Bakker Bart orderkiosk ervaring

orderkiosk bakker bart

Net zoals je bij de McDonald's binnen een zogenoemde orderkiosk hebt, of wat ik altijd een bestelautomaat noemde, hebben ze bij de Bakker Bart nu ook een orderkiosk!

Dit wordt trouwens ook wel bestelzuil genoemd.

Deze staat voor in de winkel en is bedoeld om je bestelling te doen.

Bakker Bart orderkiosk

Bij 'mijn' Bakker Bart staat de orderkiosk meteen links als je binnenkomt. Je kunt hem gebruiken om een bestelling te plaatsen die je:

  • In de zaak op eet
  • Om mee te nemen

Waarom zou je gebruikmaken van de Bakker Bart orderkiosk?

Bij de Bakker Bart in Doetinchem is het altijd behoorlijk druk. Als je daar dan in de rij gaat staan voor een broodje en koffie, dan zie je ondertussen met lede ogen hoe alle tafeltjes vol raken.

Ik word daar altijd gestresst van.

Ik zie mezelf dan al rondlopen met een dienblad met broodjes en hete  koffie, tevergeefs zoekend naar een leeg tafeltje. Want de bestellingen en het aantal beschikbare tafeltjes zijn niet op elkaar afgestemd. Dus terwijl ik daar in de rij sta te wachten, sta ik me zorgen te maken over een mogelijk gebrek aan een tafeltje.

Voordeel van bestellen bij de orderkiosk van Bakker Bart

Dit is voor mij een belangrijk argument voor de orderkiosk. Daar staat eigenlijk nooit een rij voor, dus je kunt meteen je bestelling plaatsen. Vervolgens pak je een bordje met het nummer van je bestelling en kun je een tafeltje in de wacht slepen! Net als bij McDonald's zet je het nummer op je tafeltje. Vervolgens wordt de bestelling vanzelf aan je tafeltje bezorgd.

Eenvoudige bediening

De orderkiosk is bovendien eenvoudig te bedienen. Hij heeft en touchscreen waarmee je je keuzes kunt maken. Nu ik dit typ bedenk ik me trouwens ineens wel dat dit misschien niet superhygiënisch is. Hoeveel mensen zijn naar de wc geweest, hebben hun handen niet gewassen, en hebben daarna de orderkiosk gebruikt?

Maar dit terzijde.

Je kunt rustiger kiezen

Net als bij Subway moet je ook bij Bakker Bart best veel keuzes maken als het gaat om een belegd broodje. Bij een orderkiosk kun je dit, voor mijn gevoel, wat rustiger doen dan bij een drukke balie. Tenzij er mensen achter je staan natuurlijk.

Nadelen van de orderkiosk

Maar de orderkiosk van Bakker Bart heeft ook een aantal grote nadelen. En dat is dat de keuze een stuk beperkter is dan als je aan de balie bestelt. Niet alleen dat, de opties op de orderkiosk worden regelmatig aangepast. En meestal niet op een goede manier.

Toen ik met mijn jongste zoon naar Bakker Bart ging voor lunch liepen we tegen de volgende dingen aan:

  • Ik kon geen gewone koffie meer kiezen via de orderkiosk. Van narigheid koos ik dan maar een espresso, wat een klein vingerhoedje met bittere koffie bleek te zijn.
  • Mijn zoon gaf aan dat hij graag een broodje gezond wilde op een Italiaanse bol zónder tomaat. Maar er zat vervolgens toch tomaat op.
  • Mijn zoon kiest bij de balie van Bakker Bart altijd voor de yoghurtsaus. Bij de orderkiosk staat die saus er niet bij als optie.

Een ander potentieel nadeel is voor mensen die juist behoefte hebben aan menselijk contact. De mensen die bijvoorbeeld ook niet van zelfscankassa's houden.

Dus.... samenvattend

Bakker Bart is drukbezocht en de prijzen zijn er bijzonder vriendelijk. Door de drukte is het vaak lastig om een tafeltje te bemachtigen.

Het probleem doet zich voor als je netjes eerst gaat bestellen en daarna geen tafeltje kunt krijgen om aan te gaan zitten.

Een oplossing hiervoor is gebruikmaken van de orderkiosk. Maar die heeft dus weer als nadeel dat je minder opties hebt, en dat er weleens fouten mee worden gemaakt.

Je kunt natuurlijk ook met z'n tweeën gaan, en dat één van jullie dan alvast een tafeltje bezet. Maar ik vind dat altijd een beetje asociaal, om een tafeltje te bezetten terwijl je nog geen eten of drinken hebt.

Leestip

Bakker Bart ontbijt versus Hema ontbijt

Wat vind jij van het fenomeen van de bestelkiosk/bestelzuil?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *