Neusspray van de Kruidvat

neusspray van de Kruidvat

Toen ik op de middelbare school zat gebruikte ik ooit Otrivin neusspray vanwege een verkoudheid.

Pas op voor verslaving aan neusspray

Het probleem was dat ik op een gegeven moment elke keer die neusspray moest gebruiken. Want anders ging mijn neus weer dicht. En ik ben niet de enige met dit probleem.

Er is zelfs een heuse groep Otrivinisten!

Het was een kwestie van doorzetten. Een paar dagen liep ik rond met een dichte neus, zelfs al was ik niet meer verkouden. En toen was het gelukkig over. Maar sindsdien ben ik voorzichtig met neussprays.

Neusspray: gebruiken met mate

Toch gebruik ik ze nog wel. Maar ik beperk het gebruik zoveel mogelijk. Overdag ga ik geduldig gebukt onder een dichte neus. Maar als ik ga slapen mag ik van mezelf neusspray gebruiken. Want ik wil wél goed kunnen slapen! Er zijn grenzen!

Tegenwoordig koop ik nooit meer een neusspray van het duurdere merk Otrivin. Een huismerk werkt ook prima.

Afgelopen week was ik weer eens snipverkouden, met dank aan mijn oudste dochter die twee weken lang liep te sniffen. En dus had ik de kans om de neusspray van de Kruidvat te testen.

Neusspray van de Kruidvat

Om het risico op verslaving te beperken gebruik ik bij voorkeur een neusspray voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Daarin zit namelijk iets minder xylometazoline. Dat is de stof die er voor zorgt dat je weer door je neus kunt ademen.

N.B. als je neusspray voor kinderen koopt, let er dan wel op dat je niet per ongeluk een zoutoplossing koopt. Die helpen namelijk voor geen meter!

In een flesje neusspray van de Kruidvat zit 10 mililiter neusspray. Met een concentratie van 0,5mg xylometazoline. Bij de spray voor volwassenen is dit 1,0 mg.

Neusspray

De neusspray van de Kruidvat kost 2,59.

Beoordeling neusspray van de Kruidvat

Ik had me er de hele dag op verheugd! 's Avonds mocht ik van mezelf neusspray gebruiken! Ik gebruik neusspray meestal maar in één neusgat. Ook weer om het gevaar van gewenning te voorkomen. Op de verpakking staat dat je de spray in beide neusgaten mag gebruiken. Maar aan één open neusgat heb ik genoeg om te kunnen slapen.

Het spuitgedeelte van het Kruidvat flesje is vrij groot en grof. Dat maakte het spuiten iets lastiger. Bovendien had ik het gevoel dat veel van de spray weer direct uit mijn neus liep. Ik ben dus gauw gaan liggen, en heb het flink liggen opsnuiven. En al snel voelde ik mijn neusgat openen!

De kinderversie van de Kruidvat neusspray voldoet dus uitstekend.

Conclusie

Het flesje van de neusspray van de Kruidvat is niet geweldig vind ik. Het sprayen gaat nogal ongecontroleerd. Maar de spray zelf is prima. Hij zorgt er binnen een paar minuten voor dat je weer kunt ademhalen.

Hier is de link naar de pagina op de website van het Kruidvat waar je deze spray vindt.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

3 reacties

  1. Het is; hét vat en het kruid, dus ook Het Kruidvat...
    Verslavend is het zeker na langer dan een week gebruiken, maar om nou maar in 1 neusgat te sprayen lijkt me wel een erg voorzichtig gebruik...
    Merle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *