijbel 

De Afslank Receptenbijbel is een dieet & recepten boek van de auteur Oscar Helm. In deze bestseller staan niet alleen recepten maar wordt ook de filosofie achter afvallen en de recepten uitgelegd. Wij probeerde de Afslank Receptenbijbel uit en delen in deze review onze kritische bevindingen.

De auteur

Oscar Helm
Oscar Helm, de auteur van de Afslank Receptenbijbel

Een boek is zo goed als zijn auteur. De auteur van de Afslank Receptenbijbel, Oscar Helm, is van huis uit geen boekenschrijver maar een voedingsdeskundige. Desondanks is het boek erg prettig leesbaar en wordt alles in begrijpelijke taal uitgelegd. 

Oscar Helm weet waarover hij praat. Hij heeft verschillende opleidingen gevolgd waarvan hij de opgedane kennis heeft weten te combineren tot de Afslank Receptenbijbel.

Master of Science in psychologie

Hij heeft een Master of Science via de Universiteit van Amsterdam behaald in de psychologie. Afvallen is voor een belangrijk deel psychologie en de kennis van dit vakgebied zit ook verweven in zijn aanpak. Zo is succesvol afvallen een kwestie van volhouden. Zelfs mensen met de grootste wilskracht geven een dieet na 2 tot 3 weken op als zij niet de juiste handvaten aangereikt krijgen. Dit komt omdat mensen vroeg of laat toegeven aan hongergevoelens. De recepten uit de Afslank Receptenbijbel zitten dusdanig in elkaar dat hongergevoelens worden voorkomen. Review Afslank Receptenbijbel

Verder is Oscar Helm opgeleid als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Bij deze opleidingen wordt veel kennis opgedaan over de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en hoe de processen in ons lichaam verlopen. Denk daarbij aan processen zoals de stofwisseling, de vetstofwisseling, de suikerstofwisseling, de spijsvertering en de aanmaak van energie. Al deze kennis is meegenomen bij de totstandkoming van de Afslank Receptenbijbel.

Aan de hand van deze kennis zijn de recepten samengesteld zodat tijdens het gehele proces geen voedingstekorten ontstaan en het lichaam alle voedingsstoffen krijgt die nodig zijn om de stofwisseling optimaal opgang te houden. Oscar Helm is zelf geen kok en heeft daarom samengewerkt met een top chef (die heeft samengewerkt met Jamie Oliver) om de recepten zo lekker mogelijk te maken. Lekkere recepten zijn vanuit de psychologie belangrijk. Een dieet hou je tenslotte makkelijker vol als het eten lekker is. Dit is ook de reden waarom extreme diëten zoals het soepdieet en het ziekenhuis dieet gedoemd zijn om te mislukken, omdat je veel van hetzelfde saaie voedsel moet eten. En diëten die zijn opgebouwd rondom afvalshakes zijn ook gedoemd te mislukken. Die afvalshakes komen na een paar weken je neus uit. Met de Afslank Receptenbijbel heb je iedere ochtend, middag en avond iets lekkers en gezonds te eten. Iets om naar uit te kijken in plaats van tegenop te zien. Review Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft ook een blog waarop hij informatie over afvallen, gezonde voeding en medische zaken deelt. Het opvallende aan zijn artikelen is dat er geen beweringen of claims worden gemaakt zonder een wetenschappelijke bron te vermelden. Dit is in het Nederlandse bloglandschap vrij uniek en het geeft het vertrouwen dat we hier niet te maken hebben met de zoveelste, zichzelf, tot gezondheidsexpert verklaarde blogger. Wat ook wel mooi is om te zien, is dat de blog van Oscar Helm geheel onafhankelijk is. Er staan geen gesponsorde artikelen en geen advertenties op. Op deze manier is de blog in zijn geheel onafhankelijk en kan het overal over schrijven zonder het risico dat belangen van adverteerders worden geschaad. De blog artikelen zijn dan ook gericht op waarheidsvinding en niet op het promoten van afslankproducten of iets dergelijks.

Het afslankboek 

De Afslank Receptenbijbel is gebaseerd op het koolhydraatarme dieet. Het koolhydraatarme dieet is momenteel het meest populaire dieet. Dit komt omdat daarmee goede resultaten worden behaald, het goed vol te houden is en het voordelen van de gezondheid oplevert. Het boek begint met tekst en uitleg over wat gezonde voeding is en wat de theorie is achter de methode van Oscar Helm. Pas in het tweede deel van het boek komen de recepten aanbod. Deze zijn allemaal voorzien van mooi fotomateriaal zodat je gelijk een indruk krijgt van het uiteindelijke gerecht. De recepten zijn opgedeeld in ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes en toetjes. Je hebt recepten met vlees, kip, vis en vegetarische recepten. Review Afslank Receptenbijbel

Het deel van het afslankboek waarin wordt verteld over gezonde voeding is indrukwekkend te noemen. Er worden veel beweringen gedaan die stuk voor stuk onderbouwd zijn met wetenschappelijke literatuur. Zo is tot de totstandkoming van het boek gebruik gemaakt van 200 wetenschappelijke bronnen die alleen genoemd worden en te controleren zijn. Wat Oscar Helm met zijn boek gedaan heeft is het vertalen van de huidige stand van de wetenschap naar voor iedereen begrijpelijke taal. Dit wil niet zeggen dat er blind wordt gevaren op de wetenschappelijke literatuur. Er wordt ook rekening gehouden met praktische haalbaarheid, onze cultuur, logica en hoe we aten als oermens. Hoe we als oermens aten heeft ons tenslotte evolutionair gevormd tot wie we nu zijn. Dit betekent overigens niet dat het boek gebaseerd is op het oerdieet (het paleo dieet) maar wel let op wat echte voeding is en wat niet. Zo is er de recepten geen ruimte voor geraffineerde voeding maar wordt er volop gebruik gemaakt van onbewerkte voedingsmiddelen.

De recepten 

De recepten hebben we uiteraard geprobeerd. Het was makkelijk om hier de boodschappen voor te doen omdat je bij de weekmenu’s gebruik kunt maken van de meegeleverde boodschappenlijstjes. Dit scheelt een hoop stress, plannen en tijd. Gewoon 1 per week naar de supermarkt om de benodigdheden te halen en voor de rest van de week geen zorgen meer. Review Afslank Receptenbijbel


Ongeveer 20 minuten bereidingstijd

De recepten kosten over het algemeen 20 minuten om te bereiden. Dus dat was goed te doen. Soms kost het wat meer tijd, 25 tot 30 minuten, maar dat is dan omdat je de routine van de recepten nog mist. Als je een recept smakelijk vindt en vaker gaat bereiden dan gaat dat steeds sneller. De recepten zijn smakelijk. Je kunt wel merken dat deze zijn samengesteld door een echte chef-kok. Voor mensen met voedselallergieën of andere voedselbeperkingen is snel duidelijk welke recepten je wel kunt eten en welke niet.

Het boek bestaat uit 6 weekmenu’s zodat je makkelijk gerechten uit verschillende delen met elkaar kunt omruilen en je flexibel bent in wat je eet. Je hoeft de recepten niet op volgorde te gaan eten voor het gewenste afslankresultaat. Review Afslank Receptenbijbel


Ons eindoordeel 

We waren positief verrast door het hoge kennisniveau in de Afslank Receptenbijbel. De recepten zijn werkelijk heerlijk en zitten doordacht in elkaar. We willen wel opmerken dat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van onbewerkt voedsel in de recepten. Hierdoor zijn de recepten wat minder geschikt voor de gene onder ons met een smalle beurs. Onbewerkt voedsel is nu eenmaal wat prijziger dan bewerkt voedsel wat zo uit de fabrieken komt. Wil je meer informatie over de Afslank Receptenbijbel dan kan je hier reviews van klanten lezen en bekijken.

Nawoord

Dankjewel Robin voor je uitgebreide review. Oscar Helm is ook op Youtube te vinden ontdekte ik, en hieronder zie je een filmpje waarin hij zelf zijn boek presenteert.

Zie ook mijn review van de Optimel salade paprika komkommer.

Ik kocht die salade met het idee dat het heel gezond zou zijn. Maar volgens Het Voedingscentrum passen deze salades niet in de Schijf van Vijf. Extreem slecht zijn ze niet, maar ze worden geclassificeerd als 'dagkeuze buiten de Schijf van Vijf'.

 Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *