Samsung GT-S5310: Galaxy Pocket Neo: slechte aankoop

Samsung GT-S5310

Het was de twééde keer dat mijn middelste dochter thuis kwam met een kapot mobieltje. We hadden de eerste al vervangen. En eigenlijk was ik niet van plan dat nog een keer te doen. Ze moest er maar voor gaan sparen.

Smartphone op marktplaats

Maar diezelfde week moest ze op excursie naar Londen. En eigenlijk wilde ik toch wel graag dat ze daar een smartphone had. We keken op Marktplaats, maar alles wat ze daar geschikt vond kostte toch nog gauw 100,-.

Samsung GT-S5310 bij de Kijkshop

Dus ging ik naar de Kijkshop en keek daar heel lang in de etalage naar alle verschillende smartphones. Ik wilde er eigenlijk niet meer dan zo’n 40 euro aan uitgeven. Na heel lang kijken besloot ik de Samsung GT-S5310 te kopen. Want het merk Samsung ken ik wel. Dus dat moest wel aardig goed zijn. Toch?

Bovendien was de prijs maar 49,- met een beltegoed van een tientje.

Dat is dan 56,-

Bij de kassa werd ik onaangenaam verrast: ik moest 56,- betalen. Dit blijkt de Thuiskopieheffing te heten! Flauw van de Kijkshop dat ze dit er niet bij zetten!

Over de Samsung GT-S5310

De Samsung GT-S5310 is wat ze in het Engels zo charmant zeggen ‘compact’. Oftewel klein. Maar dat leek mij geen bezwaar. Hij is:

  • 10,5 cm hoog
  • 5,5 cm breed
  • Het schermpje is 4,5 cm breed
  • Het schermpje is 6 cm hoog

Helaas betrok het gezicht van mijn dochter onmiddellijk. Zij vond hem wel erg klein. Maar aangezien ze blij mocht zijn dat ik voor de tweede keer voor een nieuwe smartphone zorgde, vond ik dat ze niet moest zeuren.

Maar helaas de Samsung GT-S5310 bleek één grote miskoop.

Onze ervaringen met de Samsung GT-S5310

Het grootste probleem met de Samsung GT-S5310 is dat hij het gewoon niet goed doet! Het scherm reageert bijvoorbeeld bijna niet. Hoe vaak je ook met je vinger op het schermpje drukt. En als het al reageert dan gaat het heel erg traag.

Daarnaast is het toetsenbord bolgens mijn kinderen erg klein. Ook de camera is van slechte kwaliteit.

Hoewel het werkgeheugen best behoorlijk is, werkt de smartphone heel erg traag.

Conclusie over de Samsung Galaxy Pocket Neo

Ondanks de best redelijk hoge scores op internet, is dit geen fijne telefoon. Ik snap dan ook niet waarom hij gemiddeld een 8 heeft. Het grootste probleem is de traagheid van reageren.

Voor mij een dure les dat goedkoop inderdaad vaak duurkoop is…

Ik raad deze smartphone van harte af. Geef je goede geld er niet aan uit!

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

2 reacties

  1. Je had bij diezelfde Kijkshop beter een toestel van Huawei kunnen kopen. Dit merk is bijna even groot als Samsung inmiddels. Voor die Huawei had je misschien twee tientjes meer uitgegeven, maar had je een veel beter en krachtiger toestel gehad met een fatsoenlijk scherm. Het is Samsung allemaal een beetje naar het hoofd gestegen… middelmatige kwaliteit voor veel te veel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *