Lush R&B haarmoisturiser


Mijn jongste dochter kreeg van een collega op haar werk Lush R&B haarmoisturiser. Maar omdat mijn dochter eerder last heeft van vet haar, dan van vochtarm haar gaf ze het aan mij.

Ik was er blij mee, want mijn haar kan erg pluizig zijn helaas. En alle hulp is welkom. Bovendien lees ik regelmatig enthousiaste verhalen over het fenomeen Lush.

Lush R&B haarmoisturiser: verpakking

De Lush R&B haarmoisturiser zat in een zwart potje met deksel. Op het etiket staan veelbelovende dingen als 'Handgemaakt met verse ingrediënten' en dan een ingrediëntenlijst. Ook is het persoonlijk gemaakt: er zit een sticker op met een afbeelding van de persoon die het Lush product in de verpakking heeft gedaan, en diens naam. Ook staan op die sticker uiterste houdbaarheidsdata.

Dat laatste is nieuw voor mij. Ik wist niet dat er een uiterste houdbaarheidsdatum op haarproducten zat eerlijk gezegd. Of ik let daar in ieder geval nooit op.

Lush R&B haarmoisturiser in mijn haar

Ik was van plan een flinke klodder Lush R&B haarmoisturiser in mijn haar te kleien, want ik ben nogal van de school: 'Als een beetje helpt, dan helpt veel vast nog beter!' Maar mijn dochter greep in:

'Je moet maar een heel klein beetje gebruiken mam!'

Het voelt dik en solide

En toen ik mijn vingers in het potje stak zorgde de structuur van de creme er ook wel voor dat ik niet teveel pakte. Want de Lush R&B haarmoisturiser voelt vrij dik en solide. Heel anders dan bijvoorbeeld de creme voor krullerig haar van Andrelon.

Het lijkt op wax

De Lush R&B haarmoisteriser deed me eigenlijk erg aan wax denken. Sterker nog, volgens mij is het eerder een soort wax dan de vochtinbrengende/herstel crèmes voor mijn haar die ik gewend ben.

Nadat ik de Lush R&B in mijn haar had gekleid, zag ik eigenlijk niet zo gek veel verschil. Maar na een nachtje slapen had ik wel het gevoel dat mijn haar iets minder pluizig was. Wel voelde mijn haar er een beetje plakkerig en stug door aan. Ook mijn vingers waarmee ik de Lush R&B had aangebracht voelden plakkerig.

Sterke geur

Maar het vervelendst vond ik de vrij sterke geur. Mijn hele haar rook sterk naar de Lush R&B. En ik houd niet van overweldigende geurtjes.

Mijn conclusie over de Lush R&B haairmoisturiser

Het was leuk dat ik dit product een keer kon gebruiken, maar ik zou het zelf niet kopen. En dan vooral niet vanwege de sterke geur. Daarnaast ben ik niet zo'n fan van wax in mijn haar. Ik vind dat haren daar plakkerig en onnatuurlijk van gaan voelen.

Wel had ik de volgende dag het idee dat mijn haar iets minder pluizig was. Maar dat effect kan ik ook wel met Arganolie bereiken, en dat voelt dan natuurlijker.

Lees ook mijn review van Curls just wanna have fun.

Praktische informatie

Je kunt de LUsh R&B haarmoisturiser kopen in één van de Lush winkels. Op de Lush website vind je een overzicht van hun filialen.

Lush haarverzorging kost zo'n 19,95 per 100 gram.

Leestip

Aunt Jackie haarproducten review

Wat vind jij van wax tegen pluizig haar? En heb je nog tips voor pluizig haar? In uiterste nood steek ik het op met een haarklem. 

Inmiddels ben ik heel tevreden met de Botma en van Bennekom haarzeep!

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

7 reacties

  1. Elk product heeft een houdbaarheidsdatum, ook haarproducten! 😉 Vergeet ook niet het lege potje bij te houden want als je 5 lege potjes binnen brengt, ontvang je een gratis vers gezichtsmasker! 🙂

  2. Het lijk me niet lekker als je haar wat plakkerig voelt en erg sterk geurt .Zelf heb ik jaren Molding Mud van Sebastian gebruikt .Een heel klein beetje door mijn handen wrijven en dan in mijn haar ,werkte perfect zonder vettig te maken .Maar dat ken je waarschijnlijk al
    gr Elisabeth

  3. ik vind de lusch winkels er heel leuk uit zien maar ik vind de producten ook veel te sterk ruiken. Ik heb weleens grote ballen gekregen om in bad te gebruiken. Die zien er heel leuk uit en komt allemaal glitter uit. Je bent daarna heel lang bezig om het bad weer schoon te krijgen.

  4. Goed om te weten dat dit dus niet aan mij ligt Juliette. Voor mij mag die geur echt wel een stuk minder. Arganolie gebruik ik inderdaad ook, maar nog steeds is mijn haar toch nog wel pluizig helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *