Hema isoleerfles: blijft de koffie warm?

Hema isoleerfles

Naar aanleiding van mijn teleurgestelde post over de Thermosbeker van de Hema, kreeg ik bericht van de fabrikant.

Zijn hebben zoveel vertrouwen in product dat ze ervan overtuigd waren dat ik een kapotte of beschadigde versie heb gehad, en boven me daarom een herkansing aan.

Ze stuurden me een Hema isoleerfles.Koffie noodgedwongen thuis drinken

De thermosbeker van de Hema nam ik mee naar de bibliotheek voor mijn filosofie leesgroepje. Vanwege de coronacrisis zijn de bibliotheken gesloten, en is het filosofiegroepje tijdelijk stilgelegd. Op het moment drink ik mijn koffie dus gewoon thuis.

Maar gelukkig heb ik ouders die heel graag gaan fietsen. Normaliter drinken ze dan onderweg een kopje koffie, maar ja, ook dat kan niet meer. Alle horeca zit dicht.

Dat bracht me op het idee om mijn ouders te vragen de Hema isoleerfles te testen. Ik vroeg ze om daar hun koffie in te doen, te gaan fietsen, en dan na een paar uur te kijken hoe de koffie en isoleerfles zich hadden gehouden.

Hieronder het resultaat van hun onderzoek naar de Hema isoleerfles!

Hema isoleerfles: houdt hij de koffie warm?

Voordat ze gingen fietsen zetten mijn ouders thuis koffie. Vervolgens deden ze er thuis ook alvast koffiemelk in. Zo hoefden ze niet ook nog een flesje koffiemelk mee te sjouwen.

Koffie gedronken na 2,5 uur fietsen

Ze fietsten ongeveer 2,5 uur voordat ze aan koffie toe waren. Mijn moeder had twee kopjes meegenomen, waar ze de koffie inschonken. Ze dronken dus niet uit de dop van de isoleerfles, wat eventueel ook kan.  Het formaat kopje zie je in de foto hierboven.

In totaal haalden ze 4 van die kopjes uit de Hema isoleerfles.

Drukknop niet gebruikt

Ook wist mijn moeder niet dat je feitelijk de dop niet van de isoleerfles hoeft te draaien. Je kunt op de drukknop drukken, en dan kun je de koffie schenken. Mijn moeder heeft de dop eraf gedraaid en vervolgens de koffie geschonken, wat natuurlijk ook prima gaat.

Ik was erg benieuwd: 'Was de koffie na 2,5 uur nog goed warm?' en ook 'Had de thermosfles niet gelekt?' Het antwoord was bemoedigend:

de koffie was na 2,5 uur prima, en de thermosfles had zeker niet gelekt.

Dat de isoleerfles goed is bevallen, bleek wel uit de vraag van mijn moeder: 'Mag ik 'm houden?'

Praktische informatie over de Hema isoleerfles

Deze Hema isoleerfles kost 15,- en is te koop bij de Hema of via hema.nl
  • materiaalsamenstelling: roestvrijstaal
  • afsluiting: draaidop
  • vaatwasserbestendig: nee
  • lekvrij: ja
  • hoogte cm: 29.5
    diameter cm: 8

Conclusie over de Hema isoleerfles

Mijn ouders vonden dat de Hema isoleerfles hun koffie goed warm hield. Er zat 2,5 uur tussen het koffiezetten en in de isoleerfles doen, en de koffie drinken.

Leestips

 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *