Magic Whiteboards

magic whiteboard

Soms heb je van die producten, waarvan je meteen enthousiast wordt. Zoals Magic Whiteboards!

Magic Whiteboards: statisch whiteboard papier

Magic Whiteboard is een 20 meter lange rol met statisch whiteboard papier, dat je echt overal aan de muur kunt bevestigen. Niet alleen dat: als je er genoeg van hebt kun je het er even moeiteloos weer afhalen. Het is inderdaad net magie! Dus geen gedoe meer met spijkers in de muur slaan om een whiteboard op te hangen; Magic Whiteboards is veel flexibeler.

Magic Whiteboards: omschrijving

Magic Whiteboards wordt geleverd in een lange kartonnen doos, die doet denken aan een uit z'n krachten gegroeide verpakking voor aluminiumfolie. Het werkt zelfs hetzelfde: in de doos zit de rol Magic Whiteboards, en net als bij aluminiumfolie gebruik je de gekartelde rand van de doos om een stuk 'af te snijden'.

Om Magic Whiteboards te kunnen gebruiken heb je whiteboard stiften nodig, en de Nederlandse leverancier van Magic Whiteboards verkoopt ook zogenaamde 'wipes' waarmee je je werk kunt uitwissen. Maar je wist het ook zo uit met je hand.

Magic Whiteboards: de test!

Op de doos stond de gebruiksaanwijzing in de vorm van 4 foto's waarop een vriendelijke dame demonstreert hoe het werkt. Dat vond ik meteen al prettig, want ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en raak ze bovendien altijd kwijt. Doordat de handleiding op de doos staat, heb je de gebruiksaanwijzing altijd bij de hand.

Ik opende de doos, en scheurde moeiteloos een vel af. Dat viel me niet tegen! Toen kwam het moment suprème: ik moest het ergens op gaan plakken. Ik koos voor de deur van mijn kantoortje. En ook dat ging echt moeiteloos. Geen gedoe met valse mouwen, of dat er 'lucht' onder kwam. Ik vleide het vel tegen de deur aan, en het bleef er meteen aan kleven.

Omdat de kinderen nogal eens ongevraagd mijn kantoor binnenvallen schreef ik er een speciale boodschap voor hen op. Om te testen of het uitwissen gemakkelijk ging, veegde ik hem er vervolgens weer af en verving hem voor een vriendelijker boodschap.

Bij mij blijven dingen er helaas niet op plakken

Het enige wat niet klopte, maar wel op de doos staat, is dat kaarten, papier en foto's er niet op blijven plakken. Ik citeer van de doos: 'Photos, paper and card stick to it without the need for tack, tape or glue'. Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar mijn ansichtkaart bleef er af vallen. Op de youtube video* blijft er wel van alles aan plakken.

Met washi tape kun je ansichtkaarten wel heel makkelijk opplakken.

Waar kun je Magic Whiteboards vellen voor gebruiken?

  1. Voor een presentatie! Je kunt de vellen van te voren beschrijven, maar je kunt natuurlijk ook ter plekke je vellen ophangen en er dingen opschrijven. Bijvoorbeeld als je een presentatie houdt voor je kinderen over het belang van het opruimen van hun jas.
  2. Om te brainstormen
  3. Als standaard boodschappenlijstje
  4. Voor weekmenu's
  5. Als geheugensteuntje: om dingen op te schrijven die je niet moet vergeten
  6. Voor je kinderen om lekker op te tekenen
  7. Als week- en of maandplanner
  8. Om karweitjes van kinderen op te schrijven, die ze daarna mogen uitwissen
  9. Als artistieke uitlaatklep!

Conclusie

Ik vind Magic Whiteboards vellen echt een geweldige uitvinding, en superhandig voor een gezin met kinderen en in voor huishoudens in het algemeen. En omdat je ze keer op keer kun gebruiken, kun je er eeuwen mee doen. Je kunt ze zelfs buiten gebruiken!

Als je nog niets leuks wist voor Moederdag dan zou ik voor Magic Whiteboards vellen gaan!

Filmpje met demonstratie!

Praktische informatie

Magic Whiteboards vellen kun je bestellen op magicwhiteboards.nl voor 36 euro inclusief verzendkosten. Dat zijn 25 vellen die je kunt hergebruiken.

Zie ook mijn post over plakfolie van de Action.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

2 reacties

  1. Vooraf beschrijven en daarna ophangen is geen probleem, als je een beetje voorzichtig bent. je kan natuurlijk ook blijvende teksten schrijven met pernament markers. Ik ben erg tevreden met de Magic Whiteboards!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *