|

Is Gnoce een goed alternatief voor Pandora armbanden en bedels?

gnoce nederland
Is een Gnoce armband met bedels een goed alternatief voor Pandora?

Pandora armbanden en bedels zijn enorm populair.

Wat zijn Pandora armbanden?

En dat is ook niet zo gek, want ze bieden heel veel mogelijkheden. De basis van een Pandora armband is een armbandje. Aan dat armbandje kun je vervolgens allemaal bedels doen.

Nu denk je misschien:

'Wat is dan het verschil met een bedelarmband?!'

Het verschil is dat een Pandora armband niet uit schakels bestaat. Het is een armbandje van leer, zilver, rose verguld, goud. Het armbandkoordje bestaat uit éen stuk. De bedels die je eraan schuift zijn bolvormig. Zie ook Pandora armband schoonmaken.

De goedkoopste Pandora bedel kost 14 euro, de duurste bedel kost 399 euro.

Zoals dat meestal gaat als iemand een leuk idee heeft, gaan anderen dat ook maken. Zo heb je nu ook zogenoemde Troll beads en een ander merk is Gnoce.

Waarom kocht ik een Gnoce armband

De reden dat ik een Gnoce armband en bedel kocht was dat ik bij hen een zwart leren armbandje kon kopen. Ik dacht dat Pandora die niet had. (Achteraf blijkt dat ze die wel verkopen!)

Een gouden Pandora armband vind ik te duur, en zilver vind ik niet mooi vanwege mijn gouden ringen. Vandaar dat een zwart leren armbandje mij de perfecte oplossing leek. En omdat ik de armband bij Gnoce kocht, leek het me handig als ik daar dan ook een bedel kocht.

Op de Nederlandse  website van Gnoce staat dat je 60 dagen hebt als je het product wilt retourneren, dus waagde ik de sprong en bestelde een armband en bedel. De armband kostte 39,95 en de bedel 41,95.

Het leren armbandje van Gnoce is een tientje goedkoper dan bij Pandora. Maar een geboortesteen was bij Pandora een tientje goedkoper!

Mijn ervaring met Gnoce Nederland

Na mijn bestelling kreeg ik een bevestiging, en tracking nummer. Het zou ongeveer 14 dagen duren, maar ik kreeg de armband al na 12 dagen thuisbezorgd.

De grotere doos waarin het zat was niet bijzonder charmant om te zien, maar nadat ik die opende was de presentatie erg leuk. Kijk maar:

Gnoce armbandje mag niet onder de douche

Ik deed het armbandje om en de bedel erom heen en las toen dat ik er niet mee onder de douche mag. Dat is voor mij een 'dealbreaker'. Het armbandje is namelijk niet eenvoudig af en om te doen, en ik ben niet iemand die haar sieraden ooit af doet. In de praktijk werkt dat gewoonweg niet voor mij. Als ik ze af doe vergeet ik ze weer om te doen, of ik raak ze kwijt.

Daarnaast vond ik het armbandje een beetje stug, en daardoor hinderlijk tijdens het typen en bloggen. Dus besloot ik gebruik te maken van de belofte van 60 dagen de tijd om terug te sturen. Ik gebruikte het formulier op de website van Gnoce Nederland om de informatie aan te vragen voor retourneren.

Gnoce retourneren: rampzalig!

Helaas blijkt het niet zo eenvoudig om een bestelling te retourneren als ze beloven op de website. Het begon er al mee dat ik een foto moest maken van het product en die moest meesturen. Vervolgens kreeg ik een mailtje waarin ze me probeerden over te halen het Gnoce armbandje en bedel toch te houden:

'Dear customer,

Thanks for your email and I am so glad to be of service to you.

I am so sorry that you want to return back your items.

Below is the detailed information on our return & exchange policy:
We accept returns within 60 days from the date of delivery and the products in new, unused condition with the original packaging.

The return shipping fee needs to be afforded by customers. Besides, please kindly understand that before we shipped out your order, the shipping company charged shipping costs, so this amount will be deducted from the total refund amount.

You can see the process is complicated and takes a longer time. So I suggest that you keep the items and as compensation, we will offer you a 10% refund of the order value. Or you can select another style item on our website and you only need to pay half, and we will send it to you.

What do you think?

Have a great day.

Best regards! Sincerely Customer Satisfaction Team'

Maar heb ik aan 10% korting op een product dat ik niet wil hebben? Ik heb ze dus gemaild dat ik nog steeds het adres wil hebben om mijn bestelling te retourneren.

Aanbod van 40% korting

Vervolgens boden ze me 40% korting aan! Ook die wees ik af, maar vervolgens hoorde ik niets meer terug. Bovendien las ik nu dat ze ook nog hun verzendkosten zouden aftrekken van mijn refund. Toen besloot ik in te stemmen met de 40% korting.

Vervolgens hoorde ik weer  niets.

Van narigheid heb ik toen via Paypal een geschil geopend. Dat hielp! Nu konden ze ineens wel antwoord geven.

Het eind van het verhaal is dat ik de tegenvallende spullen dus niet kon terugsturen, maar dat ik wel 40% van het aankoopbedrag terug heb gekregen.

Gnoce versus Pandora versus Trollbeads

Achteraf voel ik me een beetje dom. Ik ging er eigenlijk klakkeloos vanuit dat Pandora sieraden 'heel duur' waren. En net zo klakkeloos ging ik er vanuit dat Gnoce budgetvriendelijker was. Maar als ik het op een rijtje zet zijn de verschillen helemaal niet zo groot.
En ik vermoed dat je bij Pandora een prettiger retourneerbeleid hebt.

Mijn conclusie

Achteraf vind ik het niet zo slim van mezelf om een Gnoce armband en bedel te bestellen. Het grote nadeel blijkt hun lastige retourbeleid. Achteraf bezien had ik beter voor Pandora kunnen kiezen denk ik.

Anderzijds: als ik het armbandje en de bedel van Gnoce wel mooi had gevonden, was de bestelling prima verlopen.

Het probleem krijg je eigenlijk vooral als het product tegenvalt.

Dus: als je zeker weet dat je Gnoce producten fijn vindt, kun je er prima kopen. Maar weet je het niet zeker, en wil je de optie hebben dat je het terug kunt sturen en je geld terugkrijgen? Koop dan zeker NIET bij Gnoce!

Leestips

Wat zijn jouw ervaringen met Gnoce en/of Pandora sieraden?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *