|

Hero Tova saus: vernieuwd

tova saus

Houd jij van Tova saus?

Ik gebruikte het graag in de yoghurt!

En baal jij er ook zo van als ze producten gaan 'vernieuwen' en de nieuwe versie is kleiner, duurder en minder lekker?

Dat hebben ze gedaan met de dessertsaus van Tova. Ik gebruikte die dagelijks in mijn magere yoghurt. Nu hebben ze de Tova dessertsaus vernieuwd, maar niet verbeterd...

Hero Tova saus aardbeien: de oorspronkelijke versie

tova saus
De oorspronkelijke Tova dessertsaus was lekker! Hij was niet al te dik en ik kon de saus goed in de yoghurt schenken.

De Tova dessertaus zat in een flesje van 230 gram en kostte 0,83 cent bij de Albert Heijn.

Hero Tova saus aardbeien: de vernieuwde versie

tova saus
De vernieuwde versie was even schrikken. Het flesje is veel kleiner, maar de prijs is veel hoger! Het flesje bevat 125 ml dessertsaus en kost ineens 1,29. Je krijgt dus veel minder, maar het kost meer!

Het lijkt wel een raadsel: wat klopt hier niet?!

Over de smaak van de nieuwe Tova saus

Ik vind de nieuwe Tova dessertsaus helemaal niet lekker. Hij is heel erg dik. En als ik nu mijn yoghurt eet met dessertsaus dan kom ik grote klonten tegen... En dat zijn dan aardbeiden. Als ik zo'n hele dikke saus met aardbeien in mijn yoghurt wilde dan had ik wel aardbeienjam gekocht!

Hero Tova dessertaus: de ingrediënten

De nieuwe verpakking van de dessertsaus is behoorlijk anders. Maar hoe zit het met de voedingswaarde en de ingrediënten?

Voedingswaarden Tova saus voor en na

Oude Tova Nieuwe Tova
Voedingswaarde 100 g 143 kcal Voedingswaarde 100 g 282 kcal
Vet 0,1 gram Vet < 0,5 gram
Koolhydraten 35 gram Koolhydraten 35 gram
    Waarvan suikers 33 gram     Waarvan suikers 50 gram
Zout 0 gram Zout 0,02
Eiwitten 0,2 gram Eiwitten 0,5 gram

 

Ingrediënten Tova saus voor en na

Oude Tova Nieuwe Tova
Water Geen
Aardbeienpuree en stukjes 25% Aardbeien 50%
Suiker Suiker
Glucose-fructosestroop Glucosestroop
Verdikkingsmiddel Geen
Voedingszuur Voedingszuur
Concentraten ?
Zuurteregelaar ?
Conserveermiddel  Geen

 

Conclusie: over Hero dessertsaus toen en nu

Ik vind de nieuwe versie van de Hero dessertsaus weinig positief:

 • Het flesje is kleiner.
 • De prijs is hoger.
 • De dessertsaus is minder lekker!
 • Er zitten meer calorieën in.
Het enige wat beter is aan de nieuwe versie is dat er geen kunstmatige stoffen aan zijn toegevoegd. En dat er meer fruit in zit. Het percentage fruit is zelfs verdubbeld. In die zin klinkt de nieuwe Tova gezonder.

Toch doet de hele vernieuwings actie me een beetje denken aan de actie van De Ruijter. Die vervingen anijsblokjes met anijsstaafjes. Dat was net zoiets: je betaalde meer, voor minder!

N.B. Lees hier wat ze bij Hero zeggen over hun vernieuwde dessertsaus.

Hetzelfde is gebeurd met Calvé slasaus. Alleen hebben ze die niet eens vernieuwd, maar compleet uit het assortiment gehaald! Op mijn blog Huisvlijt lees je alles over de verdwijning van Calvé slasaus.

Welke producten gebruik jij die werden vernieuwd? En was de verandering positief of negatief?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Ik heb mij een paar geleden vreselijk opgewonden over de extra magere rookworst van Unox. De extra magere heeft de magere vervangen. En is niet te eten. Was de magere sappig en smaakvol, de extra magere is hard en vies. Ik heb gereclameerd bij Unox, maar die kwamen met een 'klantentestpanel-verhaal'.
  Ik snap je frustratie helemaal!

 2. Dubbele calorieen, te veel suiker, absurde prijsverhoging. Het product zo veranderen dat het net Hero jam is. Grote blunder. Gevolg ontevreden mensen. Logisch dat het product niet meer smaakt.

  Suzie

 3. Die saus stond vroeger ook altijd bij ons op tafel! Brings back memories! Volgens mij hadden ze er ook chocolade van, of niet? Ik kan er overigens slecht tegen als ze iets gaan vernieuwen. Ik schiet al in de stress als ze in de supermarkt mijn producten verplaatsen...

 4. Vernieuwd is idd heel vaak vooral duurder maken. Ik schrik soms ook als er ergens 'vernieuwd'. Odpf 'verbeterde receptuur' op staat want het is me al meermalen gebeurd dat het product dan een waarschuwing geeft voor mogelijke besmetting met gluten, dat er een glutenhoudend ingredient is toegevoegd of iets van melk. En in al die gevallen kan ik het niet meer eren.
  Zo baalde ik heel erg van de veranderde receptuur van de borrelnootjes van Hema. Die kon ik na de verandering niet meer eten omdat er maltodextrine in was gedaan.

 5. Er is inderdaad ook een chocolade variant Laura! Leuk dat het herinneringen bij je oproept.

  Daarnaast zag ik maandag in de Albert Heijn ook een fles met Hero bessen saus, maar die is dan weer meer als ranja. Ik had gehoopt dat ze daar een aardbei versie van zou hebben nu ik die Tova niet meer lekker vindt.

 6. Ongezond en duur, gewoon volle yoghurt eten met verse of diepvries aardbeien veel gezonder en lekkerder.
  Ik kreeg als kind heel af en toe Tova met vanillevla, was toen wel een traktatie.

  Groet Thea

 7. Petje af voor deze zeer informatieve en kritische review.
  Ik ben het grondig met je eens, meestal is zo'n zogenaamde 'vernieuwing' absoluut geen verbetering. Dat vind ik meestal ook van een zogenaamde 'verbeterde receptuur'. Producten waar ik dol op was zijn dan vaak ineens heel andere producten geworden en meestal zijn ze er niet op vooruit gegaan. Vanaf dan koop ik ze niet meer en kijk ik uit naar een alternatief.

 8. Die bessensap had ik als plan B al meegenomen, maar ik kan het je niet aanraden. Het smaakt letterlijk naar bessensap in de zin dat het ontzettend zuur is met verder weinig smaak wat gemakkelijk overheerst wordt. Dan kun je nog beter zelf een lading bessen met wat suiker in een pan gaan koken.

 9. Ook ik ben het hier mee eens... Ooit, lang geleden, gebruikten we hier altijd Theo aardbeiensaus. Maar die verdween helaas van de markt. Destijds in Hero Tova een goede opvolger gevonden, was eigenlijk precies hetzelfde. Heerlijk!

  Nu heb ik alweer een jaartje ofzo geen aardbeiensaus meer gebruikt en afgelopen week wou ik wat aardbeiensaus voor in de yoghurt. Aldus op pad... vond ik dat kleinere flesje. Denkende dat het hetzelfde zou zijn, in huis gehaald dus.

  Nou, dat heb ik geweten. Het was opeens een dikke stroop geworden vol met grote klonten aardbeien. Hero Tova heeft nu voor mij afgedaan. Het is niet verbeterd, maar er fors op achteruit gegaan. En dan heb ik het nog niet eens over de prijs gehad...

  🙁

 10. Brian ik weet precies wat je bedoelt. Ik gebruikte eerst ook altijd Teo! Maar die verdween inderdaad uit de schappen en toen moest ik wel overstappen naar Tova.

  Maar sinds de make-over is die veels te dik. Het enige wat helpt is het dikke vooral bovenin zit. Daaronder is het wat dunner.

 11. Ook ik ben het hiermee eens. De oude versie was lekker en kocht ik altijd. Vorige week , per ongeluk, weer deze aardbeiensaus gekocht. Deed wat over mij vla, en toen dacht ik weer... oh nee he, dat is waar ook.. Daarom kocht ik het niet meer.
  Ik heb wel via de site van Hero een klacht ingediend en gevraagd of ze de oude versie weer terug willen brengen in de productie.
  Ben benieuwd.
  De chocoladesaus is wel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *