Samsung Galaxy Mini, smart phone

Twee jaar geleden schreef ik over het mobieltje dat ik van mijn oudste dochter had geërfd. Een simpel mobieltje, waarmee je alleen maar kon bellen, en dat meer op het aanrecht verbleef dan dat het gebruikt werd. Ik was er zeer tevreden mee.

Ik ben nooit zo’n beller geweest, en geef de voorkeur aan email. Dus toen de eerste smart phones verschenen aanschouwde ik dat met een mengeling van afschuw en verwondering. ‘Waarom wil iemand in vredesnaam een telefoon waarmee je ook ándere dingen kunt doen?’ vroeg ik me af. ‘Daar heb je thuis toch een computer voor?’ En onderweg allerlei dingen doen met je smartphone leek me het toppunt van mindlessness.

Samsung Galaxy Mini

Dat is twee jaar geleden, en ik verschijn hier voor jullie met deemoed in mijn ogen, want sinds drie weken ben ik de bezitter van een heuse smart phone, een Samsung Galaxy Mini. In mijn verdediging: ik gebruik hem niet om mee te bellen! Want daar houd ik nog steeds niet van, en van het idee permanent bereikbaar te zijn krijg ik vlekken in mijn nek.

De geneugten van een Samsung Galaxy Mini

Running apps

Nee ik heb mijn Saumsung Galaxy Mini aangeschaft vanwege de running apps die het biedt. Ik viel voor het feit dat die gratis zijn, en mijn looproute voor mij vastleggen. Tegenwoordig ben ik Runner Five, en op de loop voor zombies in een wereld waarin de mensheid vrijwel is uitgestorven. Elke keer geniet ik weer van de Zombies, Run app.

Foto’s maken

Daar komt bij dat ik er ook foto’s mee kan maken! Niet langer kom ik tijdens het hardlopen prachtige plaatjes tegen waarvan ik spijtig denk: ‘Had ik nou mijn fototoestel maar bij me!’ Triomfantelijk neem ik mijn smart phone en leg alles wat ik mooi vind vast op de gevoelige plaat.

Muziek luisteren

En ’s avonds leg ik mijn smart phone naast me op de bank en luister naar country and western liedjes op Jango.com.

Nu ben ik weer bij de tijd

En ik moet toegeven dat ik ook het gevoel heb dat ik mijn kinderen nu weer beter kan bijhouden. Met 42 jaar vind ik mezelf nog te jong om nu al de nieuwe technologieën niet meer bij te kunnen houden! Dus nu ben ik weer helemaal bij de tijd.

Maar bellen met mijn smart phone? Ik dacht het niet.

4 reacties

  1. Mensen die in gezelschap met hun mobieltje zitten te rommelen, vind ik weinig correct… Als je in gezelschap bent, vind ik dat een mobieltje uit moet staan, tenzij je vrouw elk moment kan bevallen of zo.

    Ik herken je aarzeling helemaal Sjouke! Maar ik moet dus toegeven, dat het feit dat ik er foto's mee kan maken, en leuke running apps kan gebruiken de smart phone voor mij nu toch de moeite waard maken.

  2. Nee, dat kan ik me voorstellen! Ik ben ook geen beller, en gebruik mijn smart phone dus ook niet om te bellen. Wat dat betreft was mijn goedkope prepaid modelletje prima. Maar met een iPad ren je zo lastig, en dan is een smart phone wel weer handig.

  3. Ik heb (als twintiger =O) een bel-en-sms-telefoon, en voor de leuke/handige apps een tabletje sinds afgelopen weekend. Ik was op zoek naar een e-reader, omdat ik al die leuke boeken dan gratis kon downloaden, en ik kon deze overnemen van een vriendin van me. Boeken-app er op gezet, en ik heb voor weinig een e-reader met nog wat leuke dingen er op =)
    Jos (m'n vriend) had een smartphone, maar toen die niet meer oplaadde net rond de tijd dat hij van z'n werk een ipad kreeg, is hij overgegaan op het goedkoopste simpele prepaid-toestelletje dat hij kon vinden. Want die ipad gaat toch overal mee naartoe, en met z'n asperger is hij niet bepaald een beller, dus een smartphone met abbo zou niets toevoegen.

  4. Ik probeer nog steeds niet aan de smart phone te gaan. Ik heb nu een mobiel dat ik alleen gebruik voor bellen, sms en soms een fotootje. Ben toch bang als er internet op zit, ik daar dan te veel mee bezig ben.
    Ik heb er een hekel aan als mensen in gezelschap alleen met hun telefoon bezig zijn. Dus ik probeer nog maar even niet mee te gaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *