Brillen 24: mijn ervaring

brillen 24
Normaal betaal ik voor een bril al gauw zo'n 250 euro. Maar bij brillen24.nl beloven ze een bril voor maar 39 euro.

Dus toen mijn bril in twee stukken brak, besloot ik daar een nieuwe te kopen.

Een bril kopen hoeft volgens brillen24.nl niet duur te zijn.

Hoe het allemaal begon

Op een onfortuinlijke woensdag kwam ik na het hardlopen thuis, toen net de telefoon ging. Mijn oudste zoon was misselijk, en of ik hem even wilde ophalen.

Dus ik sprong in mijn bezwete hardloopkleding op de fiets, en racete naar school, om mijn misselijke zoon op te halen. Toen ik de school binnenliep besloegen de glazen van mijn bril. Dus begon ik hem met een punt van mijn trui schoon te vegen, waarop de bril spontaan in twee stukken brak. Het was duidelijk niet mijn geluksdag.

Om niet half blind naar huis te moeten fietsen, kreeg ik een pleister van één van de juffen, om mijn bril aan elkaar te plakken. Ondanks zijn misselijkheid, kon mijn zoon me nog goed uitlachen.

Eenmaal thuis knapte ik op van het idee, dat ik nu dus een nieuwe bril moest kopen. Ik had nog wel een bril, maar daar zitten allemaal vlekken op, omdat de antikras laag is beschadigd. Om kosten te besparen besloot ik dat te doen bij Brillen24. Ik had die site al een paar keer bewonderend bekeken, want ze verkopen daar brillen voor maar 39 euro!

Brillen 24: een bril uit zoeken

Likkebaardend surfte ik naar Brillen24. En klikte op 'Damesbrillen'. Na veel rondkijken en wikken en wegen koos ik voor het model Brooklyn. Het grote nadeel van online een bril uitzoeken, is natuurlijk dat het lastig  is om te zien of een bril je goed staat.

Maar brillen24 biedt hiervoor twee goede mogelijkheden:

 • Je klikt op 'proberen' en dan zie je de foto op een model. Je kunt bovendien kiezen uit diverse modellen
 • Maar beter nog is de mogelijkheid de bril zélf te passen met behulp van een webcam. Hier onder vertel ik hoe dat werkt.

Live een bril passen bij brillen 24

 1. Ga naar de bril van je keuze.
 2. Onder de bril zie je 3d staan: klik daar op. (zie eerste foto hier onder!)
 3. Registreer met je emailadres en maak een wachtwoord. Of log in als je al een account hebt
 4. Op het scherm verschijnt de volgende tekst: 'Toegang tot camera en microfoon. www.brillen24.nl vraagt toegang tot uw camera en microfoon. Als u op toestaan klikt, wordt u mogelijk opgenomen.'
 5. Geef toestemming. Als je de bril wilt passen tenminste.
 6. Nu zie je jezelf in beeld verschijnen. Je moet dan je gezicht in de 'gezichtsvorm plaatsen. (Zie de tweede foto hier onder) Op het scherm wordt aangegeven of je goed zit. Zit je goed dan moet je stil blijven zitten, en even later verschijnt de bril op je gezicht! (Derde foto)
 7. Als je klaar bent klik je op 'sluiten'

N.B. Voor het schrijven van dit artikel doorliep ik de stappen nog een keer, en had toen mijn bril op. Daardoor heb ik op één van de foto's twee brillen op!

brillen24.nl
Ik koos dit model!

 

Bril passen!

 

Dit gebeurt er als je al een bril op hebt...

Bril kopen bij brillen24

Ik meende dat het Brooklyn model me wel goed stond. En besloot hem te kopen. Ook vanwege de eenmalige mogelijkheid een bril terug te sturen, en je geld terug te krijgen. Ik vond het het proberen waard. Dus ik deed hem in mijn winkelmandje.

Vervolgens kon ik zelf de sterkte e.d. van mijn bril opgeven. Ze willen weten: de 'sfeer', Cilinder en As. Gelukkig had ik die informatie een keer opgevraagd bij de Specsavers, waar ik mijn inmiddels kapotte bril had gekocht.

Pupilafstand opgeven

Ook de pupilafstand moet je opgeven. Die had ik helaas niet. Maar brillen24 biedt de mogelijkheid opnieuw gebruik te maken van hun webcam, om de pupilafstand zo door te geven. Je zit dan wel een beetje voor gek, want je moet een bankpas voor je voorhoofd houden. Ik had wel een beetje het gevoel dat ik aan Bananasplit meedeed...

Een bril afrekenen bij brillen24

Nadat alle technische informatie op orde was, kreeg ik het totaalbedrag te zien. Dat was helaas wel iets meer dan de beloofde 39,-. Er kwamen nog 5,- voor de verzending en BTW kosten bij. In totaal kostte de bril 44,-. Nog steeds een schijntje vergeleken met een bril bij de Specsavers of zelfs Hans Anders.

Je kunt op 4 manieren betalen bij brillen24

 1. Met creditcard
 2. Via Paypal
 3. Met een overschrijving
 4. Via iDeal

Ik koos per ongeluk voor een overschrijving, en kon dat helaas niet meer veranderen.

De bril!

Vol verwachting klopte mijn hart! De bril was keurig verpakt in een klein langwerpig doosje. De bril zelf zat nog weer in een brillendoos, met brillenschoonmaak doekje. Alles klopte. Maar toen ik de bril opzette, zag ik weliswaar prima, maar hij was te groot voor mijn gezicht! En de poten achter de oren waren nog niet afgesteld.

Hoewel mijn zicht echt prima was, was het probleem simpelweg dat de bril niet goed paste.

Hier onder zie je de bril, en de verpakking waarin hij kwam.

Bovenkant doosje

 

Onderkant doosje

 

Geopende verpakking

 

Brillenhouder

 

De bril!

Brillen24: retourservice

Helaas moest ik dus gebruik maken van de eenmalige mogelijkheid een bril terug te sturen. Brillen24 biedt namelijk een eenmalige '100% tevreden of geld terug' garantie.

Je moet dan binnen 30 dagen vanaf de ontvangstdatum, je bril terug sturen.En dat kan zelfs gratis als je het via een Kiala punt doet. Je moet hiervoor wel een mailtje sturen naar brillen24 met de reden dat je de bril terugstuurt. Vervolgens sturen zij je een pdf van de bon die je er bij moet doen.

Ik heb dat braaf gedaan, en kreeg dezelfde dag nog de bon.

Tijdlijn brillen24

 • Zaterdag 14 december bril besteld
 • Maandag 16 december bedankje voor mijn bestelling
 • Woensdag 18 december bevestiging van bestelling
 • Vrijdag 20 december: mailtje dat bril verstuurd is. 'Wij bevestigen hiermee de verzending van uw bestelling. Het kan tot 8-10 dagen duren vooraleer u deze ontvangt, afhankelijk van de Post. '
 • Vrijdag 3 januari 2014 aankomst bril
 • Woensdag 8 januari 2014 bril gratis teruggestuurd via Kiala punt
 • Woensdag 15 januari: mailtje dat ze mijn bril hebben ontvangen, en of ik wil aangeven of ik mijn geld terug wil, of een nieuwe bril wil.
 • Maandag 27 januari: aankoopbedrag terug ontvangen

Conclusie over brillen24

De service van brillen24.nl is uitstekend, en hun brillen zijn echt heel goedkoop. Omdat het bij brillen24.nl niet lukte, heb ik uiteindelijk een nieuwe bril moeten kopen bij Specsavers voor 199,- Flink wat duurder dus dan de bril van brillen24.nl.

Als de bril onverhoopt niet past, is het geen probleem die een keer terug te sturen. Je krijgt netjes je geld terug.

Op basis van mijn ervaring is het grootste bezwaar tegen brillen24.nl simpelweg dat het lastig is om te zien of een bril je wel goed past en staat. Ik dacht dat het model dat ik uit zocht prima zat, maar in de praktijk was dit niet het geval. Dat is dan ook de enige reden dat ik de bril terugstuurde. Want ik zag er wel goed mee. Over de kwaliteit en de levensduur van de bril kan ik helaas niets zeggen.

Ook een nadeel is dat de poten van de bril nog niet zijn afgesteld! Je moet met een bril van brillen24.nl dus waarschijnlijk nog wel even naar een brillenzaak, om de poten goed te zetten.

Tips voor als je een bril wilt kopen bij brillen24.nl

 • Vraag van te voren bij een opticien de gevens van je ogen op: sfeer, cilinder, as en pupilafstand.
 • Zorg dat je een bankpas bij de hand hebt, als je de pupilafstand niet weet.
 • Houd rekening met wat extra kosten: verzending en BTW.
 • Je kunt eenmalig kostenloos een bril terugsturen als hij tegenvalt.
P.S. Volgens ene dr. Bates kun je helemaal van je bril en/of lenzen afkomen met zijn Bates methode. Is dat terecht? Lees nu mijn blogpost hierover.

Wat ben jij gemiddeld kwijt aan een bril? En wat zijn jullie eventuele ervaringen met brillen24?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

51 reacties

 1. ik heb geen bril maar ik koop zelfs zonnebrillen bij de brillenwinkel. (man werkt op het hoofdkantoor van Pearle). Ik vind het prettig als ik deze kan passen als de bril goed is afgesteld. Nu krijgen wij een aantal keer per jaar korting maar daarvoor ging ik ook al naar Eyewish.
  Ilse

 2. bij de DA drogist kun je ook brillen kopen voor €39. Voordeel: je kunt ze passen en eventueel meten ze ook je ogen.
  Ik had een recept van de oogarts en heb toen bij DA een bril gekocht.

 3. Ik droeg mijn brillen vroeger ook langer. Maar de laatste tijd heb ik steeds last van beschadigingen van de antikras laag, waardoor ik er niet meer goed door kan zien. En recent brak de hele bril dus in twee stukken...

 4. ik heb nog even op de site gekeken van eyelove, dit zijn de brillen die je bij DA koopt.
  Helaas zat ik een beetje fout met de prijs, ze kosten €49. Ze hadden laatst een aanbieding en toen waren ze €39. Deze aanbieding hebben ze trouwens regelmatig!
  Maar evengoed nog goedkoop.

 5. Ik heb wel eentje van Brillen 24. Ook hier zaten de pootjes niet goed, maar ik ben gewoon bij Hans Anders binnengelopen en gevraagd of ze hem goed kunnen ztten. Dat hebben ze keurig gedaan. Gevraagd wat de kosten waren: € 0.00 !!!

 6. Wat sympathiek van Hans Anders! Ik vreesde namelijk dat je dan bij een brillenzaak zou moeten betalen om de pootjes goed te laten zetten, omdat je de bril niet bij hen had gekocht. Een plus voor Hans Anders dus!

 7. Omdat ik zowel cylinders en Multi focaal nodig heb kom ik nooit uit bij een goedkope bril. Ik heb er nu een van Hans A. maar ben er niet echt blij mee, de glazen zijn zo snel vies en vettig, nog nooit gehad in 40 jaar bril dragen. Sterkte en bril verder wel goed.

 8. Geen ervaring met Hans Anders, wel met Specsavers. Zeer goede ervaringen zelfs. Brillen die in stukken breken en rare krassen erop hebben wij niet meegemaakt met onze kinderen, ook niet met mijn eigen bril overigens, en de kinderen hebben nogal wat ongelukjes, al dan niet door eigen schuld. Sterker nog, we staan versteld wat die brillen kunnen hebben! Bv. een ijzeren fietsje van de kleuterschool dat over de bril reed, kinderen die op het hoofd van dochterlief terecht kwamen, een grote schep in de zandbak, leverden alleen een verbogen brilletje op. Inmiddels vijf brillen daar gekocht en ook de volgende zullen we daar weer aanschaffen.

  Kosten waren tussen de 79 en 139 euro voor ons, incl. speciale bewerking en als ontspiegelen en kraswerende laag. Maar voor een bril is de prijs daar vanaf 29 euro incl. glazen zag ik gister. Is dus nog voordeliger dan die online zaak.

  Het lijkt wel of ik aandelen heb, maar ben gewoon een zeer tevreden klant 🙂

  Afz. P.

 9. Ik heb diverse brillen van verschillende brillenzaken en loop eigenlijk binnen waar ik op dat moment ben, al heb ik de bril er niet gekocht. Nooit een probleem. Ook verschillende brillen van bril24 en ik ben er erg blij, ook een zonnebril gekocht. Als de pootjes niet goed zitten kun je ze bij elke winkel laten stellen.

 10. Ik vind die foto's zo leuk! heb niet je hele relaas gelezen omdat ik toch niet wil veranderen van brillenwinkel. Ik kies iets wat bij mijn gezicht past 🙂

 11. Ik vind het eigenlijk nogal oneerlijk om wel de service te nemen van een opticien maar niets bij ze te kopen. Dus je laat bij een opticien je ogen meten (en gebruikt hun expertise) en de bril afstellen, en koopt hem dan goedkoop online. Tuurlijk geven opticiens die service, maar als iedereen dat zou doen verdwijnen binnen de kortste keren de fysieke winkels en hun expertise. Ikzelf doe het liever eerlijk en bestel de bril gewoon waar ik die ook laat aanmeten en afstellen.

  Overigens hier ook zeer goede ervaringen met specsavers. Ik heb al regelmatig 2 brillen gekocht voor 200 euro maar goedkoper kan ook zeker. Antikraslaag blijft alweer jarenlang mooi op mijn huidige brillen.

  Ook ik heb geen aandelen overigens 😉

  Groetjes,

  Anke

 12. Ik heb de gegevens gebruikt die ik nog had van de keer dat ik een bril kocht bij Specsavers. Ik vind het zelf ook geen prettig idee ergens mijn ogen gratis te laten opmeten, en vervolgens elders te kopen.

  Mijn ervaringen met brillen van Specsavers zijn iets minder positief helaas. Bij mij laat de kraslaag binnen een jaar los, en mijn laatste brak dus zo maar in twee stukken : (

 13. Klinkt als een interessante optie. Ik ben ook wel toe aan een nieuwe bril. Ik draag meestal mijn lenzen dus ik heb geen zin om veel geld uit te geven aan een bril dus als dit een stuk goedkoper is, is dat absoluut een pluspunt.

 14. Maar waarom ga je dan niet naar Specsavers terug met je bril?? Binnen een jaar heb je heus nog wel garantie. En mijn ervaring is dat ze heel schappelijk zijn. Ook buiten de serviceperiode. Onze dochters ogen waren nogal achteruit gegaan. Ook buiten de periode die daarvoor staat, kon ze gratis glazen krijgen voor haar beide brillen. Dat boden ze zelf aan.

  Afz. P.

 15. Het is interessant stukken.. ik zat denken, ik durf niet van mijn sterkte op bril24 laten instellen. Ik ben blij met jullie . Want dat gaf een goede moed..

 16. Ik zat ook te denken aan Eyelove...echter op klacht.nl staat zoveel ellende erover dat ik nu erg twijfel.Kan dus geen echt oordeel vellen. Helaas lees ik weinig posotieve reviews ervan. Baal ik wel een beetje van, want die brillen bij de "echte' opticien, pffff. Weet ik weer dat het vakantiegeld daar aan besteed moet worden.

 17. Je zou brillen24.nl kunnen proberen. Je krijgt immers een keer je geld terug als de bril niet goed is. Ik vond hun klantenservice goed. Het probleem met mijn bril was vooral dat het montuur veel te groot was.

  Is Hans Anders anders geen optie? Ik dacht dat je daar ook voor vrij weinig geld een complete bril kunt kopen.

 18. Ik heb mijn zonnebril op sterkte besteld bij brillen 24. Ik zeg: helemaal geweldig en zeker voor de prijs. Scherpte is helemaal goed en voor mij zeker voor herhaling vatbaar!

 19. Een tijdje terug heb ik een zonnebril op sterkte gekocht bij Bril24. De lenzen zijn prima. Het montuur was veel te wijd, heb de pootjes zelf met een hele kleine schroevendraaier strakker gemaakt. Maar.. het materiaal waarvan het montuur is gemaakt is echt knudde. Buigzaam plastic, heel erg goedkoop. Weet de naam niet meer van het montuur, kleur is middengroen en beetje doorzichtig. Montuur was ook kleiner dan ik dacht. Ik heb de zonnebril wel gehouden omdat 'ie toch wel leuk staat. Maar ik bestel niet nog eens een bril bij Brillen24.

 20. Variofocus, meekleurend en cylinder, mijn laatste bril bij Hans Anders was ruim 900 euro, en toen ik hem een half jaar had bij de verhuizing een dikke kras. Balen. Vervolgens bij Lensway een bril besteld voor minder dan de kosten van één glas bij Hans Anders. Zat prima, en na 2 jaar maar een nieuwe gedaan. Ook die zat prima.
  Oogmeting betaal ik gewoon voor. En als je op je montuur op de binnenkant van een poot kijkt, vind je keurig de maten van je bril. Makkelijk als je een bril uitzoekt.
  Inmiddels ben ik weer eens bij de Opticien geweest, en omdat mijn cylinder nogal veranderd is ga ik gewoon weer een bril bestellen. Twijfel nog tussen brillen24 en visio-rx. € 700,- aan meerprijs voor een bril, dat is geen enkele opticien waard.

 21. doordat ik hoge sterkte heb.moeten de glazen dun zijn.liefst 1.74. brillen24 garandeert dat niet vooraf. immers ligt aan montuur. 2e men moet goed opletten dat als men multifocaal heeft dat het glas goed wordt verdeelt tussen lees en kijkgedeelte! dus moet men bij sterke glazen multifocaal altijd grote glazen, anders kijkt men bij lopen tegen het leesgedeelte aan en wordt men misselijk en ziet niet goed. dat moet brillen24 aangeven of dat kan (ligt aan montuur)

  een bril voor mij bij pearl kost minimaal 500 euro met een gemiddeld montuur.
  dus dun maken glazen ,ontspiegelen krasvrij et cetera. daar komt bij dat bepaalde series van een bepaald merk glas(vermeld dat hier niet) de coating loslaat!

 22. Hallo

  Ik zelf heb ook een bril gehad van specsavers waarbij de ontspiegeling losliet en de glazen snel vuil verder. Aangezien ik -4.00 heb moet ik dunne glazen hebben en kom ik bij specsavers uit op ong € 250,-. Om deze reden dacht ik probeer het een keer online, is een stuk goedkoper dus ben ik gaan kijken bij brillen24 op zich leuke monturen en een goedkope prijs enige wat jammer was is dat je de brillen niet kunt passen en dus niet echt weet hoe ze staan (te groot te klein). Dus ben ik verder gaan kijken en zo ben ik terecht gekomen bij brilerbij.nl hier heb je een complete bril op sterkte voor €49,- inclusief ontspiegeling en dunne glazen. Het mooie was dat je voor €5,95 3 brillen thuis mag uitproberen dus dat heb ik gedaan. Ik kreeg 3 brillen thuis koos de montuur uit dat het beste bij mij paste en stuurde de brillen terug, een weekje later had ik mijn nieuwe bril in huis.

  Groetjes
  Jef

 23. Ik heb net mijn bril van Brillen24 binnen. Precies goed. Maten heb ik vooraf bekeken en vergeleken met mijn oude bril. Het model van mijn keuze was even groot, dus waagde ik me aan een bestelling. De sterkte, pupilafstand e.d. wist ik allemaal, dat scheelt. Afwachten blijft dan hoe ze dat in de glazen omzetten en hoe de bril daadwerkelijk is uitgevoerd. Allemaal prima. Ik weet alleen nog niet hoe goed de meekleurende glazen bevallen, want het blijft maar bewolkt 😉 Al met al vind ik 94 euro voor een moderne bril met meekleurende glazen en een luxe zwarte brillenkoker geen gekke prijs.

 24. Hier nog een tip, als je een fijne bril hebt en je wilt er nieuwe glazen in hebben dan kun je bij Brillenglazen.net je eigen bril voorzien van nieuwe glazen. Ook zonnebrilglazen, en ik heb er zelf een paar meekleurende glazen aangeschaft, bevalt zéér goed en kan ik iedereen aanraden!

 25. Ik heb ook slechte ervaringen met Specsavers, ook mijn brillen breken doormidden. Verliezen van slechte schroefjes die losraken, oordragers gaan snel kapot. Maar ik koop altijd de goedkoopste, maar dat is geen excuus om goedkoop duurkoop te maken door specsavers, die brillen moeten uit de handel omdat dit oplichting is. We leven met verschillende soorten inkomens en iedereen heeft recht op een goede bril. Prijskaartje mag niet de kwaliteit bepalen. Ook bij Eyelove heb ik problemen, koop daar niks meer, krijg een bril met krassen in het glas en krijg als antwoord dat ik dit zelf heb gedaan terwijl bij ophalen dit zichtbaar is, ook de sterkte kloppen steeds niet, moet steeds heen en weer, wat een gedoe en slecht zien is nog steeds slecht. slechte medewerkers daar die die brillen maken en bepalen. Als ik dit kon recyclen zou ik ze vandaag aanbieden. Tot die tijd heb ik nog een paar brillen en afwachten wanneer er paar sneuvelen. Ik merk dat de kwaliteit slecht is, van beiden aanbieders.

 26. Na een waardeloze ervaring bij Hans Anders besloot ik een Mac-Kay bril uit te proberen bij Brillen24. Wat een geweldig fijn brilletje! En dat voor een prijs van 65 euro. Service van Brillen24 uitstekend. Na een half jaar brak er een pootje af en de bril is gratis gemaakt. Zelfs de verzendkosten zijn niet in rekening gebracht. Mijn volgende bril bestel ik zeker weer bij Brillen24.

 27. Een scam website!!!!!! Ik heb een bril bij deze website gekocht. ze hebben een bril met de verkeerde sterkte naar mij gestuurd. na 2 weken proberen om de bril naar hun terug te sturen. Vanaf het moment dat ik bewees dat de sterkte niet de juiste sterkte is, hebben ze mij nooit meer terug geantwoord en als ik bel wordt er niet opgenomen. vandaag heb ik met een ander nummer gebeld en hebben ze eindelijk opgenomen. de person achter de lijn direct me bewees dat ze het niet terug willen krijgen. Ik ga zeker een aangifte doen voor oplichting.

 28. Ik ben tevreden met eyelove..Daar mn ogen opgemeten..dat vond ik toch een risico. .maar ze zei,hetzelfde apparaat gebruiken ze in het ziekenhuis.ben tevreden!!ben alweer aan het kijken voor een nieuwe bril met hip montuur voor de winter

 29. Goedendag ik ben Johan

  Ik heb 2 maanden geleden een bril besteld bij brillen24 de bestelling Ging allemaal prima Ik heb nog steeds na twee maanden geen bril binnen wel betaald op e-mails wordt niet geantwoord Ik vind deze zaak zwaar onbeschoft in het begin werd er nog wel geantwoord omdat zij bepaalde dingen van mij nodig hadden nadat dat allemaal rond was heb ik nog meerdere mails gestuurd om te vragen waar mijn bril blijft maar nooit meer wat terug gehoord Het enige wat ik kan concluderen is dat dit bedrijf een grote oplichterij is dus mijn advies vooral geen bril kopen bij brillen24 een en al oplichterij na 2 maanden nogmaals nog steeds niks binnen en geen respons via e-mail aankomende woensdag wordt de procedure naar de advocaat ingezet en vervolgens de rechtsgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *