Het belang van de juiste kattenbakvulling tegen stank

kattenbakvulling

Sinds we de poes van mijn dochter Lucy in huis hebben, heb ik het belang van de juiste kattenbakvulling ontdekt. We hebben namelijk weleens een ander merk, of andere soort kattengrit gekocht, en de stank was werkelijk oorverdovend!

Eerst maakte ik me zorgen over de toestand van de poes, maar het bleek aan het kattengrit te liggen.

Nu zweert het hele gezin bij de Jumbo kattengrit.

Bij de Jumbo kattenbakvulling hygiëne, om precies te zijn.

Jumbo kattenbakvulling hygiëne

Op de voorkant van de doos staat 'witte fijne korrels, en daaronder Klontvormend. Daarnaast staat er: 'Sterke geurabsorptie'. Op de achterkant staat dat dit kattengrit bestaat uit 99,9 bentoniet en parfum.

Geen stank meer door juiste kattenbakvulling

Zolang we de Jumbo kattenbakvulling hygiëne gebruiken hebben we geen enkele last meer van stankoverlast. Waarmee ik maar wil zeggen dat als jij in huis last hebt van een stinkende kattenbak, het aan de kattengrit kan liggen.

Bij ons werkt de kattengrit van de Jumbo echt perfect.

Kattengrit kopen

Deze kattengrit van bentoniet van de Jumbo kost 5,22 voor 6 liter. Voor een 'echt' merk zoals Catsan kattengrit betaal je bij Jumbo 8,45 voor 5 liter. Dat is duurder en je hebt minder. Mijn ervaring is dat het Jumbo huismerk een uitstekend en budgetvriendelijk alternatief is.

Kattenbakvulling van de Action

Voor iedereen die van koopjes houdt, ook even wat over de kattenbakvulling van de Action. Dat is Freija kattenbakvulling Lavendel:

Freija kattenbakvulling Lavendel

En het is lekker goedkoop, want je hebt 6 liter voor maar 2,99. Het is ook van bentoniet en belooft 'odor control' en 'fast clumping'.

Ervaringen met de kattenbakvulling van de Action

In de Facebookgroep van Action fans waarvan ik lid ben, zijn meer dan 100 reacties op ervaringen met deze kattengrit van de Action. De meeste ervaringen zijn negatief:

  • De beloofde lavendelgeur moet je er zelf bij denken.
  • Als je te lang wacht met verschonen verandert de kattengrit in een soort puree.
  • Bij iemand ging de grit tussen de kussentjes van de pootjes van haar kat zitten.
  • Is heel stoffig.

Toch zijn er ook een aantal mensen die wel tevreden zijn over deze Action kattengrit, maar ze zijn in de minderheid. Op basis van de reacties in de Facebookgroep zou ik deze kattengrit NIET kopen.

Ook wordt er gewaarschuwd voor kattengrit met een geurtje in het algemeen: het is niet goed voor katten en ze houden er niet van.

Kattenbakkorrels en duurzaamheid

Hoe zit het met kattenbakkorrels en het milieu? vroeg ik me af. Ik ging kijken wat Milieucentraal te melden had over duurzame kattengrit. Zij onderscheiden twee soorten kattenbakkorrels:

  • Kattenbakvulling van hernieuwbare grondstoffen (hout, papier, plantenvezels)
  • Kattengrit gemaakt van minerale vulling (zoals bentoniet, sepioliet, attapulgiet, gasbeton en silica gel).

Beide soorten vulling hebben voor- en nadelen voor het milieu, maar ik krijg van Milieucentraal de indruk dat de kattengrit van hout, papier en plantenvezels het milieu iets minder belast.

Leestip

Kattenborstel Action

Wat vind jij de beste kattengrit? En waar let je op als je het koopt?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *