Slow Cooker van Bartscher

bartscher slow cooker

Ineke (45) zocht naar een manier om wat meer rust te krijgen in haar leven. Ineke is een alleenstaande moeder die haar parttime baan combineert met de zorg voor haar twee kinderen. Vooral op de dagen dat ze werkte, was het 's avonds een gehaast.

Zo kwam ze op het idee om een slow cooker te kopen. Ze kocht een Bartscher slow cooker bij bol.com

Ik interviewde haar over haar ervaringen met deze slow cooker!

Wanneer hoorde je voor het eerst over een slow cooker? 

Ik zocht naar een manier om meer rust te krijgen in mijn leven en zocht onder andere op Pinterest naar ideeën om maaltijden in te vriezen. Ik ontdekte dat in Amerika mensen zijn die slechts een paar keer per jaar in de keuken staan. En toch elke dag een gezonde zelfbereide maaltijd eten. Ze gaan dan een hele dag groenten snijden en vullen diepvrieszakken met complete maaltijden die zo in één keer in de slowcooker bereid kunnen worden. Zo maken ze een eenvoudiger leven.

Ik werd nieuwsgierig naar deze slowcooker en zocht naar informatie, ervaringen en recepten. Ik trof op internet vooral positieve reacties aan over deze manier van koken. Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk en breng door het experimenteren met de slowcooker weer eens iets anders op tafel.

Wat vond je toen van de slow cooker?

Ik trok na het verzamelen van informatie de conclusie dat de aanschaf van een slowcooker en het gebruik daarvan een manier voor mij zou zijn om ook op drukke dagen een betaalbare, stressvrije maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Wanneer besloot je zelf een slow cooker te kopen?

Dat was half december 2014. Een week nadat ik informatie vond over de slowcooker.

Deed je uitgebreid warenonderzoek voordat je er eentje kocht? Zo ja, hoe? 

Ja. Ik zocht informatie over ervaringen van gebruikers, het stroomverbruik, eventuele gezondheidsrisico's. Ik zocht deze informatie op websites. Zowel op Nederlandstalige als Engelstalige sites.

Waar lette je op bij de aanschaf: prijs, kwaliteit, merk? 

Tijdens mijn onderzoek las ik vaak dat slowcookers van alle merken van een goede kwaliteit zijn.

Slechte slowcookers schijnen niet te bestaan. 

Er zit wel verschil in prijzen en mogelijkheden. Je hebt slowcookers met meerdere compartimenten en met tijdklokken. Ik koos voor een eenvoudige uitvoering en hield rekening met de prijs. Je moet ook letten op de inhoud van de pan.

Mijn advies is: koop niet een te kleine pan. 

Waar kocht je jouw slow cooker? Waarom juist daar? 

Ik zocht eerst bij de plaatselijke winkeliers. Maar ontdekte dat er in de doorsnee huishoudwinkel geen slowcookers worden verkocht. Toen zocht ik op internet. Ik heb al jarenlang goede ervaringen met bol.com. Er wordt vlot geleverd en er worden vanaf een bepaald bedrag geen verzendkosten in rekening gebracht.

Hoeveel kostte jouw slowcooker? 

Ik betaalde rond de € 50,00 voor een Bartscher 6,5 ltr.

Hoe ziet hij er uit? 

De buitenpan is van aluminium (zilverkleur) en de keramische binnenpan is zwart. Het deksel is gemaakt van glas.

Wat voor merk is het? Waarom kocht je juist dat merk slowcooker? 

Mijn slow cooker is van het merk Bartscher. Ik koos voor dat merk omdat deze pan goed betaalbaar was, en van het gewenste formaat.

Hoe werkt de slow cooker? 

 1. Je vult de pan met bijvoorbeeld vlees, kleingesneden groente en kruiden. 
 2. Vervolgens sluit je de slowcooker  aan op elektra en draait de knop op de gewenste stand. 

Meer is het niet. De pan wordt niet heel heet. Daarom kun je gerust een paar uur weg. Ik raad wel aan om een geaard stopcontact te gebruiken. Je weet immers maar nooit.

Is de slowcooker moeilijk/makkelijk te gebruiken? 

Hij is zeer eenvoudig in gebruik. Ook gemakkelijk om schoon te houden.

Heb je de gebruiksaanwijzing nodig gehad? 

Het is mijn gewoonte altijd de gebruiksaanwijzing vooraf door te nemen. Maar ook zonder de gebruiksaanwijzing vooraf te lezen kun je de pan gebruiken.

Is het een duidelijke gebruiksaanwijzing? 

Ja!

Wat heb je allemaal al gemaakt in de slowcooker? 

Soepen, rollade, hachee, stoofpeertjes, gehaktballen, gehaktbrood, karbonade, stoofpotje met vlees, krieltjes en sperzieboontjes, kippebouten, groentecurrie, lasagna enz enz. Zie ook Slow cooker recepten.

Wat zijn de voordelen van de slowcooker? 

 • Je kunt de pan ' s ochtends vullen, aanzetten en bijv naar je werk gaan. Wanneer je thuiskomt is het eten klaar en kun je gelijk aan tafel. 
 • Je kunt gerechten vooraf klaarmaken. Bijvoorbeeld bij een verjaardag, en het eten warmhouden tot het tijd is voor de maaltijd.
 • Het is niet nodig om olie, boter of andere vetten te gebruiken bij de bereiding. 
 • Je voegt weinig vocht toe en hoeft daarom ook nooit kookvocht af te gieten.  Door de langzame bereiding worden de smaken sterker. 
 • Eten kookt, bakt en koekt niet aan. 
 • Je hoeft niet te roeren.
 • Het is weer eens wat anders, biedt variatie. 

Wat zijn de nadelen van een slowcooker? Als die er zijn? 

 • Het is een grote pan die veel ruimte inneemt. 
 • Groente die lang in de slowcooker meekookt is slap. Ik vraag met weleens af of niet alle vitaminen doodgekookt worden. 
 • Je staat nu op andere momenten in de keuken.' s Ochtends vroeg. Dit moet wennen. 
 • Je moet goed plannen. 

Hoe vaak gebruik je jouw slow cooker? 

Twee tot drie maal per week.

Zou je jouw slow cooker aanraden? 

Ja. Vooral aan gezinnen waarvan ouders laat thuis komen uit werk. Wat is er nog erger dan hongerig en moe thuiskomen en dan gestresst de keuken in moeten om nog snel wat te koken. Voor deze dagen kun je een slowcooker gebruiken. Je kunt dan gelijk aan tafel of hebt nog even tijd voor een kop koffie en een praatje.

Als je jouw slow cooker een cijfer moest geven van 1 tot 10, wat zou je dan geven? 

Een 8.

Meer lezen over een slowcooker?

Praktische informatie over de slow cooker

De Bartscher slow cooker van Ineke is voor 54,95 te koop bij bol.com.

Lees ook mijn post over Hello Fresh recepten.

Inmiddels heb ik rollade in de slow cooker gemaakt!

Heb jij ook een slow cooker? Deel dan jouw ervaringen in de comments!

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

13 reacties

 1. ha jah natuurlijk heb ik er ook een, al jaren en ook ik ben zeer tevreden.
  Ik heb hem gekocht in de tijd dat mijn 2 jongsten nog erg klein waren en juist rond etenstijd voelde het als spitsuur. Dit vergemakkelijkte het enorm.

 2. Ik denk er nog even over na. Het lijkt mij wel ideaal als manlief en ik een dagje op stap gaan en dat er 's avonds dan niet meer gekookt hoeft te worden. Ik kan niet altijd van mijn energie op aan.
  Ik wacht nig even op het vakantiegeld. Als ik hem dan nog steeds wil, koop ik hem 🙂 Ook een leuk idee om het van dat geld te doen, want we gaan niet op vakantie. We gaan hier de omgeving beter leren kennen. Dat voelt al als vakantie. Helemaal omdat er zoveel zo dichtbij is. Echt wel fijn om in het midden van het land te wonen.

 3. Ik heb vandaag ook een Bartscher slowcooker gekocht, maar er zitten 2 standen op, en in de beschrijving( staat bijna niks) temperatuur tussen 20 tot 92 graden. Welke stand moet ik nou gebruiken om vlees b.v procureur vlees te laten garen? Stand 1 of 2?

 4. Ik lees alleen maar positieve berichten.
  Ben ook van plan om er 1 aan te schaffen maar weet niet welk merk.
  Er zijn er zoveel!!!
  We zijn met z'n tweeën maar maak meestal n potje voor 2 dagen!
  Vooral stamppotten, soepen en sauzen.
  Wie kan mij goede raad geven?

 5. dit is de eerste keer dat ik een slowcooker van het merk bartscher gebruik, ik heb er een Pittige indische rundvleesstoofpot inzitten, ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *