Eetkamerstoelen: wat is het handigste materiaal?

eetkamerstoelen materiaal

Onze keukenstoelen zijn van simpel hout. En ik heb er een paar van nepleer. Ze komen allemaal van de kringloop en ik koos voor deze materialen omdat ik stoelen wilde die ik makkelijk kon schoonhouden.

Eetkamerstoelen: goed kunnen schoonmaken is mijn prioriteit

Zeker toen de kinderen nog klein waren vond ik het essentieel dat ik meubels met een natte doek kon afnemen en schoonmaken. Want kinderen morsen nogal eens. Zeker bij eetkamerstoel en keukenstoelen.

Ik ben vaak ook best verbaasd, en een beetje onder de indruk, van mensen die eetkamerstoelen van stof durven te nemen. ‘Hoe krijg je daar ooit de vlekken weer uit?’ denk ik dan bij mezelf. Maar tegenwoordig wordt dergelijke stof behandeld met antivlekken spul, en dat schijnt best aardig te helpen.

Niettemin durf ik het zelf niet aan.

Maar wat zijn eigenlijk zoal de opties anno 2018 als het gaat om eetkamerstoelen? Welke materialen zijn er? En wat is de beste optie?

Eetkamerstoelen: mogelijke materiaal opties

Houten eetkamerstoelen

Ik begin met de houten eetkamerstoelen : ) Ik kan het niet laten. Ik vind hout gewoon toch wel heel handig, omdat je het zo eenvoudig kunt schoonmaken. Bovendien is hout een tijdloos materiaal, en is het verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen. En je kunt het ook nog eens verven, als je zin hebt in iets anders.

Leren eetkamerstoelen

Leren eetkamerstoelen hebben al snel een luxueuze uitstraling vind ik. En binnen de eetkamerstoelen van leer heb je allerlei verschillende mogelijkheden. Zoals zogenoemd ongecorrigeerd buffelleer, geschuurd (mat) leer en vintage leer. Ongecorrigeerd leer heeft vaak een aantal oneffenheden. Dat hoort dan bij de charme van het leer. Het voordeel is dat je eventueel nieuwe vlekken minder snel ziet. Of dat het juist bijdraagt aan de ‘look’.

Leren eetkamerstoelen zitten doorgaans zachter dan een harde houten stoel.

Stoffen eetkamerstoelen

Stoffen eetkamerstoelen zitten net als leren stoelen zachter dan houten stoelen. Omdat ze met stof bekleed zijn kun je ook voor bonte patronen kiezen. Zoals met bloemetjes. Dat vind ik altijd erg mooi. Maar mijn grote bezwaar blijft toch vlekken. Zelfs met een antivlek behandeling zou ik me zorgen maken.

Rattan eetkamerstoelen

Rattan kun je net als hout makkelijk afnemen. Maar ik zou zelf zorgen hebben over eventuele voedselresten die zich nestelen in het rattan.

Kunsttof eetkamerstoelen

Kunsttof eetkamerstoelen zijn supermakkelijk om schoon te houden. En als je het juiste model kiest, kun je ze vaak nog stapelen ook. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleurtjes en modellen en zijn vaak budgetvriendelijk. Bijvoorbeeld als een kuipstoeltje of als een ‘gewone’ stoel.

Bij Ikea kun je zelfs losse onderstellen/poten kopen en daarbij dan een kunststof stoel zitting uitzoeken.

Mijn conclusie over eetkamerstoelen

Als ik uit bovenstaande eetkamerstoelen zou moeten kiezen dan zou ik gaan voor hout of kunststof. Hoewel ik kunststof niet zo leuk vind klinken, vind ik de vele opties en gemak die het biedt wel leuk.

Leer en stof blijf ik toch te lastige materialen vinden voor ons huishouden.

Wat voor materiaal eetkamerstoelen heb jij?


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *