Online bloemen bestellen bij Euroflorist

Online bloemen bestellen

Mijn ouders vierden hun 51ste trouwdag. Mijn zusjes en ik wilden hen ter ere van die dag een mooie bos bloemen cadeau doen.

Omdat we een eind uit elkaar wonen, kozen we voor online bloemen bestellen. Omdat ik zelf erg houd van boeketten die al in een vaas zitten, googlede ik: 'boeket in vaas bestellen'.

Ik kwam eerst terecht bij Greetz, maar kocht uiteindelijk een boeket bij Euroflorist. Hieronder mijn ervaringen.

Online bloemen bestellen bij Euroflorist

Ik koos voor een boeket bij Euroflorist vanwege de bloemen op de foto. Het afgebeelde boeket zat in een mooie glazen vaas, en ik vond het ook erg passen bij deze tijd vlak voor Kerst. Zo konden de snijbloemen zowel dienen voor de trouwdag als de Kerstperiode.

Online bloemen bestellen
Pas bij het betalen kwam ik erachter dat de vaas niet was inbegrepen bij de prijs. Dat vond ik wel teleurstellend. 
Omdat ik had gegoogled op 'boeket in vaas' was ik er vanuit gegaan dat de zoekresultaten inderdaad bloemen in een vaas waren. Maar als ik de omschrijving op de site van Euroflorist van A tot Z had gelezen, had ik gezien dat de vaas niet was inbegrepen.
Toen ik erachter kwam dat dit niet zo was, was ik al zover gevorderd in het beslissingsproces dat ik besloot het boeket dan maar zonder vaas te kopen. 

Het boeket wordt niet door Euroflorist gemaakt

Een ander belangrijk weetje is dat, hoewel ze het op de website van Euroflorist hebben over 'onze bloemist,' het feitelijk niet Euroflorist zelf is die het boeket maakt. 
Ik leerde dat Euroflorist fungeert als een doorgeefluik naar een lokale bloemist. Euroflorist neemt de opdracht aan, en speelt die door naar een bloemisterij in de buurt van het adres van de ontvanger.
Dat betekent (helaas) ook dat het afgebeelde boeket mogelijk niet exact hetzelfde is als je bestelt. Kijk:
Online bloemen bestellen
Tsja... ik vind het toch wel heel anders ogen dan het boeket dat ik dacht te kopen. Eerlijk gezegd zou ik dit boeket niet gekocht hebben.
N.B. Op de site van Euroflorist staat rechtsonder wel een melding dat boeketten 'enigszins kunnen afwijken van de afbeelding'.

Online bloemen bestellen bij Euroflorist samenvattend

Als je bij Euroflorist bloemen bestelt, dan is dat niet inclusief een vaas! Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het boeket dat je kiest, niet persé exact hetzelfde boeket is dat wordt afgeleverd.

Als je in de buurt woont van de ontvanger, kun je in mijn ogen beter zelf het boeket gaan bezorgen. Dan bespaar je de bezorgkosten van 6,95.

Positief aan Euroflorist vond ik dat ze het boeket inderdaad keurig de volgende dag bezorgden.
Toch denk ik op dit moment niet dat ik nog een keer online bloemen zal bestellen bij Euroflorist. De belangrijkste reden is de afwijking van het uiteindelijke boeket van de foto op de site.
Zie ook mijn post over de Amaryllis bol van Kruidvat en mijn ervaringen met de Greetz brievenbusbloemen.
Hoe zijn jouw ervaringen met online bloemen bestellen?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *