Topmatras als oplossing voor gleuf tussen 2 matrassen: is dat wat?

topmatras

Mijn man en ik slapen op dit moment op twee éénpersoons matrassen, in een tweepersoonsbed. We hebben allebei ons eigen Emma matras.

De twee matrassen worden bij elkaar gehouden door een tweepersoons hoeslaken. Maar toch voel je de gleuf tussen de twee matrassen.

Daarom vroeg ik me af of een topmatras een goede oplossing zou kunnen zijn voor de geul in het midden.

Wat is een topmatras?

Een topmatras is eigenlijk precies wat de naam al zegt: een matras die je bovenop een andere matras legt. Topmatrassen zijn alleen veel dunner dan een gewone matras. Gemiddeld zijn ze zo'n 5 tot 10 centimeter dik.

Hier onder twee voorbeelden van latex topmatrassen:

Bron: Lusanna.nl

Dat maakt ze ook makkelijker om te keren. Een ander voordeel is dat je de onderliggende, dikke matras als het ware ontlast met de topmatras. Daardoor gaat die langer mee.

Wat zegt de Consumentenbond over topmatrassen?

Een topmatras heeft dus zeker een aantal voordelen. Toch zegt de Consumentenbond dat een topmatras niet zoveel aan een gewone, góede matras. Daar zit volgens hen namelijk ook al een comfortabele laag in.

T-stuk tussen twee matrassen tegen geul

Hoewel een topmatras dus een manier is om de geul tussen twee eenpersoonsmatrassen weg te krijgen, is er ook een andere, goedkopere optie:


Een T-stuk tussen twee matrassen leggen.

Voor 9,99 koop je bij Ikea een zogenoemde 'matraswig'. Dat is een stuk voordeliger dan een topmatras.

matraswig

Conclusie

Voor mijn probleem van de geul tussen onze matrassen is een goedkopere oplossing mogelijk dan een topmatras. Ik ga daarom voor het T-stuk!

Leestips over slapen

Wat zijn jullie ervaringen met een topmatras?


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

6 reacties

  1. Wij vonden zo'n T-stuk heel vervelend liggen. Wij hebben ook twee matrassen en nergens last van. Ik heb een topmatras op onze matrassen. Al vind ik matras een groot woord. Het is een soort wollen overtrek over de matrassen. Is fijn voor de spieren.

    Groetjes, VeggieMo

  2. Wij hebben een hele fijne topper op onze boxspring matras. Eentje die onafhankelijk van elkaar omhoog kan. Ook de molton en hoeslaken zijn daarop gemaakt. Kost wel wat maar zo fijn.
    Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *