Is een duurdere crèmespoeling beter?

Ik weet dat er mensen zijn die zielstevreden hun haar wassen met zuiveringzout en naspoelen met azijn, maar voor dat echt, schone gevoel grijp ik toch het liefst naar officiële shampoo en crèmespoeling.

En ik dacht altijd dat het goedkope spul net zo goed werkte als de duurdere merken, en dan heb ik het over Dove, Andrélon en Nivea. Maar door een aanval van vrekkigheid beschikte ik gisteren alleen over de huismerk crèmespoeling van de Kruidvat, en het maakt wel degelijk uit!

Kruidvatcrèmespoeling ontklit niet, en maakt je haar niet zachter!

Voel ik mijn haar met de crèmespoeling van Dove tijdens het inmasseren al ontwarren en zachter worden, bij de Kruidvatcrèmespoeling bleef het koppig stug en knoperig voelen. Dus toen ik vandaag bij de Jumbo een aanbieding van Dove crèmespoeling zag, van 3 halen 2 betalen, wist ik niet hoe snel ik ze in mijn mandje moest gooien. Ik heb namelijk ook nog eens 'vochtarm' haar, oftewel haar dat op slechte dagen lijkt op hooi dat te lang in de zon heeft gelegen. Dus ik vind een goede crèmespoeling erg belangrijk, want niets zo lelijk als lang, onverzorgd haar.

Crèmespoeling met kokosnoot die misselijk zoet naar vanille ruikt...

En dan heb ik ook nog ergens achter in de badkamer een onfortuinlijke fles crèmespoeling staan van Inecto met daarop veelbelovend: Moisture Infusing conditioner; nourishes hair & smoothes frizz. Die fles stond bij de Action voor rond de 1,75 en ik dacht opgewonden: 'Wat een koopje, en volgens mij is dit nog een officieel merk ook!' Maar eenmaal thuis ging ik eerst over mijn nek van de misselijkmakende zoetige vanilleachtige geur, en vervolgens bleef mijn haar net als bij de Kruidvat crèmespoeling stug en in de knoop.

Conclusie

Er is wel degelijk verschil tussen de effectiviteit van verschillende crèmespoelingen, en wat mij betreft springt de Dove Intense Repair er met kop en schouders bovenuit. En het fijne van de Dove Intense Repair is dat die ook nog niet zo heel duur is. Mijn allereerste fles kocht, ik waar anders, bij de Action! Maar daar is het nu uitverkocht helaas.

N.B. Wist je dat je voor drogisterij artikelen soms de helft goedkoper uit kunt zijn bij de DM drogist?! En ook bij Medikamente die Grenze?

Lees ook mijn review van de shampoo en conditioner van By Linn.

Hoe, en waarmee verzorg jij je haar? Hoe vaak per week was je het bijvoorbeeld? 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

27 reacties

 1. Bij een kapper, betere schoonheidswinkel met natuurlijke make-up of via internet. In Rotterdam kun je het ook bij de natuurvoedingswinkel kopen. Daar kun je ook kleine flesjes kopen. Je hebt echt maar een druppel nodig.
  Het is schandalig duur, maar in de UK is het de helft voordeliger. Mijn man neemt het dan dus een keer per jaar mee.

 2. Ik heb lang krulhaar,was mijn haar 1x per week.Ik gebruik Sebastian van de kapper shampoo en conditioner en soms een haarmasker.Ja het is niet goedkoop,maar ik doe er lang mee.(ong 25 euro de fles)Anne-Mae

 3. nee hoor, niks mis met silicone, het wast er de volgende wasbeurt gewoon uit. Het hangt er maar vanaf waar je haar blij van wordt.. het mijne (classic lengte) houdt ook van siliconen, terwijl er mensen zijn die het totaal willen weren, omdat hun haar er stroachtig van wordt.

  Als je echt meer wil weten over haarverzorging:raponsje.be 😉

 4. Die shampoo en cremespoeling van Andrelon voor perfecte krul gebruik ik ook wel eens! Die werd mij ooit door de kapper aangeraden. Krullerig haar is van nature vochtarm zei ze, en dat het daarom voor mijn haar geschikt zou zijn.

 5. Wauw, dat is goedkoop: 39 cent! En hoe lang doe je met zo'n fles? Zelfs als ik mijn haar met een duurdere shampoo was, zonder cremespoeling is het daarna hopeloos. Ik gebruik ook geen mousse, spray of gel, want ik vind het niet fijn om van alles in mijn haar te doen. Behalve dus shampoo, cremespoeling en na het wassen arganolie tegen het pluizen.

 6. Ik was mijn haar om de dag met shampoo (van Elseve) voor gekleurd haar. Verder niks: geen cremespoeling, geen lak, geen gel, geen schuimversteviger, niet föhnen.

 7. Ik gebruik de basis-crèmespoeling van de HEMA (kost € 1,50 voor 200 ml). Bij Kruidvat zag ik zelfs crèmespoeling van 35 cent (Europrofit), maar die durf ik niet te proberen 😉

 8. Crèmespoeling én shampoo van Dove bevatten silicone.. wat een laagje om je haren legt. Daardoor lijken je haren mooi, glad en gezond.
  Over de andere merken kan ik me niet uitspreken, want die ken ik niet..

 9. Ik heb shampoo van de kapper, een hele dure Schwarzkopf (14 euro geloof ik per fles), maar ik doe er wel ruim een half jaar mee. Het maakt mijn haar niet slap of zwaar (itt Zwitsal, goedkope Hema, Andrélon, Fructiss en wat ik allemaal niet nog meer heb geprobeerd). Ik douche elke dag, maar was mijn haar om de dag. Ik gebruik geen crèmespoeling, want ben van het "fijne, futloze haar" en bij crèmespoeling stort het nog harder in dan anders.

 10. Zoons en ik wassen ons haar met het goedkoopste merk van de Hoogvliet, Delon of zoiets. Ik doe denk ik een half jaar met een fles van een euro. Ik heb kort haar, veel shampoo hoeft er niet in. Cremespoeling gebruik ik niet.

 11. Ik was mijn haar met afwasmiddel van ecover (tip Valhalla) Ik schenk het afwasmiddel over in een fles met handpompje, extra voordelig! Het bevalt ons uitstekend. Uitgezonderd mijn dochter gebruiken we het allemaal!

 12. Ik heb "moeilijk" haar namelijk lang en veel krul. Ik heb altijd de shampoo en cremespoeling van Andrelon voor perfecte krul. Huismerken werken voor mij zichtbaar minder goed.

 13. Dochter en ik hebben ooit een miskoop gedaan met cremespoeling van het huismerk van C.1000. Wat er in zit, ezelinnenmelk, of iets anders, geen cremespoeling, en het werkt ook niet als cremespoeling. Met schouderlang haar zoals ik heb, merk je daar nog niet zo veel van, maar met lang haar zoals dochter heeft, zeker wel. Kan zijn dat wij een slechte partij hadden gekocht, maar dochter grijpt na die ervaring toch weer naar een A-merk.

 14. Ik was mijn haar 2 á 3 keer per week en doe er dan ook een crèmespoeling in. Één keer in de twee weken een haarmasker met een warme vochtige handdoek uit de magnetron (10 minuutjes laten zitten en dan weer terug onder de douche om uit te spoelen, hahaha en mijn haartjes zijn dan súper zijdezacht!

  Ik heb ook de iets duurdere merken, daarvan hoef ik ook niet veel van te gebruiken, het is wat dikker en werkt perfect bij mijn gigantische berg haar, hahaha. O, ja... ik doe het spul maar tot de helft van mijn haar in de prut, want anders wordt mijn haar (ik heb héél véél haar) te zwaar en vanaf die lengte is het ook pas nodig 🙂

  Geen geklit, geen statische droog gedoe, geen baal hooi... maar héérlijk zacht. Ik geniet er van, anders heb ik alleen maar ruzie met mijn pruik, hahaha.

 15. hier ook gewoon kruitvat producten, maar ik moet zeggen dat die grote fles cremespoeling minder is dan die kleine flesjes met recgthoekige dop. Van die grote fles kregen mijn dochters juist klitten ec ht heel maf. maar nu heb ik glans cremespoeling en de cocos variant die werken prima, en ik heb zelf een kort koppie en maal niet om welke shampoo ik gebruik.

 16. Ik zweer bij Aveda. Ik koop elk jaar één liter shampoo en ik koop elke twee jaar één liter crème spoeling. Daar doen we met het hele gezin mee.
  Manlief wast elke dag zijn haar, de kinderen en ik twee keer in de week.
  Ik heb geprobeerd met zelfgemaakte marseillezeepspoeling, maar ben weer teruggegaan naar Aveda.

 17. Ik was mijn haar bijna elke dag, maar gebruik nooit crèmespoeling. Een klein beetje shampoo is genoeg. Een keer in de week gebruik ik een goede lekkere shampoo van Elvive en verder doe ik het nu met gewone shampoo van de Euroshopper. € 0,39 voor een grote fles, dat vond ik het proberen waard! En het functioneert prima. Ik heb dan ook geen lastige krullen of een kleurtje erin en doe verder bijna nooit mousse, spray of gel in mijn haar, dus dat scheelt wellicht.

 18. Haha, ik gebruik wel de cremespoeling van het K ruitvat, met goed resultaat. Heb niet van dat uitgeplozen touw op mijn hoofd, wel makkelijk haar zeg maar. Het is 'ruim half lang, voor mij is het 'K ruitvat voldoende. Soms heb ik ook wel eens een proefzakje of flesje van een ander merkje met een ander 'smaakje'. Dat is vaak ook wel fijn, maar voor de portemonnee blijf ik voorlopig bij het oude.

 19. Mijn haar was ik 2 keer per week. En verder gebruik ik nooit iets in mijn haar dan alleen een klein beetje gel om de pieken wat in toom te houden. Jaren terug kreeg ik als advies van de kapper geen creme spoeling te gebruiken dat legt een film om je haren en sluit ze af waardoor ik veel last kreeg van jeuk op de hoofdhuid, goed spoelen was het advies want dat wordt vaak vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *