Stofzuiger en dweil robot: ILIFE V7s Plus

Ik had er al wel eens over gelezen: een stofzuiger robot. Stiekem leek me dat wel wat, zo'n stofzuiger robot. Ideaal toch dat zo'n apparaat het huis voor je schoonmaakt, zonder dat je zelf iets hoeft te doen?

Maar met prijzen van rond de 600,- vond ik een stofzuiger robot geen optie. Teveel geld, voor een klusje dat ik natuurlijk ook best zelf kan doen. Om met mijn moeder te spreken:

'Heb je geen zin? Dan máák je maar zin!'

Stofzuiger en dweil robot gekocht

Maar toen kwam ik op een dag op Facebook in een thread terecht over een stofzuiger robot. En daar was iemand bij die heel tevreden was met de stofzuiger robot van het merk ILIFE V7s Plus. Ze kocht hem nota bene via AliExpress. Ik geloof dat ze er daar zo'n 190 euro voor betaalde. Dus ik daarheen!

Deze stofzuiger robot zag er goed uit. En bovendien bleek hij ook te dweilen. Het is dus ook een dweil robot.

Stofzuiger robot het goedkoopst bij Tomtop

Ik werd steeds enthousiaster en besloot te kijken naar de prijzen van de ILIFE V7s Plus. Toen bleek dat het nog goedkoper kon via de site Tomtop. Daar kostte deze stofzuiger en dweil robot maar 158,-. Omdat er twee jaar garantie op zit besloot ik de sprong te wagen. Na jaren van stiekem verlangen kocht ik een heuse stofzuiger robot die ook nog eens kan dweilen en een dweil kopen dus overbodig maakt.

Stofzuiger en dweil robot: product omschrijving

Deze stofzuiger heeft een roze pasteltint. Hij oogt dus nog leuk ook. Deze informatie staat er bij op Tomtop:

  • 2 Years Warranty
  • 3.1" Super Thin with Water Tank
  • Household Floor Cleaning Mopping Robot
  • Anti-fall Cliff Detection
robot stofzuiger
De onderkant van mijn robot stofzuiger!

De ILIFE V7s Plus robot stofzuiger en dweil in de praktijk

Ik vond deze robot stofzuiger best een spannende aankoop. Het is toch een flink bedrag, en het moest nog maar blijken of hij zijn werk ook goed zou doen.
De robotstofzuiger in gebruik nemen was gelukkig makkelijk. Ik deed de oplader in een stopcontact, en zette de robot vervolgens op de oplader. Vervolgens moest ik 24 uur wachten, maar volgens mij was hij al sneller volledig opgeladen.
In de robotstofzuiger ILIFE V7s zit een soort tankje/filter. Daarin komt alle viezigheid. En als je ermee wilt dweilen dan vul je het bakje met water. Heel simpel:
En toen kwam het grote moment: zou hij goed stofzuigen? En dweilen?
Hieronder zie je de robot dweil/stofzuiger in actie in mijn keuken:
Zoals je hieronder kunt zien dweilt hij inderdaad:
Filmpje van mijn stofzuiger robot:

Robotstofzuiger bestellen via Tomtop: hoe ging dat?

Ik kocht deze robot stofzuiger op 19 september 2018. Hij werd op 24 september door UPC bezorgd. Tenminste, ze deden bij de buren een briefje in de brievenbus dat ik niet thuis was. Terwijl ik wel thuis was. Ik moest de robot stofzuiger daardoor 8 kilometer verderop gaan ophalen bij een supermarkt. Heel irritant. Maar niet de schuld van Tomtop of de stofzuiger natuurlijk. Dit lag aan UPC.
Het bestelproces van de robot dweil verliep op zich dus vlot. Besteld op 19 september, bezorgd op 24 september.

Mijn conclusie over de robot- dweil stofzuiger ILIFE V7s

Ik vind hem geweldig! Ik kan niet anders zeggen. Dat hij ook nog kan dweilen vind ik een geweldige bonus, die ik dagelijks gebruik. Als ik 's ochtends de keukentafel doe, zet ik daarna de stoelen op tafel. Dan zet ik mijn robot stofzuiger aan, en ga lekker wat anders doen. En ondertussen zuigt en dweilt hij mijn keuken.
Van te voren was ik een beetje huiverig over zo'n gadget als een robot stofzuiger. Maar ik ben er superblij mee en gebruik hem elke dag.

Minder geschikt voor kamers met kleden en veel meubels

Wel moet ik erbij zeggen dat hij minder geschikt is in kamers met kleden en waar veel staat. In onze woonkamer blijft de robot stofzuiger haken achter de kleden die er liggen. Je moet bij de ILIFE V7s Plus dus wel de ruimte waar je hem gebruikt goed kiezen.

Voor de keuken en slaapkamer vind ik hem echt perfect. Voor de woonkamer iets minder, hoewel ik hem daar ook wel gebruik.

N.B. De ILIFE V7s Plus is enorm goed wendbaar. Ik heb dat klassieke Ikea krukje. Op een gegeven moment was de ILIFE V7s Plus tussen de poten van dat krukje gegaan. En hij kwam er ook weer zelf uit. Dus ik bedoel maar. Ik vind dat een mooi staaltje wendbaarheid van deze robotstofzuiger.

Tot slot: ik vind de ILIFE V7s Plus een aanrader

Overweeg je een robot stofzuiger maar aarzel je? Ik kan hem je van harte aanraden op basis van mijn ervaring met de ILIFE V7s Plus : ) Zeker voor in de keuken. En kies als het even kan voor een stofzuiger robot die ook kan dweilen!

Praktische informatie over de  robot- dweil stofzuiger ILIFE V7s

Ik kocht mijn dweilrobot online via Tomtop, omdat hij daar het voordeligst was. Inmiddels is hij daar nog weer een tientje goedkoper. Het loont denk ik om even rond te neuzen voor de beste prijs. Tomtop is mij in ieder geval goed bevallen als verkoper.
Lees ook mijn review van de robot stofzuiger met dweil van Envato en over de stofzuigerzakken van de Action.

Leestips

 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *