Multi-gyn ActiGel ervaring + 60 ervaringen van anderen

multi-gyn ervaring
Wie vaginale klachten zoals jeuk, branderig gevoel of veel afscheiding googlet komt al snel Multi-Gyn tegen.

Multi-Gyn blijkt een lijn producten te zijn voor vaginale 'ongemakken'. Denk aan een schimmelinfectie, bacteriële vaginose en een droge vagina.

Ik probeerde hun ActiGel uit.

Wat waren mijn klachten?

Na een blaasontsteking en 2,5 antibioticum kuren had ik last van jeuk. Het was niet zo erg als een schimmelinfectie maar genoeg om ermee naar de huisarts te gaan. Die constateerde niets bijzonders, maar schreef me vaginale tabletten voor met oestrogeen vanwege mijn leeftijd.

Omdat ik liever geen medicatie met hormonen gebruik als het niet persé nodig is, kwam ik terecht bij Multi-Gyn. De vaginale tabletten houd ik dan als back-up plan. Als het zonder kan, heb ik dat liever.

N.B. Het is helaas een bekende cirkel: vrouwen krijgen blaasontsteking, antibiotica tegen de blaasontsteking die ook alle goede bacteriën doodt, wat leidt tot een schimmelinfectie of andere vaginale klachten.

Multi-Gyn

Multi-Gyn producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten, waaronder het 2QR complex. Dit wordt blijkbaar gewonnen uit de Aloë plant. Hun producten bevatten géén hormonen.

De site belooft snelle verlichting van klachten als jeuk, vervelende geurtjes en veel afscheiding.

ActiGel van Multi-Gyn

Ik kocht een flesje bij de Online Drogist, maar je kunt het ook gewoon bij Kruidvat en Etos kopen. In de verpakking vond ik een tube en een applicator om de gel mee in te brengen.

multi-gyn ervaring

Multi-Gyn ActiGel ervaring

De gebruiksaanwijzing van de ActiGel is duidelijk, maar ik had de grootste moeite om het dopje van de applicator af te krijgen. Ik kon hem er met geen mogelijkheid afdraaien. Toen ik de tube open prikte met de andere kant van de op, viel er per ongeluk al wat actigel uit. De gel is overigens doorzichtig.

Er is maar 1 applicator

Een groot nadeel vind ik dat er maar 1 applicator is! Bij bijvoorbeeld Canesten tegen schimmelinfecties krijg je een applicator voor elke dag. Bovendien zijn deze applicators zo ingesteld dat je automatisch de juiste dosis krijgt.

Het is de bedoeling dat je de applicator na elk gebruik even goed afspoelt. Maar ik vraag me toch een beetje af: kun je jezelf met steeds dezelfde applicator niet ongewenst opnieuw besmetten?

De juiste dosis inbrengen is moeilijk

Bij de ActiGel wordt het aan de gebruiker overgelaten om in te schatten of je voldoende gel in de applicator hebt gedrukt of niet. Ik vond dat enorm lastig! Volgens de gebruiksaanwijzing is een vingertopje gel al genoeg, maar je kunt natuurlijk helemaal niet zien hoeveel actigel je inbrengt!

Als je de gel overdag gebruikt raad ik daarom aan om een maandverbandje voor te doen of een inlegkruisje om eventueel lekkende gel op te vangen.

Beetje branderig na inbrengen

Na het inbrengen van de ActiGel voelde het even een beetje branderig. Dit ging gelukkig wel snel over. In de gebruiksaanwijzing staat dat dit normaal is. Ik kan me overigens voorstellen dat als je veel last hebt van jeuk en kriebel in je vagina dat branderige gevoel juist wel fijn is.

Mijn observaties en tips over Multi-Gyn actigel op een rijtje

 • Bij Canesten ben ik gewend om de tube een flink eind leeg te knijpen in de applicator. Dat moet je bij Multi-Gyn ActiGel zeker niet doen! Een vingertopje is genoeg.
 • Als je acute klachten hebt is het advies de gel 5 dagen 2 keer daags te gebruiken. De tube gaat in dat geval dus niet op! Dat is ook anders dan bij Canesten. Dat maakt deze gel voordeliger en bovendien is het handig dat je het dan altijd in huis hebt.
 • Schrik niet als het brandt. Dit schijnt erbij te horen. Bij mij stopt het branderige gevoel na ongeveer 5 minuten.
 • Als je doseren lastig vind, dan kun je op amazon.nl ook 5 tubes met een 'monodosis' kopen. Je gebruikt dan 1 tube per keer. Wel vermoed ik dat je dan relatief duurder uit bent. Bijkomend voordeel van zo'n monodosis vind ik dat het hygiënischer is.
 • De gel is doorzichtig.
 • De gel is geurloos.
 • Ik adviseer een inlegkruisje of maandverbandje. Zeker in het begin als doseren nog lastig is.

ActiGel versus Canesten

Mijn belangrijkste vraag is eigenlijk: waarom zou je ActiGel kiezen en niet Canesten? Het makkelijkste antwoord is dat ActiGel een natuurlijk product is. Het is ook een fijn product voor mensen die zo min mogelijk antibiotica en dergelijke willen gebruiken.

Maar helaas wil 'natuurlijk' niet automatisch zeggen dat het dus een goed product is.

Andere ActiGel ervaringen

Het valt vaak niet mee om objectieve ervaringen van een product te vinden. Diverse tijdschriften zoals de Flair en KekMama hebben er over geschreven, maar ik vermoed dat dit gesponsorde artikelen zijn.
Op de websites van Kruidvat en Etos waar je het ook kunt kopen vond ik ook een aantal actigel ervaringen. Die zijn behoorlijk positief.
 • Kruidvat: 11 reviews leveren 4 van de 5 sterren op.
 • Etos: 3 reviews met 5 sterren
 • Amazon.com: 66% geeft 5 sterren, 12% 4 sterren en 9% geeft 1 ster.
 • Try and review: 42 reviews leveren 4,6 van de 5 sterren op.

Mijn conclusie over Multi-Gyn ActiGel

Het idee dat dit een natuurlijk middel is, zonder hormonen vind ik erg aansprekend. Dat is ook de reden dat ik het kocht eerlijk gezegd.
Woensdagavond begonnen.
Donderdag: kan nog niet zeggen of het nou helpt of niet. Nog steeds wel last van jeuk.
Vrijdagmorgen: Ineens de gewaarwording: ik heb geen jeuk!
Als je zoekt op multi-gyn actigel ervaringen dan zijn die overwegend positief.

Overweging

Zelf ben ik altijd huiverig voor middeltjes die beloven dat ze goed zijn voor je vagina. Ik heb namelijk geleerd dat je vagina zichzelf prima zelf kan regelen! En dat je daar echt geen middeltjes voor nodig hebt.
Maar aan de andere kant: als je klachten hebt, is er wel iets aan de hand. En als je daarvoor normaliter bijvoorbeeld Canesten zou gebruiken, waarom dan niet een keer actigel proberen.

Is dit iets voor jou?

Multi-gyn acti-gel kan iets voor jou zijn als je het liefst een natuurlijk middel wilt gebruiken tegen vaginale klachten. Ik vermoed dat er ook veel vrouwen zijn die dit kopen omdat ze liever niet naar de huisarts willen met hun klachten.
Dat kan ik heel goed begrijpen, maar tegelijkertijd is het belangrijk om wel degelijk met klachten naar de huisarts te gaan. Het is goed om te weten wat er met je lichaam aan de hand is.

ActiGel van Multi-Gyn kopen

Je kunt dit kopen bij je lokale drogist zoals Kruidvat en Etos, maar ook online via de Online Drogist of bol.com. Bol.com raad ik trouwens niet aan want die is 3 euro duurder! Het voordeligst ben je uit bij Pharma Market: daar kost het maar een tientje!

Je kunt het ook op de website van Multi-Gyn kopen maar ook dat is iets duurder dan bijvoorbeeld bij Kruidvat.

Leestips

Wat zijn jouw ervaringen met multi-gyn actigel?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *