|

Regenbroek Zeeman: zo lek als een rieten mandje

regenbroek zeeman
Hoewel het officieel zomer is, plenst het buiten van de regen. Maar zoals de Zweden zeggen: 'Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding!'

En dus moesten de kinderen van mij een regenbroek aan toen ze naar school gingen. Die had ik voor 7,99 bij de Zeeman gekocht. Ik was helemaal trots en tevreden dat ik mijn spullen zo goed voor elkaar had.

Regenbroek Zeeman: niet waterdicht!

Maar de regenbroek van de Zeeman blijkt zo lek als een mandje. De kinderen waren ongeveer 30 minuten buiten op de fiets, en nat tot op hun ondergoed.

Op zich snap ik het niet, want je zou toch denken: een regenbroek is een regenbroek?! Maar blijkbaar is er dus wel degelijk verschil. Want de regenbroek van de Zeeman laat echt de regen door. Hij is gemaakt van 100% polyester.

Wat is waterdicht?

Waterdichtheid wordt gemeten in milimeter waterkolom. Maar wat moet je je daar bij voorstellen?

Op het materiaal wordt een kolom gezet. Vervolgens doen ze daar water in. Hoe meer water in de kolom, hoe meer druk op het materiaal! De waterkolom geeft aan hoeveel mm water er per vierkante centimeter op regenkleding kan staan voordat het doorlekt.

Over het algemeen geldt:

Iets is waterdicht als het een waterkolom van minimaal10.000 mm heeft.

Op basis van mijn ervaring, ligt de waterkolom van de regenkleding van de Zeeman hier dus vér onder!

Regenpak kopen: 5 aandachtspunten

Op basis van deze les geef ik hier onder 5 punten waarop je kunt letten als je een regenpak koopt.

 1. Hij moet waterdicht zijn!
 2. Ademend: anders ga je zo zweten
 3. Elastische tailleband voor comfort
 4. Ritsen aan de onderkant zijn handig, zodat je de broek kunt aan en uit doen zonder je schoenen uit te moeten doen
 5. Sommige broeken hebben aan de onderkant beenkappen zodat je voeten ook droog blijven

Alternatieven voor een regenpak

1. Regencape

Zelf gebruik ik altijd een regencape als het regent. Zo'n cape gooi je gewoon over je hoofd, en klaar! Ik vind dat makkelijker.Ik kocht mijn regencape ooit toen ik tot het bot was nat geregend bij de Halfords. Ik betaalde ruim 30 euro.

2. Rainlegs

Een ander alternatief zijn zogenaamde Rainlegs! Dat zijn stukken die je over je bovenbeen trekt.
rainlegs

3. Regenrok!

Uit de categorie: 'Dat verzin je toch niet?!': er bestaan warempel ook regenrókken! Voor 39,95 heb je er eentje. Op Huisvlijt lees je mijn ervaring met zo'n regenrok.

regenrok

Conclusie over regenbroek Zeeman: niet kopen!

Dus als je een goede regenbroek wilt kopen, haal die dan niet bij de Zeeman. Want dat heeft helemaal geen zin. In dit geval is goedkoop echt duurkoop.

Hopelijk kan ik jullie met deze post dus wat geld besparen!

Regenbroek Action

Wil je een regenbroek van de Action? Voor 11,95 koop je een heel regenpak bij de Action.

regenbroek action

Handige links voor regenpakken

 • In 2006 testte consumentenprogramma Kassa regenpakken. Lees hun bevindingen hier.
 • Je kunt regenkleding bestellen bij o.a. bol.com

Wat voor soort regenkleding draag jij?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

13 reacties

 1. Een agu regenpak van 28 jaar oud. Kostte toen ruim 100 gulden en dat vond ik heel veel. Is nog steeds goed.. Nu draagt mijn zoon de broek ervan wel eens .

 2. Ik heb het pak van de Hema en bevalt goed.
  Heb overigens ook een cape maar dat vind ik voor echt kleine buitjes en ook korte stukjes met de fiets,.Deze waait zo op en bij langere ritten ben je alsnog nat.

  Siny

 3. Mijn kinderen hebben een regenpak van de Hema, de duurdere versie waar je de broek en jas apart kunt kopen en die bevalt goed. Ik moet er wel bij zeggen dat ze dit pak bijna nooit dragen want dat doen pubers niet. Ik heb zelf nog een regenpak van Agu ook al meer dan 20 jaren oud, duur in aanschaf maar wel het geld waard.

  Groet Thea

 4. Onze dames hebben een regenbroek van agu. Duur, maar wel goed.
  Ze moeten nog een goede regenjas, daar gaan we in de vakantie maar eens voor kijken. Dat zal waarschijnlijk ook wel agu oid. worden.
  Ze moeten een flink stuk naar school fietsen (21 km.) dan moeten ze wel goede regenkleding hebben vind ik.

 5. Ik heb een losse broek van de Hema. € 12,00 geloof ik maar gekocht met 20% kortingssticker. Bevalt prima. Jas heb ik niet. Trek ik toch niet aan. Mascha.

 6. De agu broek die ze hebben is ademend. Dat is echt lekker. Ze hadden eerst een Hema-broek, maar daar zweetten ze zo erg in dat ze toch drijfnat werden. Maar dan van het zweet. Nog viezer dus als nat van de regen.

 7. Mijn AGU regenjas is lekker lang, voldoet aan alle eisen, gaat jaren mee. Kost veel geld 85 euro, onverslijtbaar.
  Alleen werden vandaag toch mijn broekspijpen, de onderkant dan.
  AGU dus, het heeft veel goedkope regenkleding gekost, voordat ik besefte dat ik het er toch voor over had.

 8. Ik heb een regencape uit China, met bevestigingshaakje aan de voorzijde. Ze zijn net iets langer en hebben een bredere uitloop. Dus ook in de heftigere buien is allen de onderkant van mijn broekspijp vochtig. Maar ja als ik veel door de plassen tijd heb ik dat ook.
  Ik heb dan wel de mazzel dat ik een schoonzus heb die uit China komt, dus eens in de 4 jaar kan ik vragen of ze er eentje mee willen brengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *