Smulders textiel dekbedovertrek: een review

Ik mocht een Smulders textiel dekbedovertrek testen.

Ze verkopen maar liefst 37 merken dekbedovertrekken op Smulderstextiel.nl. Het dekbedovertrek dat ik uitprobeerde is van het merk Damai.

Lees hieronder mijn ervaringen met dit dekbedovertrek.

Smulders textieldekbedovertrek van het merk Damai

Het Smulders textiel dekbedovertrek van het merk Damai heet Linea air blue. De dekbedovertrekset bestaat uit een dekbedhoes en twee kussenslopen. De maat die ik had was 240 x 200/220 cm. De kussenslopen zijn 60 bij 70 centimeter.

Het materiaal van het dekbedovertrek is volgens de verpakking 100% katoen. Op smulderstextiel.nl vind je de volgende eigenschappen van dit overtrek:

  • Zijdezachte soepele 100% katoen-satijn
  • Steviger dan gewone katoen door satijnbinding
  • Luchtdoorlatend
  • Sterk vochtabsorberend
  • Dubbele doorlopende instopstrook
  • Ook geschikt voor langere dekbedden

Smulders textiel dekbedovertrek in de praktijk

De bestelling voor het dekbedovertrek was op dinsdag, en de volgende dag werd het al bezorgd. Lekker vlot dus. De dekbedovertrekset was verpakt in een plastic hoes, en het dekbedovertrek was verpakt in twee stukken karton. Nadat ik het had uitgepakt deed ik het eerst in de was.

Nieuw dekbedovertrek eerst wassen

Je moet een nieuw dekbedovertrek altijd eerst even wassen. Dat wordt bevestigd op het blog van Smulderstextiel.nl.
Het is verstandig om een nieuw dekbedovertrek eerst te wassen om eventuele chemische stoffen en bacteriën weg te krijgen. De tweede, en voor mij erg belangrijke reden, is dat een dekbedovertrek anders geen vocht kan opnemen! En last but not least schrijven ze:

'Pas na het wassen wordt het vochtabsorberend vermogen geactiveerd. Tot slot, is het essentieel voor de fixatie en binding van de kleuren. Hiermee voorkom je dat het dekbedovertrek snel vaal wordt.'

Hieronder zie je het gewassen dekbedovertrek lekker buiten drogen:
smulders textiel

De dekbedhoes over het dekbed

Dan het grote moment: het nieuwe Smulderstextiel.nl dekbedovertrek over ons dekbed. Een nieuw dekbedovertrek vervult mij altijd met een blij gevoel van verwachting, want zo'n nieuwe dekbedhoes kan je hele slaapkamer een andere sfeer geven.

Normaliter is het dekbedovertrek bij mij binnenstebuiten als ik de bedden verschoon. Ik doe dan mijn handen in de verste punten, pak het dekbed, en schud de hoes er als het ware overheen. Omdat deze hoes nieuw was, kon ik deze methode niet gebruiken. Dus legde ik de hoes op het bed, en deed één voor één de punten van ons dekbed in de verste hoeken.

De hoes is onderaan helemaal open, dus je hebt geen gedoe dat je het dekbed aan de onderkant ook in de punten moet zien te duwen.

En zie hier het resultaat:

smulders textiel

Slapen onder het nieuwe dekbedovertrek

Toen ik die nacht onder het Smulders textiel dekbed schoof was ik blij verrast met het luxueuze gevoel. Door het katoen satijn voelt het dekbedovertrek heerlijk glad, en krijg je dat 'hotel gevoel'.

Ik heb er heerlijk onder geslapen.

Mijn conclusie over het Smulders textiel dekbedovertrek

Het Smulderstextiel.nl dekbedovertrek is een prettige dekbedhoes met een luxueuze uitstraling.

Praktische informatie

Je kunt dit dekbedovertrek en nog veel en veel meer dekbedovertrekken online kopen via Smulderstextiel.nl. En natuurlijk op de markt in Brabant waar ze drie keer per week staan.
Het Damai Linea dekbedovertrek dat ik hier bespreek kost 79,95 in de lits jumeaux versie.
Zie ook mijn review van het dekbedovertrek van Dekbed discounter.

Leestips over slapen

 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *