Westwing review

westwing review

Anno 2016 wemelt het van de online winkels. Soms het is moeilijk om door de bomen het bos nog te zien.

Want waar kun je het beste terecht voor je aankoop?

De klassieke postorderbedrijven hebben zoals Wehkamp, OTTO en Neckermann verkopen bijvoorbeeld alles van kleding tot keukenapparatuur tot meubels. Daarnaast heb je tal van gespecialiseerde webshops.

In die wirwar van webshops kwam ik de webshop Westwing tegen. En Westwing sprong er uit, omdat deze shop anders is dan anders.

Daarom een review van deze bijzondere webshop.

Westwing: wat is het?

Westwing is een webshop met spullen voor het interieur. Om de producten op Westwing te kunnen bekijken moet je je inschrijven. Als lid van Westwing krijg je vervolgens toegang tot alle sales en het online Magazine.

Wat mij vooral opvalt bij Westwing is dat je niet kan zoeken op bijvoorbeeld bankstellen. Of stoelen. Of salontafeltjes. De webshop is niet op die manier geordend.

Westwing: webshop geordend op thema

De webshop van Westwing is ingericht op thema's en trends. Met namen als:

 • Perfecte pronkstukken
 • Urban hippie
 • The Cool Kitchen
 • Dierlijk mooi
 • In bad met Södahl & Wenko
 • Jules Clarysse
 • Maar natuurlijk!
Als je op zo'n thema klikt kom je vervolgens op de producten terecht. De pagina met producten is weer goed herkenbaar als een webshop pagina.

Hoe werkt Westwing?

Als je lid bent van Westwing krijg je dagelijks nieuwe merken en producten voorgeschoteld. Maar van elk product is maar een beperkt aantal exemplaren.

De acties met prijzen tot 70% korting duren bovendien maar een paar dagen. Dat onderscheidt Westwing dan ook van een regulier webshop waar producten vaak toch wel een heel seizoen verkrijgbaar zijn.

Wat is er leuk aan Westwing?

Het leukste aan Westwing vind ik de mooie foto's en het gratis magazine. Het is leuk om plaatjes te kijken.

serviesgoed
Voorbeeld plaatje op Westwing

Daarnaast mogen de prijzen er zeker ook zijn. De kortingen lopen vaak behoorlijk op. Zoals bij deze kast:

Conclusie over Westwing

Westwing is een interieur webshop waar je inspiratie kunt op doen, en interieur spullen kunt kopen met een flinke korting. Omdat de producten meestal maar tijdelijk verkrijgbaar zijn, vind je op Westwing vaak nieuwe dingen.

Persoonlijk vind ik het lastig dat er met thema's wordt gewerkt en niet met meubelsoort. Ik moet daardoor best zoeken naar een product.

Voor lekker rondneuzen is Westwing een echte aanrader. Maar voor wie gericht iets zoekt of wil kopen vind ik deze webshop wat lastig en onoverzichtelijk.

Leestip

Review tafelzeil Budgetstoffen

Wat vind jij van Westwing?

 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

8 reacties

 1. Ik heb er nog nooit iets gekocht, maar ik ben er wel lid van. Erg leuk om hun collages te bekijken. De foto's zijn helemaal van deze tijd. Is zit er altijd verlekkerd naar te kijken in ieder geval.
  Ik zou er best graag mijn slag willen slaan, maar ondanks de kortingen loopt het natuurlijk snel op 😉

 2. Duidelijke review.
  Ik geloof dat ik slechts één keer eerder van Westwing heb gehoord, maar ik wist toen niet precies hoe de site werkte en wat het concept erachter is. Die 70% korting vind ik natuurlijk wel interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *