Opel Zafira versus Renault Espace

besturingssysteem
Onze Opel Zafira voor 7 personen

Wij rijden in een tweedehands Opel Zafira. Type 1.8-16V Elegance.

We kochten hem via een kennis. De reden dat we voor dit model kozen is dat we er met zeven personen in moeten kunnen. En dat kan met de Opel Zafira. Verder vind ik het een saaie auto om te zien. Hij is zwart en compact.

Renault Espace via marktplaats

Hiervoor reden we in een Renault Espace die we kochten op Marktplaats. Hij had een wat onbestemde kleur groen, en oogde ruimer en groter dan de Opel Zafira. Terug kijkend vond ik hem ook fijner. De kinderen konden er makkelijker in klimmen bijvoorbeeld. Bij de Opel Zafira moeten we altijd eerst allerlei stoelen naar voren trekken, want anders kan niet iedereen er in.

Maar helaas gaf de Renault Espace regelmatig ineens de geest. Of de motor raakte ineens oververhit. En daar word je echt niet blij van! Vandaar dat we hem hebben vervangen door de Opel Zafira.

Opel Zafira slaat ineens af

De Opel Zafira doet het meestal goed. Maar afgelopen vrijdag sloeg hij ineens steeds af! Mijn man moest worden opgehaald uit de stad, want hij kon dus niet meer thuis komen. De auto monteur concludeerde dat de auto de autosleutel niet meer herkende!

De meeste autosleutels zijn tegenwoordig uitgerust met een chip. Zo'n autosleutel heet een smart key. Je kunt dus niet zomaar even een autosleutel laten bijmaken. De software e.d. moet ook kloppen. Dit is gedaan om diefstal te voorkomen, maar ik vind het best irritant. Een nieuwe autosleutel kost hierdoor zo ruim 100,-. Of nog meer.

Zonder werkende autosleutel, werkt de hele auto dus niet. Dit probleem hadden we dan weer niet met de Renault Espace.

Besturingssysteem

Mijn oudste dochter kocht recent een klein tweedehands autotje. Ik heb er laatst in gereden en moest ergens parkeren. Toen merkte ik duidelijk dat haar auto geen stuurbekrachtiging heeft. Ik heb me helemaal suf gedraaid aan het autostuur.

auto
Auto-tje van mijn dochter

Het ene besturingssysteem is duidelijk het andere niet! Een plaatje van alle onderdelen van een besturingssysteem heb ik hier gevonden. Voor wie zich afvraagt wat een besturingssysteem precies is.

Conclusie

Een Opel Zafira is een prima gezinsauto. Je kunt er met 7 personen in. Maar mensen moeten wel over elkaar heen klauteren. Hij is betrouwbaar en rijdt goed. Hij heeft een smartkey.

Een Renault Espace biedt ook plek aan 7 personen. Maar ik vind hem comfortabeler en hij is ook toegankelijker dan de Opel Zafira.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *