|

Picksan Luizen Stop: een product review

picksan

Mijn meest recente wapen in de de strijd tegen de luizen was Picksan.

Het spijt mij dit te moeten zeggen, maar ik ben zo langzamerhand een echte expert op het gebied van luizenbestrijding.

Zij het een onsuccesvolle en wanhopige expert, want ik kán er maar niet van afkomen!

En hoewel ik menige luis met grimmig genoegen electrocuteer met behulp van de Robi Comb Pro, grijp ik toch regelmatig naar hardere middelen. Dat zijn dan de luizenshampoo's, waarbij wat prijs betreft de Kruidvat Luizenshampoo mijn favoriet is, want die kost slechts 5,95.

Maar in mijn queeste om van die ellendige luizen af te komen, val ik voor iedere gladde verpakking die verlossing belooft. Mijn laatste flirt was met Picksan Luizen Stop. En graag deel ik mijn ervaringen met jullie!

Picksan Luizen Stop is een antiluizenshampoo. De verpakking belooft:

 • Verwijdert alle luizen
 • Met natuurlijke werkzame stoffen

Eigenschappen van Picksan Luizen Stop

De shampoo heeft een zoetige, weeïge geur, die me een beetje aan braaksel deed denken eerlijk gezegd. Picksan Luizen Stop is vrij dun, waardoor ik ongewild erg veel op het hoofd van de kinderen goot. Voorzichtigheid is dus geboden.

De stof die de luizen naar de andere wereld moet helpen is MelAza-extract. Een extract dat gewonnen wordt uit de neemboom. Neemzaad wordt in India al duizenden jaren gebruikt als middel tegen luizen. Kijk, dat soort teksten boezemen mij onmiddellijk vertrouwen in!

Picksan luizenspray gebruiken

Je brengt de shampoo aan op handdoekdroog haar, en laat het 20 minuten inwerken. Na tien dagen moet je de behandeling herhalen. Ik heb er mijn twee jongste zonen mee behandeld, maar drie dagen later vond ik met de luizenkam toch nog luizen. Levende.

Mijn conclusie

Het beste aan Picksan Luizen Stop is de zoete geur, hoewel die dus enigszins braakselachtig aan doet. Wat de werking betreft: ik heb mijn ernstige twijfels. Net als over XT Luis.

Picksan kopen

Een andere methode van luizen bestrijden is de Robi Comb Pro. Picksan luizenspray kost zo'n 9,95.

Bij de DM drogist kun je de helft goedkoper uit zijn voor drogisterij artikelen!

Lees ook alles over die andere plaag voor moeders: Waterwratjes!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. ooit werd ons verteld,als je luizen had of vermoedde,dan moest je de kussens vana het bed een aantal dagen in een afgesloten plastic zak stoppen.We hebben er geen last van,maar het lijkt me wel lastig.
  Vraag anders eenseen kapper.Of bel er een op in een ander dorp ofzo.
  Groet, Wilma

 2. Je weet vast iedereen en alles op hetzelfde moment moet worden behandeld?

  Als het gewassen kan op 60 graden wassen, anders 24 uur in de vriezer en alles zuigen. Iedereen achter elkaar wassen met shampoo.

  Als je er één of twee doet dan hebben anderen ze nog en die wandelen rustig naar net gewassen haar, zodra je de shampoo uitspoelt is het weer luizen geschikt op de koppies.

  Toen mijn schoonzusje luizen bleek te hebben heb ik ook het huis waar ik woonde ondersteboven gehad en al mijn medebewoners hun haren laten wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *