|

Dekbedhoezen

Al wekenlang keken ze me uitnodigend aan bij de Hema: lits jumeaux dekbedhoezen, van hotelkwaliteit. Afgeprijsd naar vijftien euro!

En wekenlang keek ik verlangend terug, om mezelf vervolgens streng toe te spreken: 'Je hebt al genoeg dekbedhoezen!'

Dekbedhoes van de Hema

Maar gisteren ben ik voor de verleiding bezweken, en heb de nacht doorgebracht onder een zijdezacht, felgroen dekbed. Het is zo glad en zacht dat ik de neiging kreeg de schoolslag te doen.

En de maten waren ook echt lits jumeaux.

Dekbedhoezen van de Kruidvat en Action: vaak te klein

Ik heb namelijk een vrolijke dekbedhoes van de Kruidvat met bloemetjes, in de maat 200/220. En inderdaad: ons dekbed kán er in, maar de helft steekt er uit! Hetzelfde overkwam me met een dekbedhoes van de Action, die ook nog eens van heel dun materiaal bleek te zijn. In deze Hemahoes past soepel het hele dekbed.

Kwaliteitsverschil in stoffen

Hoewel ik me normaliter niet zo erg bewust ben van verschillende kwaliteiten van stoffen, herken ik de kwaliteitsverschillen wel bij dekbedhoezen. Die van de Action zijn heel dun, bijna doorzichtig, en vallen erg klein uit.

De hoezen van de Kruidvat zijn van steviger materiaal dan die van de Action, maar vallen eveneens klein uit. En de hoezen van de Wibra zijn zo stevig dat ze van karton lijken.

De hoezen van de Hema in hotelkwaliteit springen er op alle fronten positief uit.

Wat is jouw favoriete adres voor fijne dekbedhoezen?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Stuitte toevallig op je web-log, leuk!
  Voor 'ons' lits-jumeaux dekbed heb ik 6 hoezen, vrnl. omdat de hoezen die ik na de brand in ons huis in '92 kocht - van de HEMA! - nog steeds goed en stevig en redelijk fris van kleur zijn......en soms kan ik de verleiding niet weerstaan en koop toch een nieuwe.....
  Voor de logeerbedden (4) heb ik ieder 2 hoezen, van Action, HEMA, IKEA, maar ja.....die worden minder intensief gebruikt en gaan jaaaaren mee.
  Ik verschoon het bed één keer per week, maar als het niet zoveel werk/milieubelasting etc. meebracht zou ik dat veel vaker doen! Niets zo heerlijk als een fris bed!

 2. Mijn fijnste dekbedhoes komt bij de Aldi weg, dat was van superfijn katoen. De rest komt bij Ikea weg in wisselende prijzen en kwaliteiten. de echt goedkope hoezen (dan heb ik het over 8 euro voor een tweepersoonshoes) zijn wat stugger/ruwer. Maar niet iedereen maalt daarom. Ik geniet wel van een lekker gladde dekbedhoes,en Ikea heeft echt hele fijne. Let wel op dat Ikea afwijkende dekbedmaten heeft (eenpersoons is 150 cm breed ipv de standaard 140 cm) en dus ook andere hoezen.

 3. ehmmmm k beken ik heb een verslaving, behalve van diggelengoed ben ik ook gek van leuk mooi of grappig bed/badlinnen
  Ik verschoon iedere week( beroepsdeformatie) en ehm heb er 8geloof ik ...
  Voor den kinderen heb ik er ook zoiets. Peuter heeft er 4 en de allerkleinste slaapt nog onder wollendekentjes

 4. Wij hebben een stuk of 4 sets hoezen volgens mij maar ze zijn allen in dezelfde grijstinten, alleen het patroontje is anders. Ze stammen nog uit de tijd dat mijn vriend nog vrijgezel was en volgens mij zijn ze allen door zijn moeder gekocht. Wij slapen allebei onder een eenpersoonsdeken en eigenlijk zou ik wel zo'n leuke van Hello Kitty ofzo willen voor mezelf en dan een van Dragonball-Z of iets dergelijks voor hem. Ik verschoon ze te weinig want ik vind het gewoon een rot klusje!

 5. Wij zitten 'vast' aan de Ikea, omdat die afwijkende kussenmaten heeft. Dus kopen we de hoezen ook altijd daar.... Die bevallen overigens prima 😉

  We hebben er 3 per bed en 1 vooe gasten....

 6. Wij slapen 2 x 1 persoon. Onze dekbedden zijn 140x220. En daar is soms moeilijk aan te komen. Je zit dan vaak in de duurdere klasse. De laatsten bij de Aldi zaten de zijkanten aan de boven en onderkant. Dus die heb ik maar niet gekocht. Katoen krimpt 10% en dan zit je met een hoes van 126 cm breed ipv. 140. Soms koop ik ze op de markt, bij een postorderbedrijf, bij Aldi, net hoe het uitkomt. Twee stel wordt altijd gebruikt en ik heb drie nieuwe stellen in de kast. Met ook zoveel onderlakens. En ik verschoon iedere week onze bedden.
  Als het in de zomer erg warm is dan vaker. De logeerbedden hebben een andere maat dekbedden en daarvoor heb ik twee stel.
  Ik ben altijd bang dat er iemand een keer ziek wordt en dan wil ik kunnen pakken wat ik nodig zou kunnen zijn. Vandaar die grote hoeveelheid. Maar zo heeft ieder zijn gewoontes.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. Ik heb per bed 3 dekbedovertrekken, hoewel mijn dochter er 5 heeft omdat ze 2 nieuwe heeft gekregen voor haar verjaardag ( Pip Studio ).
  Ik koop meestal bij de Ikea, Hema en Aldi ( hele goede kwaliteit trouwens!!). Helaas zijn de Ikea slopen vaak te klein voor de kussens. Mijn dochter heeft nu 2 Pip Studio overtrekken en die zijn kwalitatief erg goed, maar idioot duur, maar ook héél erg mooi!
  Ik verschoon het liefst iedere dag de bedden, maar ja, dat is te gek ( hoewel ik dat vroeger wel vaak moest doen bij de kinderen toen ze nog heel klein waren ). Nu verswchoon ik de bedden iedere week en lucht alles iedere dag!
  En nee, ik heb geen overtr ekken per seizoen, hoewel de blauw/groen geblokte mijn favoriet is! (-:

 8. Twee geloof ik. Van de IKEA. Als je hier een HEMA had, dan wist ik het wel...

  Als het aan mijn man ligt verschonen we het nooit. Mijn streven is wekelijks, maar daar komen we helemaal niet eens bij in de buurt..

  Bij de kinderen verschoon ik als er kots opzit. Of melk. En dat is best wel vaak.

 9. Ik wist niet dat ze in de aanbieding waren bij de Hema, heb wel dringend dekbedovertrekken nodig... ;).
  Nog even als antwoord op je vraag over waar ik mijn kopjes en voorraadpot (A rose is a rose) vandaan heb. De kopjes heb ik voor een prikje op de vlooienmarkt gekocht en de voorraadpot heb ik voor mijn verjaardag gekregen.
  Ze zijn van 'Jet', ik verzamel haar servies. Ze heeft verschillende soorten en ik spaar ze gewoon door elkaar.
  Voor Jet, zie hier:
  http://www.tersteege.nl/pages/pages/?menu_id=D3A34A687E&submenu_id=B7A3BCBA15

  Je kunt het servies in verschillende winkels kopen, ons tuincentrum heeft het en ik heb het ook wel eens in een klein winkeltje gekocht......en op Marktplaats wordt heel veel te koop aangeboden!!

  groetjes,
  Lilian

 10. Wij (manlief en ik) slapen heel luxe 😉
  met luxe bedoel ik dat wij beide een 2-persoondekbed hebben.
  Maar dat betekend dus ook dat er dus 4 dekbedhoezen in de kast liggen.

  de kinderen hebben ook elk 2 dekbedhoezen.

  En de hoezen komen overal vandaan
  Dirk van de Broek, Kruidvat, Hema enz.. het iz maar net waar ik een leuke tegenkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *