Dove Nourishing Oil Care

dove nourishing oil care product review

Ik heb wat de kapper 'vochtarm' haar noemt. Dat betekent in de praktijk dat mijn haar snel pluizig wordt. En fraai vind ik dat niet.

Maar dankzij de Argan olie van De Tuinen heb ik nu alweer bijna elf jaar toch lang haar. Want die Argan olie gaat de pluis tegen.

Omdat die Argan olie zo goed werkt, val ik voor alle shampoo's en crèmespoelingen waar op staat dat er Argan olie in zit. En dat was het geval bij de Dove Nourishing Oil Care.

Ik kocht er een fles shampoo van en een fles crème spoeling. Maar is het wat?

Lees hier onder mijn review van Dove Nourishing Oil Care.

Dove Nourishing Oil Care: de beloftes

Op de fles staat onder het embleen van Dove veelbelovend 'hair therapy'.  De shampoo belooft:

'Maakt droogt haar tot 100% gladder en gaat pluis tegen.'

De cremespoeling belooft:

'Gaat tot op celniveau. Laat droog, ruw & pluizig haar herleven.'

Ik bedoel maar! Wie kan het me kwalijk nemen dat ik ze kocht met zulke mooie beloftes!

Wat zit er in Dove Nourishing Oil Care?

In de shampoo zitten de volgende ingrediënten:

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Dimethiconol, Fragrance (Parfum), Glycerin, Carbomer, Gluconolactone, PPG-9, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, TEA

In conditioner zit:

Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrogenated Coconut Oil, Behentrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Mineral Oil, Lactic Acid, Dipropylene Glycol, Amodimethicone, Potassium Chloride, Disodium EDTA, Gluconolactone, Trehalose, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, DMDM Hydantoin, PEG-150 Distearate, PEG-7 Propylheptyl Ether, Cetrimonium Chloride, Adipic Acid, Sodium Sulfate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Yellow 5 (CI 19140),Red 33 (CI 17200), Blue 1 (CI 42090)

Dove Nourishing Oil Care in de praktijk

Ik begon natuurlijk met de shampoo van Dove Nourishing Oil Care. Het was makkelijk aan te brengen, maar toen ik het uitspoelde voelde mijn haar heel 'hard'. Bovendien zat het vol knopen.

'Geeft niets,' dacht ik hoopvol. 'Daar is natuurlijk de conditioner voor!'

Ik smeerde kwistig conditioner in mijn haar en wachtte zo'n 5 minuten. Langer dan op de fles staat, maar ik wilde het goed de kans geven om mijn haar te verwennen. Maar toen ik het uitspoelde zat mijn haar meteen weer vol klitten.

En toen ik het vervolgens borstelde werd ik opnieuw met klitten geconfronteerd. Het is dat ik er daarna Argan olie van De Tuinen in kon doen, anders had ik volgens mij een enorme pluizenbos gehad.

Conclusie over Dove Nourishing Oil Care

Ik vind Dove Nourishing Oil Care geen aanrader! Mijn haar werd er in ieder geval niet zachter en gladder van. Sterker nog, ik had nog hartstikke veel klitten.

De beloftes op de flesjes worden beslist niet waargemaakt, en dat maakt de Dove Nourishing Oil Care shampoo, conditioner 'zonde van het geld'.

N.B. Miss Lipgloss was wél tevreden over Dove Nourishing Oil Care. Haar product review lees je hier.

Praktische informatie over Dove Nourishing Oil Care

Ik betaalde 3,65 voor de Dove Nourishing Oil Care shampoo en 3,85 voor de cremespoeling. Ik kocht de producten bij de Kruidvat.

Maar op Drogisterij.net heb je al cremespoeling voor 2,49! De shampoo kost daar 3,43.

Wil je voordelig uit zijn met drogisterij artikelen? Ga dan eens naar de DM drogist!

Leestips

Review van Botma & van Bennekom haarzeep

Review van de shampoo en conditioner van By Linn.

Aunt Jackie review


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

10 reacties

 1. Wat jammer dat het zo tegen viel na al die mooie beloften op de verpakking.
  Ik neem aan dat je de rest niet zelf op gaat maken maar doorschuift naar een gezinslid met minder lang en droog haar 😉

 2. Ik heb ook snel last van pluizig haar. Bij mij bevalt de simpele shampoo van l.idl het best. Ik heb ook de veel duurdere (en lekkerder ruikende) arganshampoo van Dr. Organic van de Tuinen. Mijn haar wordt daar erg snel vet van.
  Tegenwoordig draag ik mijn haar meestal in een vlecht en dan maakt het ietwat pluizige mij niet uit. Als ik het los wil dragen doe ik er een beetje gelwax van AH eigen merk in. Beetje op mijn handen smeren en dan mijn haar in krullen modelleren.
  Ik gebruik nooit conditioner. Mijn haar is daar denk ik te fijn voor want dan raak ik alle krullen kwijt en het voelt niet fijn aan mijn hoofd.

 3. Ik was mijn pluizige, klittende halflange haar mxet ................... eieren. 2 losroeren met wat water en op haar verdelen dat ik eerst met handen wat vochtig maak. 10 minuten wachten en dan onder lauw water wat extra inmasseren en uitspoelen. Daarna een conditioner 1-2 min. en dan borstel ik mijn haar tijdens dat weer uitspoelen. Wordt altijd afgeraden om nat haar zo te borstelen maar bij mij werkt het goed, handdoekdroog haar kom ik niet door. Dan wat kokosolie en licht laten drogen en daarna fohnen of door lucht/tijd laten drogen en af en toe krullen inknijpen.

 4. SLS wordt gebruikt in de autowasstraat ontvet zo lekker alle propylen zijn gemaakt van aardolie en vergroot de plastic soep in de oceanen

  kijk eens bij een Turkse winkel, daar verkopen ze soms Arganolie 250 ml voor €15,- deze kun je ook door je salades doen en is niet geroosterd en biologisch ,Zit in glazen fles, de Tuinen is 100 ml. en veel duurder en wel gerooster daar komt de geur vandaan en is niet geschikt voor consumptie. betere koop bij de turk

 5. hoi Yelena Yeli ik heb misschien een handige tip om snel vet haar door conditioner te voorkomen. Je smeert de condition niet helemaal vanaf je kruin door je haren maar op de hoogte van je oren, en dan omlaag. zo krijgt het haar waar de extra verzorging nodig is zijn verzorging en de stukken die snel vet worden sla je over.
  groetjes Adrienne

 6. Ik heb mijn haar altijd wel handdoekdroog als ik het ga borstelen. Maar ik moet ook niet te lang wachten, want dan wordt het alleen maar pluizig als ik het ga wassen.

  Föhnen doe ik niet, want daar wordt mijn haar nog droger van.

 7. Arganolie is echt fijn voor vochtarm (mooie term idd voor pluizig 😉 haar. Mijn haar is ook erg pluizig en daarom ik ben ik ook nog steeds op zoek naar de ideale combinatie van shampoo en conditioner. Dove heb ik nog niet geprobeerd, maar dat gaat hem niet meer worden na jouw review! Ik vind de Andrélon Oil & Care verzorgende serumolie met argan wel heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *