Philips Sonicare DiamondClean: getest! Met update 2015!

sonicare getest

Ik heb het al zo vaak bekend: 'Als het om de tandarts gaat ben ik zo bang als een wezel. Ik ben echt bang voor de tandarts helaas.

En dus doe ik er alles aan om te voorkomen dat ik gaatjes of tandsteen krijg. Gaatjes heb ik al jaren niet meer gehad, maar tandsteen moet bij elke halfjaarlijkse controle verwijderd worden helaas. En dus besloot ik om te investeren in zo'n Sonicare tandenborstel van Philips. Dat die tandenborstel in februari ook nog eens als beste uit de test van de Consumentenbond kwam hielp bij de beslissing.

Na twee maanden ontevreden met de Sonicare DiamondClean? Geld terug.

Bovendien las ik op hun website dat je de Philips Sonicare DiamonClean twee maanden mag testen. Bevalt hij niet, dan krijg je je geld terug. Dus toen besloot ik de stap te zetten. Uiteraard kocht ik de Philips Sonicare tandenborstel online, want dat was goedkoper. De goedkoopste vond ik op koopjeskampioen.nl. Toch kostte hij nog steeds een schrikbarende 132,95. Maar goed, als dit mijn tanden verbetert, dan vind ik het dat waard.

Mijn ervaringen met de Philips Sonicare tandenborstel

Toen ik de Philips Sonicare voor het eerst uitpakte werd ik er een beetje zenuwachtig van. Hij was zo duur, en er zat zo'n enorm luxe reis etui bij. Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik hem eerst 24 uur opladen voor het eerste gebruik. Dat kon in het glas, maar ik heb de reisetui gebruikt. Als ik eerlijk ben omdat ik niet snapte hoe het glas werkte...

Tanden poetsen met de Philips Sonicare tandenborstel

Wat me als eerste opviel was dat het borsteltje vrij klein was. Daardoor had ik het gevoel dat het meer tijd kostte. Je kunt tenslotte maar een klein stukje poetsen per tand. Ook vond ik het geluid raar. Net alsof er een kwaadaardige mug in mijn mond zoemde. Wel fijn is dat je een poetsbeweging mag maken met je hand.

De Philips Sonicare geeft volgens de gebruiksaanwijzing een piepje om je er aan te herinneren elk van de vier delen van je mond te poetsen. Ik vond het niet echt een piepje, maar meer een korte hapering in het geluid.

In eerste instantie voelde het net alsof ik niet echt goed had gepoetst met de Philips Sonicare. Ik miste het frisse gevoel. Maar nu ben ik er meer aan gewend, en is dat wel beter geworden.

Tandpasta en spetters

Ik poets graag met tandpasta. Mede vanwege het frisse gevoel. Maar het vervelende is dat de tandpasta vaak van de Sonicare DiamondClean af valt als ik hem aanzet! Dus dat is even lastig. Maar dat kan ook komen omdat ik de tandenborstel niet eerst onder water heb gehouden. Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en zag dat advies net pas. Toen ik deze review schreef...

Verder spat het allemaal enorm. Onze badkamerspiegel zit permanent onder de witte tandpasta vlekken.

Sonicare DiamondClean heeft 5 poetsstanden

Wat ik wel erg kan waarderen is dat er maar liefst 5 poetsstanden op de Sonicare DiamondClean zitten!

 1. Clean
 2. White
 3. Polish
 4. Gum Care
 5. Sensitive

De Sensitive variant gebruik ik niet. Die vind ik veel te zachtaardig! Ik gebruik de Clean en de Polish. Ik wil wel echt schone tanden!

Mijn conclusie over de Philips Sonicare tandenborstel

Tsja, wat vind ik nou van de Philips Sonicare tandenborstel… Het echte bewijs zal moeten komen van mijn volgende halfjaarlijkse controle. Dan hoop ik dat ik ineens bijna geen tandsteen meer heb. Maar dat duurt nog 5  maanden en 3 weken. Op basis van mijn eigen ervaringen kan ik eigenlijk nog niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de prestaties van deze tandenborstel. Ik heb niet echt een enorm schoon gevoel of zo. Niet schoner dan toen ik mijn electrische tandenborstel van Braun nog gebruikte.

Maar ik merk dat ik veel waarde hecht aan de Consumentenbond. Ik ga er dus van uit dat de Philips Sonicare mijn tanden schoner maakt. Laten we het hopen.

Update november 2015!

Inmiddels heb ik de halfjaarlijkse controle achter de rug en ik had beslist niet minder tandsteen! Inmiddels ben ik overgestapt op een electrische tandenborstel van de Kruidvat. Die voelt veel fijner en bevalt me veel beter.

De Philips Sonicare gaf me niet het gevoel dat mijn tanden goed schoon werden. En bovendien werd mijn belangrijkste doel: minder tandsteen, er ook niet mee bereikt.

De oplader van de Philips Sonicare ging ook nog eens kapot. Toen heb ik hem nog een tijdje opgeladen met het glas, maar door de tegenvallende halfjaarlijkste controle gebruik ik hem nu dus niet meer.

Ervaringen met de Philips Sonicare DiamondClean zijn welkom!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Volgens mijn tandarts heeft tandsteen ook te maken met speeksel. Ik heb veel speekselproduktie dus ook vaker last van tandsteen. Vooral aan de binnenkant van mijn ondertanden voor. Daar blijkt ook je speekselklier te zitten.
  Ingrid

 2. Ik poets altijd m'n tanden met m'n mond dicht behalve als ik m'n voortanden doe maar dan ook doe ik hem zo ver mogelijk dicht, heb nog nooit last gehad van spetters. Dat oplaadglas ziet er wel apart uit, weer eens wat anders dan zo'n standaard oplader. Vaak heb ik na de 2 minuten ook niet echt het idee dat alles al schoon is, dan doe ik nog een halve ronde of ik gebruik even m'n gewone tandenborstel om alles nog even na te poetsen.
  En ik zet de tandenborstel aan als hij in m'n mond zit en tegen m'n tanden rust, zo valt er ook geen tandpasta af.

 3. weet je wel zeker dat je hem gekocht hebt?
  Volgens mij ben je door ze gesponsort 😉
  Er staat wel 23x philips sonicare in je stukje.

  Ik zweer bij de oralB handtandeborstel met in cirkels geplaatste borstelharen.
  Spetterd ook, en mijn tandpasta is rood (Weleda voor steviger tandvlees).
  Mijn badkamer zit dus steeds vol rode spatten.

 4. ik poets ook electrisch en met een kleine mond is met mn mond dicht poetsen geen optie 😉 ik poets ook altijd hangend boven de wasbak ... 😉 mijn tip tegen spetters.. tandpasta op je borstel doen, dit eerst wat verdelen over je boven en ondertanden/kiezen en dan pas aanzetten en gaan poetsen.. ik had vaak het idee dat de helft van de tandpaste eraf vloog bij het aanzetten idd. soms wel in mijn mond maar dan nog belande het niet op mijn tanden. dus ik dacht eerst verdelen en dan pas poetsen.. geen idee of het echt helpt maar voor mijn gevoel heb ik iig op alle tanden en kiezen als ik poets.. 😉

 5. Sinds eind jaar 1995 hebben we elektrisch van Oral B. Op dit moment Triumph, ben erg blij mee. Ik wil niets anders. Zeker niet terug met de hand.
  Wat betreft die spetters ... pas in de mond de borstel aanzetten. En mond dicht houden ... of bijna 🙂 Tandpasta doe ik in 2x. 1x onder en 1x boven.
  En oja tandsteen ... blijkbaar heb je ook een aanleg voor (net als ik en zoontje). Elektrisch poetsen remt af ... maar verwijdt niet. De mond hygiënist moet het nog steeds iedere 6 maanden verwijderen ... ookal poets ik al jaren lang elektrisch ... en nog heel goed !

 6. Ik vind het ook een hoop geld voor een tandenborstel. Bovendien vind ik de verschillende standen erop verwarrend. Net als bijvoorbeeld mondwater, dat heb je voor een frisse mond, tegen gaatjes, en voor gezond tandvlees. Waarom maken ze niet een soort die dat allemaal doet? Ik zeg dat het pure marketing is.
  Volgens mij kan je tandsteen prima voorkomen als je met een normale (elektrische) tandenborstel poetst en daarna flost.

 7. Ik ben benieuwd hoe de tandenborstel je gaat bevallen. Zelf zweer ik bij een gewone OralB tandenborstel. Mijn tandarts vroeg een tijdje geleden hoe ik poetste, waarbij hij zelf al invulde dat ik wel een elektrische tandenborstel zou gebruiken omdat m'n tanden zo schoon waren. Hij was verbaasd toen ik zei dat ik op de ouderwetse manier poetste.
  Ik heb het idee dat het ontstaan van tandsteen niet alleen te maken heeft met de manier van poetsen of wat je eet en drinkt, maar ook met aanleg. Ik doe of laat er eigenlijk niets bijzonders voor om te zorgen dat ik geen tandsteen krijg, drink bijvoorbeeld sloten koffie. Toch hoeft bij mij maar ongeveer eens per twee jaar tandsteen te worden verwijderd.

 8. Ik poets altijd mijn tanden en hou dan mijn mond dicht, scheelt in de spetters! Dit doe ik ook met een electrische tandenborstel. En wat ziet die kop er groot uit! Als je kleine kaken hebt, is het vast heel moeilijk om de kiezen goed te poetsen.

 9. Ik heb ook de Sonicare gekocht, jaren geleden, na tandsteen en ontstekingsproblemen. De eerste keer controle was de tandarts positief over mijn tanden! En hij wist niet dat ik overgestapt was naar deze elektrische borstel. Nu heb ik hem in m'n vakantie in een hotel laten liggen. (En normaal neem ik 'm niet mee op reis). Ik ga toch weer een nieuwe Sonicare kopen. Of is de jouwe ter overname?? 🙂 Maar wat anders.. pas na gebruik van Listerine is m'n tandplak tot een stuk onder de normale grens gezakt.

 10. Na recentelijk wetenschpelijk onderzoek blijkt de oral-b electrische tandenborstel efficiënter dan de sonicare.
  Zie het verschil zelf ook duidelijk!

  Gr. Van een mondhygiëniste��

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *