Citroencake maken met Koopmans: review van deze bakmix

Ik ben dol op cake! En al helemaal op citroencake. En gelukkig is een citroencake maken niet zoveel anders dan een gewone cake bakken.

Ik maakte een citroencake met Koopmans,

Hieronder mijn ervaringen met citroencake van Koopmans.

Citroencake van Koopmans

Wat me vooral opviel bij het citroencake maken met Koopmans, was de eenvoud van het proces! Ik kon bijna niet geloven hoe simpel het was.
Het enige wat ik hoefde te doen was 150 gram boter, 4 scharreleieren en 50 ml water toe te voegen aan de mix. En dat alles ook nog in 1 keer.

Alles in 1 keer in de beslagkom

Normaliter moet je de ingrediënten één voor één toevoegen als je cake bakt, en dan eerst telkens weer mixen. Maar bij de citroencake van Koopmans kon ik alle ingrediënten gewoon meteen in de beslagkom doen, en mixen maar.

Ik gebruikte vloeibare boter van het Jumbo huismerk

Nou moet ik er wel bij zeggen dat dit ook kwam omdat ik vloeibare boter gebruikte en geen vaste boter. De stap 'Klop de 150 gram boter met de mixer zacht en romig,' heb ik dus overgeslagen. Ik ging er vanuit dat dit niet nodig was vanwege de vloeibare boter.
Het enige waar ik op moest letten bij het mixen, is dat je eerst zachtjes mixt totdat alles een beetje door elkaar heen is. Daarna kon ik op volle kracht de cakemix voor de citroencake roeren.

De citroencake van Koopmans: het eindresultaat

De cake kwam niet zo heel mooi uit de oven. Hij had een rare bult aan de zijkant, maar dat komt denk ik eerder door mijn bakkunsten en oven dan door de bakmix van Koopmans.
Hij rook verrukkelijk naar citroen toen ik hem uit de oven haalde, en hij smaakte ook echt heerlijk.

Citroencake
Citroencake
Citroencake

Mijn conclusie over de citroencake van Koopmans

Mijn conclusie over de citroencake van Koopmans is dan ook dat ik het een aanrader vind. Je maakt snel en makkelijk een verse cake, die heerlijk naar citroen ruikt en smaakt.

Praktische informatie over de citroencake van Koopmans

Ik kocht mijn citroencake van Koopmans bij Albert Heijn voor 1,45. De eieren had ik van onze eigen kippen. De vloeibare boter van Jumbo, Jumbo Culinair, kost 90 cent.

De ingrediënten zoals die staan vermeld op de website van AH zijn:

 • Suiker
 • TARWEBLOEM
 • TARWEZETMEEL
 • rijstzetmeel
 • emulgatoren (E 471, E 475)
 • aardappelzetmeel
 • rijsmiddelen (E 450, E 500)
 • maïsmeel
 • natuurlijk citroen aroma
 • zout
Wat is jouw favoriete cake?
Leestip: mijn ervaringen met wafels maken met het Cloer wafelijzer en Scrambled egg maken met de magnetron.
Houd je van bakken? Dan vind je mijn post over American pancakes wellicht ook interessant.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Om zo'n bult te voorkomen, en scheuren voorkomen, kan je je oven iets zachter zetten(en eventueel vijf of tien minuten langer bakken)

 2. Om die rare scheuren en hoeken te voorkomen kun je ook je bakblik insmeren met boter en bestuiven met bloem ipv bakpapier te gebruiken. En het lijkt me dat je een vrij klein blik gebruikt voor deze cake. Die van mij zien er mooier uit, maar als die maar lekker is.
  En ik gebruik altijd zeeuwsmeisje, vanuit huis zo gewend en ik vind het met echte boter niet heel veel lekkerder maar dat zal ook een kwestie van gewenning en smaak zijn. Roomboterkoekjes vind ik lekker maar roombotercake uit de winkel vind ik niks aan. Geef mij maar zelfgebakken.

  groet Janneke

 3. Mijn favoriete cake is met gewone bloem, suiker, en in plaats van boter gebruik ik de helft yoghurt en de helft olie. Natuurlijk 3 eieren een thee lepel backing sodaFlink wat citroenrasp van een biologische citroen en een flinke hand bramen. Heerlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *