Mora kroketten voor in de oven: classics versus oven & airfryer

Classics Rundvlees kroketten en de Mora Oven & Airfryer kroketten

Recent ontdekte ik dat er een groot verschil is tussen de 'gewone' Mora kroketten die in de oven kunnen, en de Oven & Airfryer Rundvlees Kroketten. Ik had min of meer per ongeluk een Mora Oven & Airfryer kroket klaargemaakt in de oven.

Tip: Weet jij wat bruin fruit is?

Vervolgens was ik helemaal onder de indruk van hoe lekker hij was. En hoe krokant de korst van de kroket. Ik zei zelfs tegen mijn jongste dochter:

'Het is net een 'echte' kroket uit de snackbar!'

Classics Rundvlees kroketten Mora

Ik was altijd best tevreden met de Classic Rundvlees kroketten van Mora. Op de verpakking staat dat ze in de frituur kunnen, de oven en de airfryer. Omdat ik geen airfryer heb, maak ik ze altijd klaar in de oven. En dat gaat prima. Maar toen kocht mijn man toevallig een keer de Oven & Airfryer Rundvlees kroketten en er ging een wereld voor mij open!

Het verschil tussen de Classics Rundvlees kroketten en de Mora Oven & Airfryer kroketten

Het verschil tussen de gewone kroketten van Mora die in de oven kunnen, is dat de officiële Mora Oven & Airfryer kroketten een veel krokantere korst hebben! Het is echt een wereld van verschil vind ik. De gewone kroketten komen toch enigszins slapjes uit de oven.

De Mora Oven & Airfryer kroketten daarentegen doen niet onder voor een 'echte' kroket uit de frituur. Bovendien zit er maar liefst 10% meer rundvlees in de Oven & Airfryer versie: 14% rundvlees in de gewone kroketten en 24% in de oven & airfryer kroketten. Ook hebben de Oven & Airfryer iets minder calorieën: 150 in plaats van 158 calorieën.

Hieronder zie je het verschil heel duidelijk:

Classics Rundvlees kroketten en de Mora Oven & Airfryer kroketten

mora kroketten
Links de Oven & Airfryer kroket en rechts de Classics kroket

Mijn conclusie

Voortaan koop ik altijd de officiële Mora Oven & Airfryer kroketten! Want ik vind ze veel knapperiger, lekkerder en ze zijn ietsje minder vet.

Wel zijn de Mora Oven & Airfryer kroketten heel veel duurder!

Je hebt maar 4 kroketten voor 4,49 bij de Plus. Ter vergelijking: bij Jumbo koop je maar liefst 12 kroketten voor 5,41. En toch zou ik voor de duurdere kroketten gaan. Kun je nagaan hoeveel lekkerder ik ze vind.

Mora kroketten kopen

Je kunt Mora kroketten bij alle supermarkten kopen. Zoals AH en Jumbo. Als je slim bent, houd je de aanbiedingen in de gaten, en sla je dan toe.

Leestips

Mora bamischijf uit de oven review

Snackspert Eke Bosman


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *