|

Videoland ervaring: app review

videoland app review

Omdat ik eerst nuffig mijn neus had opgehaald voor B&B Vol Liefde, kon ik dit programma niet langer gratis kijken. De enige manier om alsnog te kijken was met een abonnement op Videoland en de Videoland app.

Hieronder mijn ervaringen met de Videoland app.

Videoland app

Laat me beginnen met te stellen dat ik het een gedoe vond om de Videoland app te installeren. Dat kwam waarschijnlijk omdat ik een account op Videoland had aangemaakt op mijn gewone computer. Maar nu moest ik dus de Videoland app op mijn smartphone installeren en inloggen op mijn account. En dat ging heel lastig, omdat ik mijn wachtwoord niet meer wist etc.

Dus meteen een eerste tip als je een Videoland abonnement overweegt: het is prima als je een account aanmaakt op je computer maar noteer goed je gebruikersnaam + wachtwoord. Het is handiger om je account gewoon meteen in de Videoland app aan te maken vind ik!

Goed, na veel gedoe en gezucht had ik dan toch eindelijk de Videoland app succesvol geïnstalleerd én was ik ingelogd op mijn account.

Videoland app ervaringen

Ik gebruik de Videoland app ongeveer 4 keer per week om B&B Vol Liefde te kijken. Inmiddels heb ik zowel seizoen 3 en 2, in die volgorde, gekeken. Op dit moment kijk ik met mijn Videoland abonnement B&B Vol Liefde Winter en daarna wil ik seizoen 1 gaan kijken. Het lukt me dus om dit programma te kijken, maar hoe fijn is de Videoland app?

Nou, niet zo fijn als Netflix vind ik!

Videoland app: reclame

Allereerst is er reclame op de Videoland app. Dat is mijn eigen schuld, omdat ik het goedkoopste abonnement heb gekozen. Ik betaal 4,95 per maand voor een Videoland Basis abonnement. De prijs voor die lage prijs is dat ik reclame krijg.

Eerst reclame op je smartphone, dan nog een keer op de tv

Maar als ik B&B Vol Liefde wil gaan kijken, dan moet ik dus de app activeren en het programma selecteren. Wat er dan gebeurt is dat ik eerst reclame krijg. Als ik dan denk: 'Ik druk alvast op 'casten' naar de televisie,' dan ga ik naar de pagina van de reclame. Ik kan dus niet alvast doorschakelen van de Videoland app naar de tv. Dus ben ik veroordeeld geërgerd te wachten totdat de reclame op mijn smartphone is afgelopen. Pas als  B&B Vol Liefde begint kan ik op 'casten' drukken. En net als je denkt: 'Nu kan ik lekker gaan kijken!' krijg je opnieuw reclame! Dat vind ik best irritant, want ik heb dan net een stuk of 2 a 3 reclameblokken op mijn smartphone genegeerd.

Videoland app lastig om op pauze te zetten

Een ander probleem dat ik vaak heb is dat ik het programma niet even op pauze kan zetten. Er komt nog weleens een gezinslid onze woonkamer binnenvallen met allerlei vragen. Dan wil ik B&B Vol Liefde op pauze zetten, maar dat is dan geen knopje voor. Of het lukt me wel, maar dan krijg ik voor straf minstens 3 reclameblokken. Dat vind ik een nadeel. Ook kan ik soms het programma niet op stop zetten. Een andere complicatie is dat ik bijvoorbeeld aflevering 4 heb afgekeken, maar de volgende dag als ik verder wil kijken begint hij weer bij aflevering 4. De Videoland app onthoudt dan dus niet waar ik was.

Videoland downloaden

Je kunt series van Videoland downloaden zodat je ze ook kunt kijken als je geen internetverbinding hebt. Hiervoor heb je wel een premium abonnement nodig, of een Plus abonnement. Omdat ik een vrek ben, en alleen maar voor het basis abonnement wilde betalen kan ik helaas geen series van Videoland downloaden. Maar de optie is er dus wel. Hieronder een overzicht van de kosten van de verschillende Videoland abonnementen:

videoland downloaden

Is er ook nog goed nieuws over de Videoland app?

Jazeker wel. Het valt me mee hoeveel reclameblokken er in het programma zelf zitten. Dat is echt prima. Ze zitten in mijn ervaring vooral aan het begin van het programma. Ook is het basis abonnement niet duur.

Videoland ervaring samenvattend

Al met al ben ik redelijk tevreden met deze app. Maar ik vind dat Netflix beter en fijner werkt. Met de Videoland app heb ik meer problemen en gedoe. Voor zo'n klein bedrag kun je echter ook minder service verwachten. Zolang ik B&B Vol Liefde wil kijken, houd ik een Videoland abonnement.

Maar daarna zeg ik het wel meteen op.

Leestip

Mijn ervaringen met de App de dokter app


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *