Koffer kopen: 2 handige weetjes die ik van mijn dochters leerde

Mijn jongste dochter met koffer vertrekt naar Beijing in China

In 2017 vertrok mijn oudste dochter (22) voor een periode van 1 jaar naar Engeland, en mijn jongste (18) voor 6 maanden naar China. Dat betekende dat ze goede koffers nodig hadden.

Dat pakten ze heel verschillend aan.

Koffer kopen

Mijn jongste dochter deed uitgebreid research via internet, en kocht uiteindelijk haar koffer online. Mijn oudste dochter kocht in eerste instantie simpelweg een goedkope koffer bij de Action. Maar inmiddels heeft ze die ingeruild voor een andere, grotere koffer die ze kocht bij Blokker.

Zelf reis ik zelden tot nooit, en heb dan ook geen koffer. Maar dankzij mijn beide dochters heb ik één en ander geleerd over de juiste koffer kopen. En trouwens ook dankzij een comment op Huisvlijt op de koffer van mijn jongste dochter.

Twee handige weetjes voor als je een koffer moet kopen

Met stip op nummer 1 vind ik de tip van de bezoeker van mijn blog Huisvlijt. Zij schreef namelijk dat het handiger is om een koffer te nemen waarbij de wieltjes als het ware ín de koffer zitten.

Want de ruimte tussen de onderkant van de koffer en de wieltjes op de grond telt ook mee bij de grootte van de koffer. 

Maar het is feitelijk ruimte waar je niets aan hebt! Deze tip was voor mijn jongste dochter zelfs reden om haar gekochte koffer terug te sturen.

De tweede tip kreeg ik van mijn oudste dochter. Zij vertelde me dat je beter voor een koffer met 4 wieltjes kunt kiezen, dan voor een koffer met maar twee wieltjes. Met vier wieltjes loopt veel fijner, aldus mijn dochter.

Prijzen van koffers

De prijzen van koffers zijn enorm verschillend. Zo gaf mijn oudste dochter 49 euro uit aan haar koffer, maar die van mijn jongste dochter kostte het dubbele. En voor bijvoorbeeld Samsonite koffers op bagageonline betaal je nog wel wat meer. Maar dan heb je ook wel 'een koffer voor het leven' zoals ze op Bagageonline schrijven.

Wat voor soort koffer heb jij?


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *