Lampionnen op zonne-energie van de Xenos: ze doen het niet

Tijdens het hardlopen mag ik graag in andermans tuinen kijken, om te zien hoe ze die hebben vormgegeven. En laatst kwam ik langs een huis waar de bewoners een grote boom hadden behangen met lampionnen. Ik vond het prachtig.

Zwaar geïnspireerd rende ik naar huis, en vond op mijn vrije donderdagochtend bij de Xenos lampionnen die er veel op leken. Maar ze waren wel 3,95 per stuk… Toen viel mijn oog op een veel goedkopere versie: 10 kleine lampionnen voor 6,95! Het leuke aan de grote én de kleine lampionnen is dat ze werken op zonne-energie. En zo lang ik geen zonnepanelen kan betalen, kunnen deze mij mooi troosten.

Eenmaal thuis zocht ik een ladder en een boom uit, en wilde de lampionnen 'even' ophangen. Maar dat viel tegen, want je bleek ze eerst zelf nog helemaal in elkaar te moeten zetten! Uiteraard aan de hand van zo'n cryptische gebruiksaanwijzing die niemand snapt, behalve mijn oudste zoon met PDD-NOS.

Met zijn hulp lukte het me om de lampionnen in elkaar te zetten, en hij hield de ladder vast toen ik ze in de boom drapeerde. Het staat erg fleurig vind ik.

Ze doen het niet!

Maar hoewel ze er fleurig bij hangen, geven ze 's nachts geen licht! Nou is het natuurlijk ook niet zo'n zonnige lente, maar toch had ik er meer van verwacht. Het zou kunnen dat ze in die boom onvoldoende licht vangen, en dat ze daardoor 's nachts geen licht geven?

Daarom geef ik de lampionnetjes van de Xenos op dit moment een dikke onvoldoende en raad ze op basis van mijn ervaringen niet aan. Met als kanttekening, dat hun slechte functioneren mogelijk mijn eigen schuld is, omdat ik ze verkeerd heb opgehangen. Maar ik ga nu niet weer mijn leven wagen om ze uit de boom te vissen, en opnieuw op te hangen.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

22 reacties

 1. Mijn ervaring leert me, dat al die lampjes op zonnecellen het echt niet doen.. Ik kocht al verscheidene lampen... en hooguit een piepklein beetje licht bij valavond, dat zelfs al weer terug uit is als het echt piekdonker is. Jammer..

 2. Ik lees al een poosje mee, heb niet eerder gereageerd. Wij hebben de bewuste lampjes ook, al een paar maanden zelfs. En inderdaad er zit een goed verstopt knopje op en als je dat omzet, doen ze het vast wel. Ik ben zelf best enthousiast, de lampjes zijn niet bijzonder fel, maar ze doen het hier dus al maanden en zelfs het verkleuren valt me erg mee. Succes!

 3. hahaha zo leuk om de reacties hierop te lezen!!! de knopjes en stekkerlogica vind ik altijd zo grappig en iedereen heeft er wel eens last van...of je stopt de stekker erin...
  maar goed wel leuk die lampionnen ik denk dat ik ook maar eens ga kijken bij de xenos ik heb ook een leuk boompje waar ze wel in kunnen.

 4. Als je ze aan de praat krijgt,ga ik ze ook kopen.
  Heb ze al zo vaak zien liggen en er altijd langs gelopen met een schuin oog.....maar als ze het doen,ga ik er nu voor..;-)!
  -xxx-

 5. die van mijn doen het wel heb je op het oplaadkastje aan de achter gedrukt om hem aan te zetten zit een zwartblokje.
  en de eerste keer ze zeker 16 uur opladen uit en dan aan zetten en ze branden

 6. De lampjes van de xenos vind ik echt flut. Pas als ik mijn hand over de sensor houd, gaan de lampjes aan. Hier schijnt de hele dag zon en toch doen ze het niet wanneer het donker wordt. Ik ga er mee terug naar de winkel

 7. Dus het moet heel goedkoop zijn, goed werken, zelfs als er geen zon op schijnt, een perfecte gebruiksaanwijzing hebben... Koop dan niet die chinese troep van Xenos en Action! Of klaag niet. Je weet waar je aan begint als je daar koopt. Het is altijd een gok. Sommige producten vallen mee, maar het meeste kost bijna niets en is dus ook niets waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *