Sheepskin inlegzolen

Het liefst draag ik mijn schoenen zonder sokken; dat verklaart dan ook mijn liefde voor Uggs, of beter gezegd Sheepskin Boots. Helaas viel het laatste paar dat ik kocht bij Hartings ietwat ruimer uit. Ik besloot daarom schapenwollen zooltjes te kopen, zodat ze beter zouden passen.

Ook zijn sheepskin inlegzolen een handige oplossing als je Sheepskin laarzen van binnen versleten raken.

Sheepskin inlegzolen van de schoenmaker ad 6,95Bij onze schoenmaker kocht ik voor 6,95 schapenwollen zooltjes, waardoor ze inderdaad beter pasten. Helaas versleten ze vrij snel, dus toen ik bij de Trekpleister een aanbieding zag voor schapenwollen zooltjes voor slechts 1,50 schafte ik er onmiddellijk een paar aan.

Lamswollen zooltjes van de Trekpleister ad 1,50De Trekpleister zooltjes zijn van het merk Fox, en moet je zelf op maat knippen. Ze zien er heel ‘echt’ uit (zie foto onderaan), maar als hulpmiddel om schoenen beter passend te maken, voldoen ze veel minder. Ze zijn dan ook aanmerkelijk dunner dan de schapenwollen zooltjes van 6,95. Ook verslijten ze tien keer sneller! Al snel voelde ik nauwelijks meer schapenwol onder mijn tere voetjes.

Er zijn natuurlijk nog veel meer merken sheepskin inlegzolen, en ook de makers van de echte Uggs verkopen ze: voor 25 euro heb je gloednieuwe, ‘echte’ Ugg inlegzolen.

Conclusie

Fox lamswollen zooltjes zijn weliswaar goedkoop, maar ze slijten zeer snel, en zijn vrij dun. De sheepskin inlegzolen van de schoenmaker zijn van betere kwaliteit, maar ook daarbij vond ik de schapenwol snel wegslijten.

Wellicht zijn de Fox lamswollen zooltjes wel handig voor gewone schoenen, die je een beetje warmer wilt maken!

Ik houd me aanbevolen voor echt supergoede lamswollen inlegzolen! Dus als iemand tips heeft, dan hoor ik ze graag.

Wat draag jij in je schoenen/laarzen?


Fox lamswollen zooltjes voordat ik ze draag…

8 reacties

  1. Vroeger droeg ik gewone sokken,daarna schapevachtzooltjes vd.Action,maar sinds een paar maanden draag ik alleen nog maar "massage-Socks"van de Primark in mijn laarzen.
    Wat een uitvinding: ik heb nog nooit zulke warme voeten gehad!!!
    De sokken zijn gewone sokken alleen de zool en teen heeft een soort verdikking,dubble stof lijkt het wel, en dat loopt in het begin wat raar,maar eenmaal eraan gewend wil je nooit meer anders.Ze kosten overigens 6 euro per 2 paar.Ze hebben ze nu ook als sneakers-sokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *