C&A dames t -shirt uit de basic collectie: review

c&a dames
Het juiste t-shirt vinden is niet makkelijk vind ik. T-shirts voor dames zijn vaak te lang, te strak, te wijd of er staat een stomme tekst op.

Wat ik zoek is een simpel basic t-shirt voor dames dat aansluit, maar niet te lang is, en ook weer niet te strak.

Ik ben op dit moment best tevreden met mijn nieuwe C&A t-shirt voor dames!

C&A dames t-shirt uit de basic collectie

Het C&A t-shirt voor dames dat ik kocht bij de C&A kostte maar 2,50. En het was niet eens in de aanbieding. Dit dame t-shirt is namelijk van de basic collectie van C &A.
Ik vond het in een aparte hoek achter in de winkel, waar t-shirts met korte mouwen, t-shirts met lange mouwen en hemdjes lagen. Allemaal in diverse kleuren.

Lengte en 'strakte' zijn precies goed. Hals iets te hoog

Ik had al een C&A t-shirt voor dames in een paarsige kleur, en nu hadden ze ook een groen t-shirt. De lengte en 'strakte' van dit t-shirt is goed.
Het enige verbeterpuntje is de hals: die had ik liever wat lager gehad. Het t-shirt sluit vrij hoog. Maar niet zo  hoog, dat ik het in de praktijk niet draag gelukkig.
C & A t shirt dames uit de basic collectie
Verder is het t-shirt van C&A van 100% katoen. Ik heb er doorgaans liever iets van 4 % elastan in, maar ook dat is overkomelijk.

Als het zo goedkoop is, is het dan wel verantwoord gemaakt?

Als kleding zo goedkoop is, dan gaan er tegenwoordig bij mij wel alarmbellen rinkelen. Ik wil geen t-shirt kopen dat door uitgebuite kinderen is gemaakt.
Er staat wel geruststellend dit embleem onder:
Een meer duurzame keuze is denk ik een t-shirt voor dames van 'organic cotton'. Deze kost 4,50 bij  C&A, maar die zijn weer te lang!
Op de site van C&A vind je een speciale pagina waarin ze schrijven dat ze heel duurzaam en verantwoord bezig zijn. Ze schrijven onder andere:

'Mode creëren met een positieve impact eindigt niet bij onze medewerkers en klanten. Het breidt zich ook uit naar de omgevingen waarin C&A-collega's, -klanten en de werknemers die de kledingstukken produceren wonen. We zullen ons inzetten voor een duurzamer leven in deze omgevingen, door veilige, eerlijke, en inspirerende werkomgevingen te bevorderen waarin iedereen zich verbonden voelt en in staat is om actie te ondernemen.'

C&A t-shirt dames basic tot slot

Ik ben erg tevreden met het C&A t-shirt uit de basic collectie voor 2,50. Het is helaas niet van 'organic cotton,' maar die t-shirts zijn te lang en zijn daardoor geen optie.
Het t-shirt blijft mooi in de was en valt klein uit. Ik heb een maat XS, terwijl ik normaliter eerder S heb en soms zelfs maat M.

Online kun je dit t-shirt niet goed kopen bij C&A. Dan is het alleen verkrijgbaar in ongeveer 3 kleuren. In de winkels heb je keuze uit veel meer kleuren is mijn ervaring.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *