|

Weegschaal die ook vet meet: Medisana BS 440 Connect review!

Weegschaal die ook vet meet

Ik kocht een weegschaal die ook vet meet.

Een
Medisana BS 440 Connect Lichaamsanalyseweegschaal om precies te zijn.

Lees nu waarom ik een weegschaal die ook laat zien hoeveel vet je in je lichaam hebt wilde hebben, en hoe hij bevalt.

Een weegschaal die ook vet meet: waarom wilde ik er eentje?

De reden dat ik een weegschaal die ook vet meet wilde is eigenlijk heel simpel: ik had weer allerlei enge verhalen gelezen over vet rondom je organen en het verschijnsel ‘skinny fat’. Met mijn 1 meter 70 en 60 kilo heb ik een keurige BMI.

Maar ja, het schijnt dat je BMI  ook maar relatief is, en dat de verdeling van je vet belangrijk is voor een gezond gewicht.

Zo werd het idee geboren dat ik een weegschaal die ook vet meet wilde. Want hoe kan ik er anders achter komen of ik veel vet heb of niet?

Na een heleboel research koos ik voor Medisana BS 440 Connect Lichaamsanalyseweegschaal. Die schijnt behoorlijk betrouwbaar te zijn, makkelijk in het gebruik en weliswaar niet goedkoop, maar ook niet vreselijk duur.

Waarom een Medisana BS 440 Connect Lichaamsanalyseweegschaal?

Het AD zegt over deze weegschaal:

‘Nauwkeurigste gewichtsmeting uit de vergelijking en gekoppeld aan een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke app. Kost wat meer dan de BS-444, maar scoort qua bouwkwaliteit en design stukken beter.’

Ook op de website hrdlpn.nl wordt hij als goed beoordeeld.

Hieronder zie je de achterkant:

Hoe werkt een weegschaal die ook vet meet?

Overigens was ik erg benieuwd hoe zo’n weegschaal die ook je vetpercentage vaststelt werkt! Ik kon me er echt niets bij voorstellen. Maar het antwoord was eigenlijk heel simpel. Op de site van Men’s Health leggen ze het lekker duidelijk uit.

Je vetpercentage wordt gemeten via een elektronisch signaal. Dat wordt door je lichaam gestuurd als je op de weegschaal gaat staan. Vet heeft een andere weerstand dan vocht en spieren. Hoe meer weerstand het elektronisch signaal voelt, hoe meer vet!

Je moet met blote voeten op de weegschaal staan. Een beetje eng is wel dat je de weegschaal niet mag gebruiken als je zwanger bent. Dat is, neem ik aan, vanwege dat elektronische signaal. Ik hoop maar dat dit verder geen kwaad kan.

Weegschaal die ook vet meet

Mijn ervaringen met de Medisana BS 440 Connect

Ik heb een enorme hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en vind apparaten vaak ingewikkeld en onduidelijk. Het instellen van mijn leeftijd, lengte en gewicht vond ik best lastig gaan. Hoewel ik volgens mij de instructies goed volgde, was het toch een heel gedoe. Ik had het gevoel dat de touchscreen waarmee ik de instellingen moest doen niet goed werkte. Maar uiteindelijk is het me wel gelukt.

En vanaf dat moment was het een hele fijne weegschaal die ook vet meet.

Sterker nog, ik vind ‘m zo leuk dat ik er elke dag even op ga. Dat komt ook omdat je hem kunt koppelen aan een app op je smartphone.

Weegschaal die ook vet meet

Medisana BS 440 Connect koppelen aan een app

Het koppelen van de weegschaal die ook vet meet, de Medisana BS 440 en de VitaDock+ app ging ook niet zonder slag of stoot. Maar dat kwam vooral omdat ik de verkeerde weegschaal probeerde te koppelen…
Eenmaal gekoppeld werkt het uitstekend. Nadat ik mezelf heb gewogen, ga ik naar de app, en die haalt dan de meest recente metingen op. Zo krijg ik een mooie grafiek van mijn gewicht, vet, spieren, vocht etc. over de tijd gemeten.

Presentatie van deze weegschaal die ook vet meet

Hieronder de presentatie van deze weegschaal:

Mijn conclusie over deze weegschaal die ook vet meet

Ik ben heel tevreden over de Medisana BS 440. Het instellen van je gewicht en dergelijke vond ik even lastig, maar als je dat voor elkaar hebt is hij eenvoudig in het gebruik. Het feit dat je hem aan een app kunt koppelen vind ik geweldig. Het is een simpele manier om je gewicht bij te houden, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

Praktische informatie over de Medisana BS 440

Ik kocht mijn Medisana BSS 440 via bol.com omdat ik daar zeker weet dat als een product niet bevalt, ik het makkelijk kan terugsturen. Deze weegschaal die ook vet meet kostte 51,99 bij bol.com.

Kan 8 gebruikersprofielen onthouden
Koppelbaar met een mobiele app
Berekent je BMI
Niet veilig te gebruiken bij zwangerschapBlijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst! 


Lees ook: Review Afslank Receptenbijbel.

Enter your email address:
Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *