|

Dove shower foam van de Action: product review

Dove Shower foam

Het klonk werkelijk prachtig: Dove shower foam, deeply nourishing. En daaronder: 24h softness.

Ik viel als een blok voor de belofte van een zijdeachtige huid, simpelweg door mij te douchen met dit product van Dove.

Dove shower foam: de beloftes

Bodylotion vind ik altijd erg veel werk, dus als een doucheschuim belooft mijn huid te verzorgen, dan vind ik dat ideaal klinken. Zo sla je immers drie vliegen in 1 klap: 
  • Je wordt schoon onder de douche
  • Je ruikt lekker
  • Je huid wordt verzorgd.
Maar hoe zit het in de praktijk? Maakt Dove haar beloftes waar?

Dove shower foam: het product

Het flesje is aantrekkelijk en praktisch vormgegeven. Het heeft zo'n handig pompje! Dat is ideaal als je aan het douchen bent. Je drukt op het pompje, en voila, een wolkje doucheschuim op je hand.

Het is dus niet zo'n shower foam in zo'n fles die lijkt op deodorant!

Er zit 200 milliliter in een flesje. Uit andere reviews van Dove shower foam leerde ik dat je volgens Dove 130 'pompjes' uit een fles halen. Dus als je per douchebeurt één keer pompt, dan kun je er 130 keer mee doen.
Dove shower foam

Mijn ervaringen met deze doucheschuim

Hoewel de Dove doucheschuim lekker ruikt en ik pompje erg handig vind, evenals het schuim, vind ik het geen fijn product. 
Want ondanks de beloftes voelt mijn huid na het douchen jeukerig en strak. En dat verbaast mij. Het schuim voelt namelijk heerlijk romig, en je verwacht dus ook echt een verzorgend effect. Maar na het gebruik van deze doucheschuim moet ik juist bodylotion gebruiken om te voorkomen dat ik in de loop van de dag overal jeuk krijg.
Lekker dan.
Hieronder een foto van de achterkant van het pompflesje met de ingrediënten:
Dove shower foam van de Action

Shower foam met pompje niet meer te vinden op Dove website

Nou is het zo, dat dit product op de officiële website van Dove niet meer te vinden is. Ze verkopen nog wel doucheschuim, maar dan in zo'n deodorant achtige fles. Het flesje met het pompje vind je er niet meer. Dus wellicht is dit product uit het assortiment gehaald.
Dat is natuurlijk ook wel kenmerkend voor de Action: zij kopen vaak restpartijen op van producten die verouderd zijn.

Mijn conclusie 

Als je Dove shower foam in een handig flesje met pompje tegenkomt bij de Action, dan zou ik NIET aanraden om het te kopen. Op mijn huid heeft het in ieder geen positief effect. Waarbij ik moet aantekenen, dat dit natuurlijk voor iedereen weer anders kan zijn.
Dus werkt het bij jou wel? Super!

Dove shower foam Kruidvat

Dove shower foam vind je onder andere bij Kruidvat, Etos en zelfs bol.com. Maar dan dus in een deodorant achtige verpakking. Duur is Dove shower foam niet bij Kruidvat. Kijk maar:
Lees ook mijn ervaringen met Dove Nourishing Oil Care en Slakkengel van de Action.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Ik koop nooit meer bij de Action. Ik heb er geen direct in de buurt. En ik kan maar hooguit 2 minuten in de winkel zijn, of ik word heel erg duizelig en misselijk. Vermoedelijk omdat er dampen hangen waar ik niet tegen kan. Ik denk dat het komt omdat er zoveel 'zooi' uit China in de winkel ligt, vervoerd in containers die bespoten zijn met giftige stoffen om bederf tegen te gaan. Of het is al het goedkope plastic. De Action heeft heel veel fans. Ik hoor daar niet bij. Ik koop liever kwaliteit. Wat het dan ook is. Sorry.

  2. Bij Action zijn het vaak niet dezelfde producten, ook al lijken ze hetzelfde, ze komen uit een ander land waar de ingrediënten vaak anders zijn en minder strengere regels zijn?. Dat zie je ook aan het feit dat er vaak een sticker met de Nederlandse vertaling is opgekleefd. Dingen in een spuitbus mijd ik, omwille van het vele afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *