In-shower bodymilk van de Kruidvat

kruidvat in-shower bodymilk

Ik douche elke dag, na het hardlopen. Maar omdat ik een vrij droge huid heb, is dit eigenlijk niet zo verstandig. Om het douchen te compenseren vind ik dat ik daarna bodymilk moet gebruiken.

Maar dat vind ik én veel werk, en ik heb nooit zin om te wachten tot het is ingetrokken.

Snelle bodymilk

Nou zijn er twee snelle varianten bodymilk op de markt:

 1. Spray and go bodylotion. Je doet de bodymilk op je lichaam, en volgens het etiket kun je je meteen aankleden
 2. Douche bodylotion die je onder de douche aan brengt, en meteen weer afspoelt.
Eigenlijk vond ik de tweede optie óók te veel werk. Want je moet je zelf dan nog steeds eerst wassen met doucheschuim. Maar toen ik op een dag na het douchen en afdrogen weer met de bodymilk stond te kledderen realiseerde ik me: 'Het is toch makkelijker om bodylotion onder de douche op te doen!'
Inmiddels heeft de Kruidvat het idee van de officiële merken overgenomen, en dus kon ik douche bodylotion voor 2,95 uit proberen. De versie van de Kruidvat heet: in-shower bodymilk.

In-shower bodymilk van de Kruidvat

In-shower bodymilk van de Kruidvat is 'voor gebruik onder douche' volgens het etiket. Precies wat ik wilde dus. Op het etiket aan de voorkant staat bovendien 'amond oil' en 'droge huid'. Ik kocht een fles van 400 ml.
douche bodymilk

In-shower bodymilk Kruidvat: etiket achterkant

Dit staat er op de achterkant:

'Kruidvat Bodymilk In-Shower is een hydraterende verzorging voor onder de douche. De toegevoegde hoogwaardige natuurlijk oliën en bijenwas beschermen zelfs de zeer droge huid tegen uitdrogen. De huid voelt bij het verlaten van de douche direct heerlijk zacht en verzorgd aan. Hierna is het niet meer nodig een andere bodymilk aan te brengen.
Gebruiksaanwijzing: Douche met een Kruidvat douchegel (mooi hoe ze je proberen te verplichten Kruidvat douchegel te gebruiken!) en spoel deze af. Breng Kruidvat Bodymilk In-Shower aan op de vochtige huid. Spoel af. Vervolgens afdrogen. Je kunt je nu meteen weer aankleden.
Waarschuwing: Verwijder de restjes van dit product uit de douche om uitglijden te voorkomen.'

In-shower bodymilk van de Kruidvat: mijn ervaring

Ik moet zeggen: het valt me niks tegen! Qua samenstelling zit het een beetje tussen douchegel en bodymilk in vind ik. Hoewel het meer op gewone bodymilk lijkt dan op douchegel. De Kruidvat bodymilk voor de douche is wit, en dikkig.
Ik moet wel vrij veel kracht zetten om wat uit de fles te krijgen, maar het insmeren gaat makkelijk. En ik heb inderdaad wel het gevoel dat het mijn huid voedt. Ik heb tenminste sindsdien nog niet het gevoel gehad dat ik ook nog gewone bodylotion hoef te gebruiken.
Wel is de waarschuwing op de verpakking dat je restjes moet verwijderen terecht, want tijdens het insmeren valt er nog wel eens een witte klodder op de grond is mijn ervaring.
De geur is vrij nietszeggend. Het is niet reukloos, maar ook niet geparfumeerd als je begrijpt  wat ik bedoel. En dat is ook wel fijn, zeker als je eerst met doucheschuim doucht. Dan zou het anders een kakofonie van geuren worden.

Conclusie over Kruidvat Bodymilk In-Shower

Ik ben tevreden over dit product. Het is niet duur, en het bespaart me het gedoe om mezelf na het douchen in te smeren met bodymilk. Ik heb het idee dat het inderdaad bodymilk vervangt. En daar ging het me om.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

5 reacties

 1. De allermakkelijkste manier van je huid verzorgen, is in mijn beleving het volgende:
  Als je nog nat bent van de douche doe je een theelepeltje olijfolie op je handen. Daarmee ga je snel over je lijf. Daarna dep je je droog: klaar!
  Ik gebruik al jaren alleen maar mijn eigen huidolie die bestaat uit (bio)olijfolie en etherische olie. Ook voor mijn gezicht, en mijn huid was nog nooit zo blij.
  In die Kruidvat lotion, ik wil echt niet weten wat daar allemaal voor chemische troep inzit.
  Groetjes, Anke

 2. De allermakkelijkste manier van je huid verzorgen, is in mijn beleving het volgende:
  Als je nog nat bent van de douche doe je een theelepeltje olijfolie op je handen. Daarmee ga je snel over je lijf. Daarna dep je je droog: klaar!
  Ik gebruik al jaren alleen maar mijn eigen huidolie die bestaat uit (bio)olijfolie en etherische olie. Ook voor mijn gezicht, en mijn huid was nog nooit zo blij.
  In die Kruidvat lotion, ik wil echt niet weten wat daar allemaal voor chemische troep inzit.
  Groetjes, Anke

 3. Ik doe het net als Anke, alleen gebruik ik pure amandelolie, al jaren, ook voor mij gezicht. Douche schuim maak ik van geraspte Marseille zeep die ik oplos in nog net niet kokend water en vul daar flessen mee. Dan stel ik in ieder geval mijn huid niet bloot aan allerlei chemische rotzooi. Waarom ik het oplos? omdat ik schrapen met een onhandig stuk zeep over een washandje vreselijk vind.

 4. Ik heb niet zoveel moeite met gewone bodylotion. En ik heb er nog zat van, dus ik maak het eerst op. Als je het insmeert terwijl je nog half nat bent en vervolgens droogdept, trekt het supergoed in en kun je meteen je kleding aantrekken. Ik tenminste wel. Of ik me nu twee keer onder de douche insmeer of 1x onder de douche en 1x erbuiten, dat maakt volgens mij niet zo heel veel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *