Hypoallergeen hondenvoer versus goedkoop voer

hondenvoer

Onze Trixie heeft een Shih Tzu moeder en haar vader is onbekend. Ze ziet er uit als een Shih Tzu hondje, en heeft ook een aantal van de kenmerken van zulke hondjes.

Zo heeft Trixie een gevoelige huid.

Hondenvoer voor honden met een gevoelige huid

De dierenarts heeft ons daarom wel eens aangeraden om Trixie hypoallergene hondenbrokjes te geven. Maar omdat ze tussen de middag graag wat stukjes brood eet na een wandeling hebben we dat niet gedaan. Want de dierenarts benadrukte dat als je kiest voor hypoallergeen hondenvoer, je je hond ook echt niets anders meer moet geven.

Nu krijgt ze dus meestal brokjes van het huismerk van de Jumbo.

Trixie moet dagelijks Apoquel tegen jeuk

Omdat ze regelmatig last heeft van jeuk moeten we haar daar dagelijks een tabletje Apoquel voor geven. Voor 100 tabletten betalen we maar liefst 122,55 bij de dierenarts. En daar doen we dan dus 100 dagen mee.

Ik schrik best van de kosten van deze tabletten. En dat brengt me op het volgende vraagstuk:

Hypoallergeen voer versus Apoquel

Zou het financieel voordeliger zijn om speciale dieetvoeding aan onze hond Trixie te geven? Zou hypoallergene voeding de Apoquel overbodig maken?

Ik ben nooit een voorstander geweest van symptoombestrijding. Je kunt een probleem het beste bij de wortels aanpakken vind ik altijd.

Hondenvoer voor honden met een allergie

Een bekend merk op hondenvoer gebied is Hill's. Er blijkt inderdaad speciaal hills hondenvoer voor honden met een allergie. Laten we eens prijzen vergelijken!

  • Trixie krijgt nu bijvoorbeeld zachte brokken van rund & groente van het Jumbo huismerk. Een zak van 1,5 kilo kost 3,06.
  • Hill's hondenvoer voor honden met een allergie kost 19,95 voor 2 kilo.
Dat is een behoorlijk prijsverschil.Vergeleken met Hill's hondenvoer is het hondenvoer van Eukanuba dan weer wat voordeliger. Voor 2,3 kilo betaal ik 11,95 en dan heb ik speciaal voer voor honden met 'sensitive skin'.

De proef op de som

Eerst even de feiten op een rijtje:
  • 1,5 kilo Jumbo hondenvoer kost 3,06 en we doen er zo'n 7 dagen mee.
  • 2 kilo Hill's hondenvoer kost 19,95 en we doen er ± 10 dagen mee
  • 2,3 kilo Eikanuba hondenvoer kost 11,95 en we doen er zo'n 15 dagen mee
  • Apoquel tabletten kosten 122,55 en we doen er 100 dagen mee.

Hill's hondenvoer zou gedurende 100 dagen 199,50 kosten.

Jumbo hondenvoer kost zo'n 42 euro voor 100 dagen. In combinatie met Apoquel kom ik dan op zo'n 165 euro uit. Dat is goedkoper dan speciaal Hill's hondenvoer.

Eikanuba hondenvoer voor honden met een gevoelige huid kost voor 100 dagen zo'n 79,-

Mijn conclusie

Afhankelijk van de prijs van hypoallergene hondenvoeding kan investeren in dit soort voeding goedkoper zijn dan Trixie medicatie tegen de jeuk geven.

Met speciale Hill's hondenvoeding voor allergische honden ben ik duurder uit. Maar als ik een merk als Eikanuba probeer, en dat helpt tegen Trixie's jeuk, dan kan ik de Apoquel tabletten laten staan. Dat betekent een besparing van 87,25.

En dat lijkt me voor Trixie ook beter. En dat vind ik nog het belangrijkst.

Kortom ik ga hypoallergene hondenvoeding proberen. Hopelijk verdwijnt daarmee Trixie's jeuk, en wordt medicatie overbodig.

Lees ook: Hondenvoer, wat is goed voor je hond? en mijn post over je puppy zindelijk maken.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 reacties

  1. Onze hond krijgt gedroogd vleesbrokjes van het merk farmfood....lijkt duurder, maar je hebt veel minder brokjes nodig en ook dus minder poep naderhand, doet hij het prima op en een keurige droge drol die makkelijk verwijderbaar is indien nodig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *