Inductie tussenplaat review van het merk Frabosk

Inductieplaat adapter: review

Het leek me de ideale manier om voortaan elke pan te kunnen gebruiken op mijn inductie fornuis die ik maar wilde: een inductie tussenplaat. Ze worden ook wel inductie adapters of inductie adapter platen genoemd.


Ik zie namelijk vaak leuke pannen bij de kringloop, maar die kan ik dan niet nemen omdat ik niet weet of ze het 'doen' op mijn inductie fornuis.

Maar met een inductie tussenplaat dacht ik dit op te lossen! Was het een goede methode?

Hieronder mijn ervaringen met een inductie tussenplaat.

Inductie tussenplaat: wat is dat eigenlijk?

Maar eerst, voor wie het nog niet weet: wat is eigenlijk een inductie tussenplaat? De naam zegt het al:

Een inductie tussenplaat is een plaatje dat je op je inductie fornuis legt. 

Het idee is dat dit tussenplaatje een pan geschikt maakt voor inductie. Dus stel, je hebt nu een gasfornuis met prima pannen. Maar je stapt over op een inductie fornuis: dan moet je dus allemaal nieuwe pannen kopen. Ik dacht dat een inductieplaatje dat overbodig zou kunnen maken.

Inductie tussenplaat: mijn ervaring

Ik kocht de volgende inductie tussenplaat: een Frabosk  Inductie-tussenplaat van 12 cm voor 14,95.  Dit was de goedkoopste. Omdat het om een experiment ging, wilde ik niet teveel geld uitgeven. Ik kocht hem via Blokker dacht ik, maar hij werd vervolgens opgestuurd door Smakie.

Frabosk inductie tussenplaat

Hieronder de productomschrijving van de Frabosk inductie tussenplaat zoals die op de Blokker site staat:

'De inductie-tussenplaat is een RVS plaat voor op de inductiekookplaat. De plaat wordt zodoende verwarmd en verwarmt de pan indirect. De tussenplaat is ideaal voor alle inductiekookplaten en maakt niet-inductieve pannen geschikt voor een inductiekookplaat. '

Klinkt goed toch? Precies wat ik wilde.

Frabosk inductie tussenplaat in de praktijk

Toen de Frabosk inductie tussenplaat werd bezorgd en ik hem uitpakte, viel het formaat me tegen. Hij was kleiner dan ik had verwacht. 'Dat komt ervan als je te zuinig bent,' verweet ik mezelf.

Ik legde de Frabosk inductie tussenplaat op mijn inductie fornuis, maar het fornuis herkende hem eerst niet. Ik moest meerdere pogingen doen, voordat mijn fornuis door had dat er iets op lag. En hij werkte alleen op 1 van de kleinere pitten. Dat snap ik ook wel, want het was een klein formaat tussenplaat.

Vervolgens pakte ik een kleine Tefal koekenpan, die een miskoop bleek te zijn, omdat hij niet geschikt is voor inductie. Nu zou ik eindelijk die pan kunnen gebruiken! Dankzij de de inductie tussenplaat!

Maar helaas.

Ik deed wat boter in de Tefal koekenpan, maar er gebeurde niets. Na heel lang wachten begon de boter tergend langzaam wat te smelten.

Mijn conclusie over de Frabosk inductie tussenplaat

Ik heb de Frabosk inductie tussenplaat teruggestuurd: hij doet niet wat ik ervan had verwacht en gehoopt.

Zelfs al deed hij wat, het effect is te klein en te traag om hem de moeite waard te maken. 

Voor mij blijkt deze inductieplaat dus géén oplossing om pannen geschikt te maken voor inductie.

Mogelijk zou een grotere inductieplaat beter werken, maar ik ga het zelf niet meer proberen, want ik verwacht het niet.

Praktische informatie over inductie adapters

Hieronder vind je 4 inductieplaat adapters die te koop zijn bij bol.com:

Leestip over inductie adapters

Op het blog Plezier in de keuken vind je ook hele goede informatie over de zin en onzin van inductie adapters!

Iemand anders ervaringen met inductie tussenplaten?

Maar mocht iemand anders betere ervaringen hebben met een inductie tussenplaat dan hoor ik dat graag.

Vertel het in de comments!


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *