Livia en menstruatiepijn: ervaringsverhaal

livia tegen menstruatiepijn
Mijn oudste dochter (24) heeft elke maand flink last van menstruatiepijn. Toen las en hoorde ze over Livia en menstruatiepijn. Livia belooft via elektrische schokjes de pijn van de menstruatie te onderscheppen.

Dat klinkt goed, en dat vond mijn dochter ook. Dus kocht ze een Livia apparaat voor 119 Engelse ponden via de website van Livia. Maar helaas: het hielp niets. Hieronder een verslag van haar ervaringen met Livia.

De menstruatiepijn klachten

De menstruatiepijn van mijn dochter bestaat uit enorme buikpijn. De pijn is meestal dusdanig dat ze niet haar dagelijks leven kan leiden en moet gaan liggen.  Ze kan nauwelijks overeind zitten. Om de pijn hanteerbaar te maken slikt ze 4 Ibuprofen van 200 gram. Daarmee redt ze het 6 uur. Na twee dagen wordt de menstruatiepijn meestal minder, en heeft ze geen pijnstillers meer nodig.

Livia en menstruatiepijn

Livia belooft een oplossing zonder medicatie! Wat mij betreft heeft dit altijd de voorkeur: al die pijnstillers zijn ook niet ideaal.

Wat is Livia?

Livia is een draagbaar apparaatje: het bestaat uit kleverige pads die je op je buik plakt en een apparaatje waarmee je de 'stimulatie' kunt aanpassen. Dit hang je eenvoudig aan je tailleband.

Livia

 

Hoe werkt Livia

Livia werkt doordat je via de pads jezelf lichte elektrische pulsen geeft. Die pulsen onderbreken als het ware de pijnprikkel, waardoor je geen last meer hebt van je menstruatiepijn. Dit principe doet me denken aan het TENS apparaat dat nog wel eens wordt gebruikt tijdens een bevalling. Ook daar wordt door middel van elektrische pulsen de pijnprikkel onderbroken.

Livia en menstruatiepijn

De werking is gebaseerd op de zogenoemde poorttheorie. Volgens de poorttheorie reizen pijnprikkels via poortjes naar je hersenen. Het idee is dat de Livia de zenuwen voor het poortje afleidt, waardoor de poort dicht gaat! En voila: de pijnprikkel komt nooit bij je hersenen aan!

Mijn dochters ervaringen met Livia en menstruatiepijn

Mijn dochter vindt dat de Livia eenvoudig te gebruiken is. Het voelt prima, tenzij je de Livia te hard zet: dan kunnen de schokjes vervelend gaan voelen. Ze heeft de Livia twee keer gebruikt. Toen het de eerste maand geen effect had op de pijnklachten, is ze alsnog overgaan op Ibupofren.

Bij de volgende menstruatie gaf ze de Livia nog een kans, in de hoop dat het nu wel zou werken. Maar helaas: weer geen effect.

Filmpje over de werking van Livia en menstruatiepijn

Onderstaand filmpje is informatief, humoristisch en herkenbaar denk ik!

Andere ervaringen met Livia en menstruatiepijn

Voordat mijn dochter Livia tegen menstruatiepijn kocht, deed ze uitgebreid research. Daarbij kwam de allemaal positieve reacties tegen. Voor het schrijven van deze post heb ik ook gezocht naar ervaringen met Livia en menstruatiepijn.

Liesbeth de Corte op HLN over Livia

Liesbeth de Corte is enthousiast over Livia op www.hln.be. Weliswaar is niet alle menstruatiepijn weg, maar de pijn is echt veel minder bij haar. Ze schrijf dat ze de hele week door kwam met maar 1 pijnstiller.

Yana Huremovic over Livia

Yana geeft de Livia een 7 op een schaal van 10. Haar buikpijn verdween helemaal, maar ze kreeg wel hoofdpijn.

Miss Prettiness over Livia

Ook blogger Miss Prettiness is lovend over de werking van Livia tegen menstruatiepijn.

Mijn conclusie over Livia en menstruatiepijn

De werking van Livia tegen menstruatiepijn vind ik logisch en plausibel klinken. Bovendien vind je op internet veel positieve verhalen van blije, en opgeluchte dames die door dit apparaatje geen last meer hebben van menstruatiepijn.

Maar het hielp dus niet bij mijn dochter, hoewel ze het apparaatje bij twee verschillende menstruaties heeft geprobeerd.

Test de Livia eerst

Een voorzichtige conclusie is dat de Livia dus niet bij iedereen werkt. Voor mijn dochter deed het apparaatje helaas niets tegen de menstruatiepijn. In die zin zou ik dus twee keer nadenken voordat ik een Livia kocht, of eerst aan iemand vragen of je het apparaat een keer mag lenen en uitproberen.

N.B. Op de site van Livia staat dat je een Livia eerst kunt testen: in de winkel of thuis. In het laatste geval betaal je wel eerst een waarborg, maar dat is logisch.

Praktische informatie over de Livia

Je kunt een Livia apparaat kopen via de Livia website, maar ook gewoon via bol.com voor 137,-.

Kopen via bol.com vind ik slimmer, want dan kun je het apparaat simpelweg terug sturen als het niet goed werkt.

Bol.com is bovendien heel betrouwbaar als het gaat om tegenvallende apparaten.

Mijn dochter kocht het via de Livia website, en moet het apparaat terugsturen naar Amerika. De kosten daarvan zijn zo hoog, dat dit eigenlijk geen optie is.

Livia is verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes

De Livia is verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes. Onder andere:

 

Hoe zijn jouw ervaringen met menstruatiepijn en de bestrijding daarvan?

Zie ook mijn posts over Menstruatie onderbroekenOvergangsklachten en Zelf een uitstrijkje maken.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik zou haar aanraden eens langs de huisarts te gaan en om een verwijzing voor de gynaecoloog te vragen. Mogelijk heeft ze endometriose, dat geeft veel buikpijn tijdens de menstruatie. Als dat zo is, dan is het wel belangrijk dat dat bekend is, want het kan gevolgen voor haar hebben.
    Ook helpt Naproxen beter tegen menstruatiepijn dan Ibuprofen. Ze moet het dan wel in een opbouwschema gebruiken, Google maar eens.
    Daarbij, 800mg ibuprofen per keer gebruiken, zoals ze nu doet, is te veel, dat is slecht voor haar maag. Slikt ze er wel een maagbeschermer (bijv. Omeprazol) bij?
    Ik zou hier niet te lang mee om lopen, maar gauw hulp zoeken.
    Succes en sterkte!

  2. Mijn naam is lennon winston en ik kom uit Antwerpen in België. Ik heb zojuist mijn lening ontvangen van het sharon Buckee-leningsbedrijf en ik hoorde over dit bedrijf en ik dacht dat het een nepbedrijf was, maar nu ben ik zo blij dat dit bedrijf me heeft geholpen en 100% dit bedrijf is echt, dus iedereen die een lening nodig heeft dit is het juiste bedrijf om vanaf nu aan te vragen ik heb een lening aangevraagd voor mijn bedrijf van 250.000,00 euro en dit bedrijf heeft me onmiddellijk geholpen ik ben zo blij dat ik dit bedrijf getuig omdat ik andere zag mensen doen het en ik ben blij een van de mensen te zijn die getuigenis geeft over hoe dit bedrijf me heeft geholpen, zodat iedereen als je een echte lening nodig hebt, hier is. hun contactgegevens zijn sharonbucklee101@gmail.com VIA WHTASAPP: +16202877050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *