Review: SOS-bandje van Labelfriends

Ik kan me geen grotere nachtmerrie voorstellen dan dat ik één van mijn kinderen kwijt raak in een drukke winkelstraat, strand of andere locatie.

Gelukkig bieden veiligheidsbandjes of naamkettingen uitkomst: daarop kun je de naam van je kind, en je telefoonnummer zetten, zodat je gebeld kunt worden als je kind wordt gevonden. Mijn zus kreeg zo zelfs de Babyborn, die haar dochter verloor op het strand, terug! Eén van de producenten van dergelijke bandjes is Labelfriends. Ik testte hun SOS-bandjes!

Het lijkt wel papier

Toen ik de SOS-bandjes van Labelfriends voor het eerst zag was ik niet onder de indruk. 'Die trek je toch zo kapot!' Maar hoewel het materiaal in eerste instantie op papier lijkt, is het van aanzienlijk steviger materiaal! In de bijhorende folder staat het materiaal omschreven als 'soepel vinyl, CE-goedgekeurd en latex-vrij'.

Kinderen vinden de bandjes leuk

Ik deed mijn jongste zoon Piet van zeven een bandje om, en maakte het vast met het drukknoopje dat op het bandje zat. Toen stuurde ik hem naar buiten met de woorden: 'Ga maar lekker wild spelen!' Piet was dolblij met zijn mooie bandje, dus wat betreft de vormgeving scoort labelfriends een tien.

Onverwoestbaar!

Aan het eind van de middag zat het bandje nog om keurig zijn pols, en was het tijd voor zijn judoles. Ik besloot dat als het bandje de judoles zou overleven het wel van superkwaliteit moest zijn. En inderdaad: het bandje doorstond ook de judoles.

Mijn eerste oordeel bleek er dus volledig naast te zitten: labelfriends is gemaakt van ijzersterk materiaal, en raakt beslist niet kwijt. Sterker nog: aan het eind van de dag kon ik het niet los krijgen! Ik pulkte en trok aan het drukknoopje, maar kreeg het met geen mogelijkheid los. Ten einde raad raadpleegde ik de bijhorende folder en las daar: 'Na gebruik knip je het SOS-bandje door'. Het bandje sluit namelijk met een zogenaamd Secure Lock systeem.

Conclusie

De Labelfriends SOS-bandjes zijn zeer betrouwbaar: je kind krijgt het bandje beslist niet af, sterker nog, dat lukt je als moeder niet eens zonder schaar. Bovendien zien ze er leuk uit, en dragen kinderen ze graag. Daarnaast is het onverwoestbaar, ook al zou je dat in eerste instantie niet zeggen als je het bandje ziet.

Het enige nadeel vind ik dat je het kapot moet knippen na gebruik. Dat vind ik eigenlijk zonde.

Lees ook mijn post over kraamcadeautjes.

Doe jij je kind een veiligheidsbandje of iets dergelijks om?
Zo ja, wat voor soort/merk?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

7 reacties

  1. De eerste gedachte die ik had was: 'wat nou als een kind m gewoon af doet?' maar daar is dus aan gedacht dus wat dat betreft vind ik het wel slim dat je 'm moet doorknippen.

  2. Op zich een goed idee, zo'n bandje, maar ik had weleens gelezen dat je beter niet de naam van het kind erop kunt schrijven (i.v.m. kinderlokkers die "vertrouwd" over kunnen komen, als ze het kind met de naam aan kunnen spreken. Of zoiets.)

  3. Wat een mooi systeem het lijkt een beetje op de bandjes als ik het zo lees wat een kind in het ziekenhuis om krijgt na de geboorte. Inmiddels zijn ze hier groot maar anders had ik het zeker gebruikt. Een ketting doen ze af of je moet met viltstift je 06 nr op hun arm schrijven dat las ik laatst ergens.

  4. Als we naar het strand gingen heb ik ze wel zo'n bandje omgedaan. Die had ik gewoon bij de apotheek gehaald en kun je gewoon weer losmaken - maar misschien je kind dan ook. Wij legden uit waar het voor was en na enig protest van 1 Farmertje bleven ze toch om. Aan het eind van de dag was wel de inkt bijna onzichtbaar geworden. Nu hebben ze van die (hals)kettinkjes met een naamplaatje.
    Groetjes Jolanda

  5. ja, wij hebben ook bandjes voor rond de pols en er zitten ook een soort van dog tags (zoals bij het leger) in mijn handtas voor het onverwachtse - maar ik bestel ze bij een ander (g.oedgemerkt voor degene die geïnteersseerd zijn) duurzaam en oersterk ! 😉
    @lekker leven met minder - er staat op "Verloren? Bel mama op" en dan een GSMnummer en dan "Bedankt"

  6. Ik heb geen kinderen, maar als ik ze had, en we zouden bijvoorbeeld naar een drukke stad gaan, zou ik het wel overwegen. Ik zou wel goed controleren dat er niets van buiten zichtbaar is, dus dat mensen met slechte bedoelingen niet met de info op het bandje aan de haal kunnen gaan (ik weet niet wat je erop zet?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *