Product Review: Argan olie, met voor en na foto's!

Argan olie van De Tuinen

Op zoek naar een remedie voor mijn pluizige haardos, vond ik enthousiaste aanbevelingen van Argan olie, ook wel bekend als 'Marokkaans goud'. Bij De Tuinen kocht ik een flesje van 100 ml, voor de schrikwekkende prijsv an 23,99, maar ik was dan ook wanhopig.

Het was geen officiële haarolie, maar huidolie, maar de verkoopsters dachten dat het ook wel geschikt zou zijn voor haar, en ik besloot het er op te wagen.

Argan olie productomschrijving

Op het flesje staat het volgende:

'Handgeperste argan huidolie uit Marokko verstevigt, hydrateert en herstelt de huid van top tot teen. Het hoge gehalte aan anti-oxidanten en natuurlijke vitamine E helpen rimpelvorming te vertragen. Ondersteunt het herstel van littekenweefsel en versterkt de nagels. Arganolie trekt snel in de huid en is zuinig in gebruik. Bevat geen parfum en kleurstoffen en is conserveringsvrij.'

Argan olie: werking

Nadat ik mijn haar had gewassen, en natuurlijk had laten opdrogen, was het weer veranderd in de gebruikelijke pluizige haarbos. Een beetje zenuwachtig goot ik wat olie op mijn handen, en streek dat door mijn haar. En ziet: mijn haar ging liggen!

Later kreeg ik van de kapper de tip om mijn pluizebos vóór te zijn! Dus de argan olie op nat haar aanbrengen. Ik heb haar advies opgevolgd, en doe sindsdien de argan olie meteen op mijn net gewassen haar. Dat helpt inderdaad nog beter. In plaats van mijn wilde haar te kalmeren, wordt het nu niet meer wild! Ook heb ik het idee dat het gezonder blijft, en ik minder dode punten heb. gemiddeld ga ik twee keer per jaar na de kapper. Dankzij de argan olie gaat dat prima.

Mijn conclusie over Argan olie

Van alle 'wondermiddelen' die ik heb geprobeerd om mijn vochtarme haar te temmen, is Argan olie tot dusver de onbetwiste winnaar. Wel valt het me op dat mijn haar er minder krullerig van wordt, en steiler valt.

Voor, en na foto's

Voor:Na:

Argan olie

5 reacties

 1. Die weggevallen comments, had ik ook al last van op mijn blog.
  Nog maar een keer dan 😉 :
  Mooi dat het geen miskoop was, gezien het bedrag. Je ziet het verschil!

  Groetjes,
  Ecofabulous (voorheen Spaarvarkentje)

 2. Ik was mijn haren met één theelepel zuiveringszout in een beker water opgelost. Spoelen en daarna een beetje azijn. En weer uitspoelen. Droog en statisch haar is bij mij nu weg.
  En goedkoop!!!!!
  Deze tip kwam van een andere blogster.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *