Kokonote agenda 2023 review

kokonote agenda
Omdat ik eigenlijk graag eens iets anders wilde dan mijn Moleskine XL bestelde ik na veel zoeken bij amazon.nl een  Kokonote agenda.

Ik koos voor die agenda vanwege de layout en het formaat: hetzelfde als Moleskine XL. Het is namelijk heel lastig om dat formaat agenda te vinden! Ofwel je komt uit bij A5 of je hebt meteen een A4 formaat.

Hieronder mijn ervaring met de Kononote agenda.

Kokonote agenda

De Kokonote agenda die ik in oktober kocht begon in augustus 2022 en loopt tot en met december 2023. Anderhalf jaar dus. Ik heb nog geprobeerd een Kokonote planner te vinden die begint in 2023 maar die was er niet. De Kokonote agenda kost minder dan een Moleskine: 19,95 en je krijgt er veel voor.

Waarom ik een Kokonote agenda kocht

De belangrijkste reden dat ik deze planner kocht was dus de indeling en de layout. Bij mijn Moleskine XL staan links de dagen van de week en is rechts ruimte voor notities. Dat bevalt me op zich goed, maar ik wilde eigenlijk best een agenda waarbij ik afspraken én notities op dezelfde plek kon schrijven. Vandaar dat ik dacht dat een Kokonote planner een optie was. Het feit dat hij hetzelfde formaat, 21 x 25 cm heeft als een Moleskine XL overtuigde me definitief.
Hieronder zie je mijn Moleskine XL naast de Kokonote:

Mijn ervaring met de Kokonote agenda

De Kokonote agenda wordt prachtige aangeboden. Hij zit in een mooie kartonnen doos verpakt, in vloeipapier. Hij voelt dus echt als een cadeautje als je hem uitpakt.
Kokonote agenda
Kokonote agenda
Ik koos voor een cover met bloemen, maar er zijn maar liefst 10 verschillende covers en designs waaruit je kunt kiezen.
Dit zit er allemaal in:
  • Stickers voor de agenda
  • Verjaardagskalender
  • Reisplanner
  • Planningen
  • Maandelijkse doelen
  • Notities (bullet journal puntjes)
  • Maandoverzicht
  • Weekagenda met de 7 dagen van de week verdeeld over 2 bladzijden.
  • 17 illustraties van Hannah Overbeck
De agenda heeft een ringband en is gemaakt van vrij dik luxe papier. Een stuk luxer dan van mijn Moleskines!
Hieronder de foto's die ik maakte van de Kokonote planner:
Een greep uit de mooie stickers:
Kokonote agenda
Hij heeft handige tabbladen!

Hieronder zie je de planner voor verjaardagen:

Een planner voor reizen! Voor mij flauwekul, maar voor reislustigen handig denk ik.
Doelen stellen kan ook, hoewel ik daar zelf altijd een hekel aan heb:
Aan het eind zit een soort pocket waar je dingen in kunt doen:

 

Ik heb hem toch teruggestuurd

De Kokonote planner heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding vind ik. 19,38 is niet duur voor de uitgebreide luxe planner die je ervoor krijgt.
Maar hij heeft wat mij betreft één groot nadeel:

ik vind hem zo groot, dik en zwaar!

Ook al zou hij in theorie prima in mijn tasje kunnen, in de praktijk vind ik hem erg log. Hij weegt maar liefst 971 gram.
Ter vergelijking: mijn Moleskine XL weegt maar 345 gram.
Daarnaast twijfel ik of ik wel genoeg ruimte heb in deze agenda voor mijn afspraken én notities. Bij mijn Moleskine heb ik een klein A4-tje voor blogideeën en taken die ik die dag wil doen. Ik maak me zorgen dat dit toch niet gaat passen bij de layout van de Kokonote planner.

Mijn conclusie over de Kokonote agenda

Deze Kokonote agenda is de eerste agenda/planner die mij serieus liet overwegen om mijn Moleskine XL in de steek te laten. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding echt veel beter zelfs dan bij Moleskine agenda's.
Toch heb ik hem teruggestuurd!
Ik hecht blijkbaar enorm veel waarde aan comfort en ruimte voor notities. Anders had ik hem zeker gehouden.
De Kokonote planner is rustiger vormgegeven dan veel voorgedrukte planners. Ook zijn de citaten wat minder mierzoet dan gemiddeld.

Kokonote agenda kopen

Je kunt deze prachtige Kokonote planner kopen op amazon.nl
Wat vind jij van deze Kokonote agenda? En heb je nog goede agenda tips?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *