|

Vega balletjes van Garden Gourmet review: 2 halen 1 betalen

vega balletjes

Net als veel andere Nederlanders probeer ook ik onze vleesconsumptie te verminderen. Dus toen ik bij de Albert Heijn vega balletjes van Garden Gourmet tegenkwam in de aanbieding kocht ik twee verpakkingen. 

Want het was 2 halen, 1 betalen! 
Hieronder lees je mijn vega balletjes review!

Vega balletjes van Garden Gourmet

Op de verpakking zien de vegetarische balletjes er lekker uit vind ik. Ze ogen als echte gehaktballetjes, en dat vind ik positief. Omdat de wikkel niet het hele doosje bedekt, kun je door het 'raampje' van de verpakking de vega balletjes zien. Ook zo zien ze er uit goed uit.

Waarmee ik maar zeggen wil dat ik positief gestemd was over deze vegetarische balletjes.

Vegetarische balletjes van Garden Gourmet getest

Ik heb ze verwerkt in de bami. Ik maakte de bami met een zak bamigroenten en een zakje Knorr bamimix. Ik heb ze aan het eind meegebakken met de roerbakgroenten. Volgens de verpakking moet je deze vega balletjes 4 tot 7 minuten in een beetje olie bakken. Vervolgens heb ik de groenten en de balletjes door de bami nestjes gemengd.

Ik vond ze helemaal niet lekker!

Omdat ik best positieve verwachtingen had, was de teleurstelling groot. De vegaballetjes van Garden Gourmet smaken uitermate melig, en ik vond bovendien dat ze naar leverworst smaakten. 

Ik heb al heel lang geen leverworst meer gehad, en daar heb ik een goede reden voor: ik houd niet van leverworst.  Dus van vegetarische balletjes die naar leverworst smaken word ik niet blij. 

Gezinsleden vinden ze ook niet lekker

Ook mijn gezinsleden vonden ze niet lekker, terwijl zeker mijn jongste dochter groot voorstander is van vegetarische opties. 
Tot slot vroeg ik het aan mijn man, die een veel makkelijker eter is dan ik. Ook hij vond ze niet lekker.

En zeker uit de mond van mijn man wil dat best wat zeggen, want hij eet bijna wekelijks vegetarische balletjes. Maar dan meestal van de Lidl.

Hoe gezond zijn deze vega balletjes?

Wat zegt de Lifesum app over deze vegetarische gehaktballetjes? Ze krijgen een groen, lachend gezichtje en de melding dat er 140 kcal in zitten. Dat is dus positief.

1,4 gram zout per 100 gram

Er zit 1,4 gram zout in per 100 gram balletjes. Volgens De Consumentenbond mag er zeker niet meer dan 1,1 gram zout per 100 gram in vleesvervangers zitten. Daar gaan deze vega balletjes dus wel overheen.

Mijn conclusie over de vega balletjes van Garden Gourmet

De vegetarische balletjes van Garden Gourmet zijn wat mij betreft geen aanrader: ze zijn melig en smaken naar leverworst. Ik ga ze echt nooit meer kopen!

Vega balletjes kopen

Je kunt Garden Gourmet vegetarische gehaktballetjes bij de meeste supermarkten kopen. Bij AH kosten ze 3,79,
Welke vega balletjes kun jij aanraden?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *