Elektrische kruik getest

elektrische kruik
Toen mijn dochter een paar jaar geleden in China was, kreeg ze van haar zogenoemde 'host moeder' een elektrische kruik.

Toen ik deze week grieperig was maakte mijn dochter haar elektrische kruik voor mij klaar. Ik had dat ding eigenlijk nooit goed bekeken, en keek verbaasd naar de werking!

Wat is een elektrische kruik?

Een elektrische kruik is, de naam zegt het al, een kruik die je elektrisch opwarmt. Je maakt de kruik gewoon warm met behulp van een stopcontact. De kruik voelt net zoals een gewone kruik. Hij klotst alsof er water in zit.

Hoe werkt een elektrische kruik?

Dit type kruik werkt heel eenvoudig: je legt hem gewoon aan het stopcontact. In de kruik zit een opening waar je het snoer inplugt en vervolgens steek je de stekker in het stopcontact.

elektrische kruik

Mijn dochter zegt dat het 'niet langer dan 10 minuten' duurt voordat de kruik lekker warm is. Als je hem 's avonds warm maakt en mee neemt in bed, dan is hij de volgende ochtend nog steeds een beetje warm.

Mijn ervaring met deze kruik

Ik vond de kruik van mijn dochter heerlijk warm, en hij ziet er bovendien erg leuk uit. Mijn zorg is alleen wel of het opwarmen van de kruik niet heel veel energie kost. Is het financieel niet voordeliger om gewoon even water te koken en dat in een warmwaterzak of gewone kruik te doen?

elektrische kruik

Elektrische kruik versus gewone kruik

Waarom zou je voor een elektrische versie gaan en niet voor een gewone? Het simpelste antwoord is: veiligheid! Je hoeft bij een elektrische kruik niet bang te zijn dat er kokend heet water uitlekt.

Elektrische kruik kopen

Je kunt een elektrische kruik kopen bij onder andere bol.com. Ze kosten gemiddeld 30 euro. Op bol.com krijgt de Luxema Elektrische Warmtekruid de meest positieve reviews. Deze kost 34,95 bij bol.com. In bed blijft hij 5 uur warm. Opwarmen duurt 7 minuten lees ik op bol.com

Deze wordt als beste beoordeeld op bol.com:

elektrische kruik

Wat betreft de kruik van mijn dochter: die komt dus letterlijk uit China! Er staat geen merk op helaas, dus ik kan niet zien of hij in Nederland te koop is.

Kruik Action

Het assortiment bij de Action wisselt sterk. Op dit moment kun je een kruik bij de Action kopen voor kinderen. Het is een warmwaterkruik waarin 85 ml liter in kan, en hij wordt verkocht onder de noemer kinderkruik.

Mijn conclusie

Ik vind de kruik die je elektrisch opwarmt handig en prettig in het gebruik. Maar een gewone warmwaterzak is wel veel goedkoper en werkt wat mij betreft even goed. Maar als je een kruik wilt voor kleine kinderen is een elektrische versie denk ik wel veiliger! In dat geval zou ik het het geld wel waard vinden.

Leestip: mijn review van een verzwaringsdeken!

Wat voor type kruik gebruik jij?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *