|

Aunt Jackie review voor vochtarm haar

aunt jackie review

Aunt Jackie is mijn nieuwste poging om mijn haren mooier te krijgen.

Ik heb al zoveel producten geprobeerd voor mijn vochtarme, en daardoor pluizige haar.

En bij elke nieuwe shampoo of conditioner denk ik weer hoopvol:

'Dit gaat 'm worden! Met deze shampoo of conditioner wordt mijn haar prachtig. Niet meer pluizig, en makkelijk doorkambaar.'

Maar telkens ben ik toch weer teleurgesteld.

Mijn meest recente teleurstelling was de Sukin shampoo en conditioner. Wat een waardeloos spul zeg. Een fles kost 11 euro bij Holland & Barrett en van de conditioner doet echt helemaal niets tegen klitten bij mij.

Hieronder een aantal van de shampoos en conditioners die ik zo hoopvol heb geprobeerd:

Maar goed, mijn nieuwste poging was de productlijn van Aunt Jackie.

Aunt Jackie

Als ik één ding over de Aunt Jackie producten kan zeggen dan is het wel dat ik hun vormgeving geweldig vind. Ik vind de naam Aunt Jackie leuk, de verpakking heeft iets retro achtigs en ze hebben ook nog grappige woordspelingen. Qua uiterlijk geef ik ze een 10.

Omdat ik gemakzuchtig ben, besloot ik een kant en klaar pakket te bestellen op curlsshop.nl: Aunt Jackie's - Curls-Coils Treatment. Dit kostte me 30,73. Een koopje als je het vergelijkt met Olaplex, waar je dat bedrag alleen al aan de shampoo kwijt bent.

Ook met het idee dat ik dan alle producten die ik achtereenvolgens moet gebruiken handig bij elkaar heb.

Aunt Jackie's shampoo Oh so clean

De Aunt Jackie shampoo is goed verpakt. Ik wilde de shampoo in mijn haren doen maar er kwam niks uit! Het blijkt dat je voor het eerste gebruik de dop er even moet afdraaien en het plastic verwijderen. Heel goed! Ik had echt maar heel weinig shampoo nodig merkte ik, en het schuimde aangenaam. Toen ik de shampoo uitspoelde had ik het gevoel alsof ik meteen al meer krullen had. Dus een goede start.

Aunt Jackie In control conditioner

Toen was het tijd voor de conditioner. Dit blijkt eigenlijk een haarmasker te zijn en moet 10 minuten intrekken. Over Aunt Jackie's in control ben ik minder enthousiast dan over de shampoo. Ik had het gevoel dat dat ik er best veel van moest gebruiken en het deed helemaal niets voor mijn klitten. Mijn klitten maakten het bovendien extra lastig om de In control conditioner in mijn haren te smeren. Toen ik het na 10 minuten uitspoelde vond ik dat ook een heel gedoe, en ik stapte uit de douche met mijn haren helemaal in de knoop.

Aunt Jackie Knot on my watch

Aangezien ik na de In control conditioner hartstikke veel klitten had, was het maar goed dat ik de Knot on my watch had. Hiermee had ik al goede ervaringen. Je doet een beetje op je handen en smeert dit in je haren. En warempel, de klitten verdwijnen.

Aunt Jackie's Curl la la

Tot slot was de Curl lala aan de beurt. Eigenlijk is het me niet helemaal duidelijk waarvoor je die nog nodig hebt. Er staat op de pot dat het helpt tegen pluis, en dat het vorm geeft aan je krullen. Over dit product ben ik matig enthousiast, want ik vind mijn haren best een beetje pluizig ondanks de Curl la la.

Het resultaat van Aunt Jackie

Hieronder zie je dat mijn haar best mooi gekruld is. Maar dit is wel ónder de bovenste laag van mijn haar, dat ik in de foto omhoog houd. Het stomme is dat onderop ook veel minder grijs haar zit!

Mijn conclusie over Aunt Jackie's producten voor vochtarm haar

Ik kan Aunt Jackie's shampoo Oh so clean en de verzorgende Know on my watch van harte aanbevelen. Je hebt maar weinig shampoo nodig en je haar gaat er echt van krullen. De Knot on my watch helpt geweldig tegen de klitten.

Maar de In control conditioner vind ik niet zo goed  en over de Curl la la heb ik mijn twijfels.

Update na 3 weken

Omdat ik mijn haar één keer per week was, heb ik de Aunt Jackie producten nu 3 keer gebruikt. En ik ben echt eigenlijk echt wel tevreden moet ik zeggen! Vooral over de shampoo. Die vind ik echt geweldig. De control conditioner vind ik lastiger omdat die 10 minuten moet inwerken, en daar heb ik dan geen zin in. De Knot on my watch vind ik geweldig. Die werkt echt goed, en haalt de klitten uit mijn haren.

Mijn routine met Aunt Jackie producten

  1. Ik was mijn haren met Aunt Jackie shampoo Oh so clean.
  2. Dan doe ik er toch maar de In control conditioner in en ga zuchtend 10 minuten zitten wachten. Het grootste nadeel aan deze conditioner is dat je haren er niet makkelijk doorkambaar van worden. Als ik het uitspoel zitten er nog hartstikke veel klitten in mijn haren. Daardoor merk, of zie je een eventueel effect helaas niet.
  3. Ik maak mijn haren een klein beetje droog, en dan doe ik er de Knot on my watch in. Daarmee gaan de klitten er wel heel goed uit, maar ik vind dat best een gedoe omdat ik na de conditioner best veel knopen in mijn haren heb.
  4. Tot slot doe ik argan huidolie in mijn haren.

Ik vind dat mijn haren minder pluizig zijn en meer krullen met Aunt Jackie.

Als ik dat vergelijk met de veel duurdere Olaplex, dan vind ik Aunt Jackie veel beter qua prijs-kwaliteitverhouding.

Aunt Jackie producten kopen

Je kunt Aunt Jackie producten kopen bij Curlshop, maar ook bij Etos en Kruidvat.

Leestip

Elvive hydra hyaluronic conditioner review


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *