Fietstas van de Hema kapot + Update: nieuwe gekocht

fietstas hemaMijn prachtige rozen Hema fietstas is kapot! Ik heb er geloof ik drie jaar plezier van gehad.


Fietstassen uitgescheurd aan de zijkant

Ze zijn uitgescheurd aan de zijkanten. Het begon met de rechterkant, en nu zit er ook een grote scheur aan de linkerkant. Dat komt ongetwijfeld doordat ik er veel in doe. Elke donderdag fiets ik namelijk naar de bibliotheek in de stad, en haal daar zoveel boeken en tijdschriften als mijn pasje toestaat. En dat is een maximum van 20. Vooral de tijdschriftenmappen waarin je tijdschriften kunt lenen zijn groot en zwaar.

Hema: alleen grijze en zwarte fietstassen

Inmiddels heb ik al bij de Hema gekeken voor een paar nieuwe fietstassen, maar op het moment hebben ze alleen maar grijze en zwarte. Voordeel vind ik wel dat die van stof zijn, en ik denk dat stof toch steviger is dan het stevige kunststof van mijn huidige fietstassen. Met dat grijs zou ik me nog kunnen verzoenen, maar ze zijn ook nog een slag kleiner. Ik geloof dat in mijn huidige Hema fietstassen zo'n 60 liter kan, en in die grijze maar iets van 30 liter. Dus ik blief die niet.

Halfords: heeft bijna niks, en duur

Dus toen ging ik naar de Halfords omdat ik dacht dat ik daar wel eventjes een mooie bloemetjes fietstas kon scoren. Maar niet alleen hadden ze bijna niks, de prijzen waren hoger dan bij de Hema! Voor rond de 60 euro had ik daar pas een fietstas van 30 liter, en grotere modellen hadden ze niet eens. Dus nu kar ik nog maar even rond met mijn uitgescheurde fietstassen.

Afgezien van de scheur is het materiaal heel mooi gebleven vind ik. De kleuren zijn nog net zo fel als toen ik de fietstassen kocht. Het liefst kocht ik precies dezelfde weer.

Alternatieven voor fietstassen

Een alternatief voor fietstassen is een fietsmandje of zo'n fietskrat. Maar het voordeel van een fietstas is dat mijn boeken daar goed beschermd in zitten, en bovendien onzichtbaar zijn voor grijpgrage handen. Dus het moeten echt wel weer fietstassen worden.

Conclusie

Ik vind dat de Hema mooie en goede kwaliteit fietstassen verkoopt. Als ik ze vergelijk met de fietstassen bij de Halfords van het merk Basil dan zijn die van de Hema aanzienlijk voordeliger. Bovendien heeft de Hema regelmatig grotere modellen. Anderzijds hebben ze dus wel een beperkte houdbaarheid.

Soms hebben ze leuke fietstassen bij de Blokker, Kruidvat of Marskramer, maar ook die zijn relatief klein en gaan bovendien heel snel kapot. En met snel bedoel ik binnen een paar maanden.

Update!

Ik besloot vanochtend toch nog maar weer even bij de Halfords te kijken, en dit keer was het aanbod aanzienlijk groter. Ik viel meteen voor een paar romantische fietstassen met rozen van 52 liter. Dus bijna even groot als mijn kapotte fietstas van de Hema, en volgens de verkoopster onverwoestbaar omdat ze van Basil zijn. En aangezien ik dacht dat Basil fietstassen 60 euro kosten, vielen de 47 euro die ik moest neertellen me nog mee. Het is nog wel een flink bedrag, maar een paar goede fietstassen vind ik onmisbaar. Bijkomstig voordeel is dat je bij deze fietstassen ook nog snelbinders kunt gebruiken. Moet ik alleen nog even snelbinders kopen!

Leestip

Dingen vervoeren met Kratvast ervaring

Wat voor soort fietstas gebruik jij? En van hoeveel liter?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

23 reacties

 1. Ik heb twee pak af fietstassen van Basil. Uit de Rosa serie. Bloemen en rood met wit gestipt. Eentje is 4 jaar oud maar ziet er als nieuw uit. Deze is 20 liter en wordt dagelijks gebruikt. Voor boodschappen, biebboeken, werktas, groente uit groentetuin, sporttas. Echt goede kwaliteit. De andere is van dezelfde serie en is 16 liter. Deze gebruik ik als ik verwacht beiden tassen nodig te hebben.

 2. Ik kocht zo'n 10 jaar geleden een nieuwe fiets en daarbij gelijk een Arafura fietstas. Een donkerblauwe omdat mijn fiets ook donkerblauw is. Deze tas gaat dus al 10 jaar mee, alleen een beetje verschoten. Hij is alleen niet zo heel erg groot. Ik heb gegoogled op deze tassen en bij afbeeldingen vond ik nog een plaatje; een beetje ronde onderkant en aan beide zijden zit een netje waar je nog een flesje in kan doen... Supersterk dus, maar niet zo heel groot...
  Jouw rozentas is wel veel leuker...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. ik heb ook fietstassen van de halfords , de grootste maat van basil , alleen wel gewoon zwarte, ik vind zon gezellig motiefje van bloemen ook heel leuk,maar toen mijn vorige fietstassen kapot gingen , kon ik alleen zwarte tassen vinden en aangezien ik geen auto heb, en ik echt niet zonder fietstassen kan werden het de zwarte, ook heb ik on groot krat voorop de fiets , ideaal want nu kan ik veel meer boodschappen meenemen dan vroeger met alleen de fietstassen.

 4. Ik heb op mijn fiets fietstassen zitten van de Trekpleister. Kado gekregen van iemand die op vaakantie kwam. Hier bestaan fietstassen niet en toen ik ze net gebruikte vroeg men zich af of ik bij de Post werkte, waarom had ik anders die rare tassen op m,n fiets. Winkeliers zijn er nu aangewend en weten ook dat ik geen plastic tasjes wil voor m,n boodschappen. Hoe groet ze zijn weet ik niet precies maar ik vervoer er makkelijk 20 halve liters bier in

 5. Gazelle is inderdaad een oersterk merk. Sinds we op het platteland wonen moeten de kinderen flinke stukken fietsen, en hoewel ze degelijke fietsen hebben van Batavus, moeten ze om de haverklap naar de fietsenmaker omdat er weer iets kapot is!

  Gelukkig staat er dan nog de inmiddels 25 jaar oude Gazelle waarmee ik vroeger naar school fietste. Die doet het altijd!

 6. Ik heb ooit voor 2,50 fietstassen bij de Action gekocht, met het idee 'ze zullen wel zo kapot zijn, maar dan heb ik voorlopig wat'. Ze doen het nu (zo'n 7 jaar later) nog steeds prima; al worden ze niet zo intensief gebruikt als die van jou geef ik toe. En volgens mij zijn ze 30 liter.

 7. Op mijn oude fiets heb ik al 14 jaar een fietstas van Halfords en die is nog steeds prima. Op mijn nieuwe fiets heb ik de grootste tas van Halfords en ook daar ben ik heel blij mee want er kan veel in. Gelukkig zijn de winkels hier vlakbij want vaak heb ik de fietstas helemaal vol, de mand op het stuur vol en nog vier tassen erbij. Niet verantwoord om met zo'n vracht te fietsen, dus loop ik dan meestal naar huis.
  Mijn fietstassen zijn niet flitsend, maar gewoon doelmatig. Al die kleurtjes en bloemen op fietsen vind ik bij een ander wel leuk, maar zie mezelf er niet mee fietsen. Ik draag trouwens een zomerjas in een opvallende kersrode/koraalrode kleur, dat dan weer wel 😉

 8. Ik heb 14 dagen geleden nieuwe fietstassen gekocht op de markt. Ze zijn met elkaar verbonden, dus je kunt ze er niet afhalen om mee de winkel in te nemen. Ik had mij ook eerst verkocht aan een te kleine tas. Deze zijn super. Van het merk new looxs. Ruime inhoud, extra ritsen om de beurs in te bewaren en in meerdere kleuren. Kosten rond de 30 euro. Ongelooflijk hoeveel soorten ze daar hebben.

 9. Ik heb ze gewoon bij de fietswinkel gehaald. Geen idee hoe groot ze zijn, maar ze zijn zo aan je fiets te hangen. Ik kocht ze bij de aanschaf van m'n fiets en kon het zo regelen dat ze gratis waren. Ze zijn van sterke stof en hebben een ritsje met daarachter een regenhoesje, voor als het regent. Doen het prima, niets over te klagen qua sterkte. Alleen in de schuur hangen is niet zo handig, want je krijgt ze iets minder makkelijk schoon dan b.v. puur plastic tassen.

 10. Ik heb deze fietstas-expert.nl/beck-traditional-grass (mag geen linkjes plaatsen, dus er even w w w voorzetten) niet bij deze webwinkel besteld, maar bij een andere. Ben er erg blij mee. Er kan veel in, ze zijn stevig en de kinderen hebben er altijd hun benen in. Heb ze nog niet zo heel lang, dus durf nog niks te zeggen over de kwaliteit op lange termijn. Maar misschien is het een goed plan om eens het internet over te surfen. Veel aanbod en voordeliger dan veel fietsenwinkels. Succes!

 11. Ik heb ook de grote rode van de Hema. Ze gaan al een hele tijd mee. Ze staan ook goed op mijn rode Kronan.
  Omdat ik ook nog een voor-bagage-drager heb kan ik de wekelijkse boodschappen prima op de fiets doen.

 12. Van de Hema! Die hele grote rode fietstassen. Ik voelde me in het begin wel net een postbode, maar er gaat heel veel in, zijn haast onverslijtbaar en hebben lekkere grote flappen die goed afsluiten zodat de spullen altijd droog blijven. Jammer genoeg zijn ze niet meer te koop, maar de mijne kan gelukkig nog lang mee.

 13. In 1999 een nieuwe fiets aangeschaft met nieuwe fietstassen. Oersterke, iets van canvas of zo, merk weet ik even niet, maar ze waren niet goedkoop. Er gaat de wereld aan spullen in, super ideaal voor de boodschappen. Ze zijn nog steeds helemaal heel, alleen het grijze kleurtje is wat fletser geworden.
  Conclusie: ik prijs de degelijke fietstas aan!

 14. in mijn vorige woonplaats woonde ik 100 meter van de supermarkt dus deed ik altijd lopend mijn boodschappen.
  Na mijn verhuizing zocht ik naar stevige grote fietstassen.
  Grote waren hier toen nergens te vinden en ik kwam thuis met twee hele dure naar het leek heel degelijke tassen van de Boerenbond.
  Hier zakte binnen het jaar de bodem al uit.
  Alle boodschappen over straat.

  Op marktplaats kwam ik een paar echte ouderwetste rode tuigleren PTT tassen met ijzerbeslag tegen.
  Daar gaat megaveel in en ze zijn onverslijtbaar.
  En het staat nog leuk ook bij mijn rode omafiets.

 15. Is het niet mogelijk om de tas te repareren? Misschien zou de schoenmaker dit kunnen doen.
  Als je effen grijs niet mooi vindt kun je de gebloemde flappen op je nieuwe tas kunnen naaien...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *