Kousenvoetjes van de hema versus kousenvoetjes van de Zeeman

Sinds mijn man en ik weer op dansles zitten draag ik op zondagavond mijn gehakte Wolky pumps. De eerste de beste keer kreeg ik daar zoveel blaren in, dat ik bij de Zeeman kousenvoetjes in naturel tint kocht.

Wat zijn kousenvoetjes eigenlijk?

Kousenvoetjes zijn een panty achtig soort sokje, dat de bovenkant van je voet vrij laat. Ze zitten om je hak en tenen, maar de bovenkant van je voet blijft bloot. Daardoor kun je ze vrij onzichtbaar dragen in een pump. Ze zijn dus duidelijk anders dan sneaker sokken, want die zie je echt in een pump.

Zeeman kousenvoetjes

De Zeeman kousenvoetjes hielpen tegen de blaren. Maar ik moest ze wel om de haverklap goed trekken. Want ze rolden steeds van mijn hak af, en kwamen dan ergens halverwege de holte van mijn voet tot stilstand.

Een van de andere cursisten zag me rommelen met de kousenvoetjes en adviseerde: 'Je moet kousenvoetjes van de Hema kopen! Die zijn veel beter, en blijven wel goed zitten!'

Hema kousenvoetjes

Dat leek me een goed plan. Dus de volgende keer dat ik in de stad kwam, kocht ik bij de Hema kousenvoetjes. Dit keer in de kleur zwart. Dat leek me minder opvallen in mijn zwarte Wolky's. Vol goede moed deed ik ze aan, en ging naar dansles.

Maar al terwijl ik naar de auto liep begonnen die krengen te verschuiven. En eenmaal op dansles waren ze echt nog veel erger dan mijn Zeeman kousenvoetjes! Deze bleven nóg minder goed zitten.

Hier onder zie je er eentje:

kousenvoetjes

 

Conclusie over de kousenvoetjes

Voor mij persoonlijk zijn de Zeeman kousenvoetjes een stuk beter dan de Hema kousenvoetjes. Maar het kan best zijn dat dit heel persoonlijk is en te maken heeft met de vorm van je voeten.

Mijn les is in ieder geval: de Hema kousenvoetjes zijn niet per definitie beter dan de goedkopere kousenvoetjes van de Zeeman.

Praktische informatie over de kousenvoetjes

De kousenvoetjes van de Hema kosten 2,50 voor 3 paar.
De kousenvoetjes van de Zeeman koop je per 5 paar voor 2,99.

N.B. Op internet kwam ik een artikel tegen over de Solange Invisible kousenvoetjes van het merk Orublu. Daarin wordt heel positief geschreven over kousenvoetjes van dit merk. Dus mogelijk is dat een goed alternatief.

Zie ook Zeeman panty. en mijn review van exfoliating socks.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

6 reacties

  1. De plekken waar ik blaren krijg tape ik in met een stukje sporttape. Onzichtbaar in de schoen en schuiven doet het niet..
    Ik trek een uurtje de schoenen aan, dan voel je wel waar de drukplekken zitten.
    Nu moet ik bekennen dat ik rustig een halfuur schoenen aanhoud in een winkel, schoenen die dan niet lekker zitten laat ik staan.

    Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *